Menu

Film og debat: Le charme discret de la bourgeoisie

Dato
24.02.2023
Pris
kr. 0
Start 24.02.2023
Lektioner 3
Holdnr. 3270-23
 
Sted Borgergade 14, 1. sal
Pris kr. 0

Le charme discret de la bourgeoisie (1972) - Borgerskabets diskrete charme - af Luis Buñuel
Kan du lide fransk film? Vil du lære den franske kultur bedre at kende igennem film? Er du nysgerrig på forskellige aspekter af den fransktalende verden? Kunne du tænke dig at få mulighed for at bruge og forbedre dit fransk?
Hvis du kan svare ja til disse spørgsmål, så kom og se en fransk film og deltag i den efterfølgende debat med udgangspunkt i fransk filmhistorie.

Cand.mag. og filmekspert Kamel Benkaaba lægger op til debat om sprog og film på letforståeligt fransk.

Dagens film er den ikoniske klassisker Le charme discret de la bourgeoisie (Borgerskabets diskrete charme) af Luis Buñuel. Filmen er en af Buñuels mest mestrede film i hans franske periode. Instruktøren vandt sin karrieres eneste Oscar, nemlig for bedste udenlandske film i 1973. Filmen er præget af surrealistiske elementer, som gør den enormt morsom og overraskende. Debatten har naturligvis borgerskabet som omdrejningspunkt.

Debatten efter Kamel Benkaabas oplæg kan foregå på både fransk og dansk. Du bestemmer selv, om du vil deltage på fransk.

Alle er velkomne.

En espérant vous voir nombreux !

Det foregår:
Fredag den 24. februar 2023 kl. 16.00-19.00
Borgergade 14., 1. sal, lokale 127.Du kan se lokalet på vores infotavle, når du ankommer.

Det er gratis, men du skal tilmelde dig. Det kan du gøre her.

Kamel Benkaaba

Kamel er født i Toulon i Frankrig og har boet i Danmark i 11 år. Han er cand.mag. i Film- og Medievidenskab fra Københavns Universitet og har desuden et maîtrise-diplom i information og kommunikation fra Aix-en-Provence. Kamel  er ekstern lektor i  Film- og Medievidenskab og har også undervist i fransk på Københavns Universitet. Han har 25 års erfaring i at undervise i fransk sprog på både folkeskole-, gymnasie- og universitetsniveau. Han har undervist på universitetet i Aix-en-Provence og har været gæsteunderviser på Sorbonne Nouvelle Universitet i Paris. Han holder jævnligt foredrag i både Danmark og Frankrig om fransk film og kultur.

Kamel anbefaler lige nu:
Steder: Sydfrankrig er min hjemegn, og jeg har derfor valgt tre fantastiske steder fra Provence, Alpes Côte d'Azur:

  • Porquerolles: en fantastisk ø med smuk natur i nærheden af Toulon, hvor Jean-Luc Godard har lavet "Pierrot le fou" med Anna Karina.
  • Les Calanques fra Marseille (Luminy) til Cassis: en vidunderlig vandretur på 20 km langs kysten.
  • Les Baux-de-Provence: en af Frankrigs smukkeste landsbyer som ligger 20 km syd for Avignon, hvor man kan opleve usædvanlige kunstudstillinger.

Litteratur: Selvom det er en meget barsk historie, vil jeg anbefale Leila Slimanis "Chanson douce", som fik den største litterære pris i Frankrig i 2016 (Prix Goncourt). Jeg vil også nævne Négar Djavadis ambitiøse roman "Désorientale", der samler mange temaer, private såvel som historiske.

Film:
der er mange store instruktører i Frankrig, bl.a. François Ozon, Bruno Dumont, Claire Denis. Én af de mest udfordrende og spændende er efter min mening Philippe Grandrieux, hvis film er eksperimentelle og giver tilskueren en stærk sanseoplevelse.

Vis mereVis mindre

Film og debat: Le charme discret de la bourgeoisie

Tilmeld