Menu

Paula Modersohn-Becker i kunstnerkolonien Worpswede

Dato
08.03.2024
Pris
kr. 175
Start 08.03.2024
Lektioner 2
Arrangement nr. 3150-24
 
Sted Gothersgade 14, 1. sal
Pris kr. 175

Kunstneren Paula Modersohn-Becker og hendes liv i Worpswede
Paula Modersohn-Becker (1876-1907) var en fremragende tysk maler, der var langt forud for sin tid. I dag er hun også kendt i Danmark, og hendes malerier har bl.a. været udstillet på Louisiana.

Hun boede og arbejdede i den tyske kunstnerlandsby Worpswede nordøst for Bremen, hvor hun fandt inspiration til sine værker - når hun da ikke lige var på et ophold i Paris.

På Kvindernes Internationale Kampdag fortæller Sabine om denne banebrydende kvindelige kunstner og om kunstnerkolonien i Worpswede, der opstod i slutningen af 1900-tallet og har mange ligheder med skagensmalerne i Nordjylland. Ligesom i Skagen var det lyset, menneskene og landskabet, der tiltrak kunstnerne.

Til foredraget hører du om de kunstnere, der slog sig ned i Worpswede, og hvilken indflydelse de havde på Paula Modersohn-Beckers kunst. Du hører om hendes liv i kunstnerkolonien, og om hvordan hun som kvinde og maler gik hun helt egne veje - på trods af stor modstand i sin samtid.

Sabine holder foredraget på letforståeligt tysk.

Vi serverer et glas vin i pausen, som er inkluderet i prisen.

Det foregår:
Fredag d. 8. marts 2024 kl. 16.30-18.30
Borgergade 12, lokale 105

Sabine Kramer

Sabine er vokset op i Tyskland. Hun er cand.mag. i tysk fra Københavns Universitet. Hun er en rutineret lærer, der gerne bruger videoer og lyd i undervisningen. Hun synes, at grammatikken gerne må være sjov, og hun er god til at formidle den, så kursisterne let kan følge med.

Sabine anbefaler lige nu:
Litteratur: Litteratur: "Juli Zeh (Unterleuten) er en af yndlingsforfatterne, men der er også mange andre som Daniel Kehlmann (Tyll), Doris Hansen (Altes Land) og selvfølgelig klassikere som Herman Hesse og Stefan Zweig. Hvis de er for svære at læse endnu, så tag i stedet på biblioteket og find én af de utallige tyske easy-readers. De findes på alle niveauer."
Overnatte i Tyskland: ”Jeg har gode erfaringer med at bo på Bed & Breakfast. Det er oftest billigere end hoteller, man bor hos en familie, og man kommer tættere på tysk kultur.”
Lær mere tysk: Hjemmesiden Deutsche Welle er en guldgrube af informationer om kultur og samfund. Man kan få opdateret sit ordforråd, og der er sprogkurser for både begyndere og på mellemniveau. Der er også bearbejdede avisartikler, der bliver læst op på tysk.

Vis mereVis mindre

Paula Modersohn-Becker i kunstnerkolonien Worpswede

Tilmeld