Menu

A2/B1 Simone Veil - foredrag på letforståeligt fransk

Dato
26.04.2024
Pris
kr. 195
Start 26.04.2024
Lektioner 2
Arrangement nr. 3248-24
 
Sted Gothersgade 14, 1. sal
Pris kr. 195

Kender du Simone Veil? Hun kom fra Nice og nåede toppen af fransk politik
Kom og hør Jacqueline Rousselon fortælle på letforståeligt fransk om en af Frankrigs kendeste kvinder indenfor politik.

Simone Veil (1927-2017) var jurist, politiker og feminist. Hun var minister flere gange og den første kvindelige formand for Europaparlamentet i 1979.

Simone Veil overlevede koncentrationslejren i Auschwitz som ung kvinde. Efter anden verdenskrig læste hun jura. I 1957 blev hun ansat i justitsministeriet og begyndte her sin politiske karriere. Hun var erklæret feminist, og hendes største politiske sejr var hendes indførsel af loven om fri abort i 1975, som blev opkaldt efter hende - La loi Veil.
Hun fik mange æresbevisninger. Hun var fx medlem af l'Académie Française, og er en af de få kvinder, som begravet i Panthéon ? gravmonumentet for store franskmænd. Men mest af alt var hun meget populær blandt franskmændene for sine kompetencer, sin fornuft og store tolerance.
A bientôt !

Vi serverer en kop kaffe og en croissant, som er inkluderet i prisen.

Det foregår i lokale 105.
Kl. 10.30-13.00

Jacqueline Rousselon

Jacqueline Rousselon er født i Marseille i Frankrig, og hun har boet i Danmark i 20 år. Jacqueline er, hvad der svarer til cand.mag. fra Frankrig. Hun har 20 års erfaring i at undervise i fransk sprog, kultur og samfund ikke bare i Danmark, men mange steder i hele verden. Jacqueline har f.eks. undervist i Aix-en-Provence, i Vermont i USA og på Harvard University i USA.
Jacqueline tager til Frankrig to-tre gange om året for at være sammen med familie og venner.

Jacqueline anbefaler lige nu:
Steder: Prøv de forskellige franske regioner, én ad gangen, de er meget forskellige indbyrdes. Det er blandt andet variationen mellem regionerne, der gør Frankrig så spændende. Hvis man er i Frankrig i længere tid, så kan man opleve noget helt andet, hvis man tager på en weekendtur til en anden region, det kan blive helt eksotisk.
Mad: Igen er det de regionale forskelle, der er mest fascinerende. Man skal spise det lokale køkken, det gør franskmænd altid. Prøv f.eks. om sommeren maden fra Sydfrankrig, der er baseret på olivenolie og grøntsager. Det bedste kød er lam fra de franske alper, det har en helt unik kraftig smag.
Film: Hold øje med Grand-biografen i København. De viser mange gode franske film, især mandag eftermiddage. Franske film er ofte både sjove og underholdende og handler om almindelige menneskers historie. De kan helt klart anbefales.
Vis mereVis mindre

A2/B1 Simone Veil - foredrag på letforståeligt fransk

Tilmeld