Menu

A2/B1 Brigitte Bardot 90 år - foredrag på letforståeligt fransk

Dato
01.03.2024
Pris
kr. 195
Start 01.03.2024
Lektioner 2
Arrangement nr. 3247-24
 
Sted Gothersgade 14, 1. sal
Pris kr. 195

Brigitte Bardot bliver 90 år i 2024
Kom og hør Jacqueline Rousselon fortælle på letforståeligt fransk om en af Frankrigs kendeste kvinder. I anledning af at Brigitte Bardot bliver 90 år i 2024, er tiden kommet til at kigge på, hvad Bardot har betydet i Frankrig, og hvilken rolle hun har i dagens Frankrig.

Brigitte Bardot trak sig tilbage fra filmverdenen i 1973 for at blive dyreværnsforkæmper. Hun erklærede i den forbindelse: "Jeg har givet min ungdom og min skønhed til mænd ? jeg giver min visdom, min erfaring og det bedste af mig selv til dyrenes sag".
Jacqueline fortæller historien om kvinde, som blev mytisk. Bardot var den nye frie kvinde fra 1950'erne frem til 1970'erne. Både hendes filmliv og kærlighedsliv var på forsiderne og bragte hende ikke megen lykke.
Brigitte Bardot eller B.B var en verdensstjerne, en muse for mange kunstnere, et symbol på kvindelig frigørelse og seksuel frihed, og hun spillede ofte rollen som en frigjort, nonkonformistisk kvinde og til tider femme fatale.

I dag er Brigitte Bardot også meget kendt for sin åbenmundethed. Hendes legendariske udbrud og diskriminerende holdninger har indbragt hende flere domme for racisme og homofobi. Kom og hør mere om en kvinde, der også i en alder af 90 år deler vandene.

À bientôt !
Vi serverer et glas vin i pausen, som er inkluderet i prisen.

Det foregår i lokale 105
Kl. 16.30-19.00

Jacqueline Rousselon

Jacqueline Rousselon er født i Marseille i Frankrig, og hun har boet i Danmark i 20 år. Jacqueline er, hvad der svarer til cand.mag. fra Frankrig. Hun har 20 års erfaring i at undervise i fransk sprog, kultur og samfund ikke bare i Danmark, men mange steder i hele verden. Jacqueline har f.eks. undervist i Aix-en-Provence, i Vermont i USA og på Harvard University i USA.
Jacqueline tager til Frankrig to-tre gange om året for at være sammen med familie og venner.

Jacqueline anbefaler lige nu:
Steder: Prøv de forskellige franske regioner, én ad gangen, de er meget forskellige indbyrdes. Det er blandt andet variationen mellem regionerne, der gør Frankrig så spændende. Hvis man er i Frankrig i længere tid, så kan man opleve noget helt andet, hvis man tager på en weekendtur til en anden region, det kan blive helt eksotisk.
Mad: Igen er det de regionale forskelle, der er mest fascinerende. Man skal spise det lokale køkken, det gør franskmænd altid. Prøv f.eks. om sommeren maden fra Sydfrankrig, der er baseret på olivenolie og grøntsager. Det bedste kød er lam fra de franske alper, det har en helt unik kraftig smag.
Film: Hold øje med Grand-biografen i København. De viser mange gode franske film, især mandag eftermiddage. Franske film er ofte både sjove og underholdende og handler om almindelige menneskers historie. De kan helt klart anbefales.
Vis mereVis mindre

A2/B1 Brigitte Bardot 90 år - foredrag på letforståeligt fransk

Tilmeld