Menu

Fransk film og debat: Au hasard Balthazar

Dato
12.04.2024
Pris
kr. 0
Start 12.04.2024
Lektioner 3
Arrangement nr. 3297-24
 
Sted Borgergade 14, 1. sal
Pris kr. 0

Au hasard Balthazar (1966) de Robert Bresson
Kan du lide fransk film? Vil du lære den franske kultur bedre at kende igennem film? Er du nysgerrig på forskellige aspekter af den fransktalende verden? Kunne du tænke dig at få mulighed for at bruge og forbedre dit fransk?
Hvis du kan svare ja til disse spørgsmål, så kom og se en fransk film og deltag i den efterfølgende debat med udgangspunkt i fransk filmhistorie.

Cand.mag. og filmekspert Kamel Benkaaba lægger op til debat om sprog og film på letforståeligt fransk.

Au hasard Balthazar blev udgivet i 1966 af den visionære franske instruktør Robert Bressoner. Filmen er en sand perle inden for den franske filmverden og betragtes som et mesterværk inden for det moderne filmiske landskab.

Filmen følger livet og skæbnen for et æsel ved navn Balthazar. Gennem Balthazars øjne udforsker filmen menneskets natur og dybder. Denne bemærkelsesværdige film går ud over konventionelle fortællinger og skaber en poetisk og stærk fortolkning af eksistensens kompleksitet.

Vi undersøger, hvordan Robert Bresson bruger sin karakteristiske minimalistiske stil, hvor han trækker skuespillet tilbage til dets kerne, og fokuserer på de små detaljer og gestus, der gør hans film så unikke. Vi diskuterer også filmens symbolik og dets betydning som et kunstværk, der udforsker tro, lidelse og den menneskelige tilstand.

Au hasard Balthazar er en film, der forbliver dybt rørende og tankevækkende, og den udfordrer publikum til at reflektere over livets kompleksitet. Det er en film, der er blevet hyldet af filmskabere og kritikere over hele verden og forbliver en vigtig del af filmhistorien.

Vi ser frem til at udforske denne bemærkelsesværdige film sammen og dele forskellige indsigter i dens betydning.

Debatten efter Kamel Benkaabas oplæg kan foregå på både fransk og dansk. Du bestemmer selv, om du vil deltage på fransk.

Alle er velkomne.

En espérant vous voir nombreux !

Det foregår:
Fredag den 12. april 2024 kl. 16.00-19.00
Borgergade 14., 1. sal, lokale xx.


Det er gratis, men man skal tilmelde sig, da der er begrænset antal pladser.

Kamel Benkaaba

Kamel er født i Toulon i Frankrig og har boet i Danmark i 11 år. Han er cand.mag. i Film- og Medievidenskab fra Københavns Universitet og har desuden et maîtrise-diplom i information og kommunikation fra Aix-en-Provence. Kamel  er ekstern lektor i  Film- og Medievidenskab og har også undervist i fransk på Københavns Universitet. Han har 25 års erfaring i at undervise i fransk sprog på både folkeskole-, gymnasie- og universitetsniveau. Han har undervist på universitetet i Aix-en-Provence og har været gæsteunderviser på Sorbonne Nouvelle Universitet i Paris. Han holder jævnligt foredrag i både Danmark og Frankrig om fransk film og kultur.

Kamel anbefaler lige nu:
Steder: Sydfrankrig er min hjemegn, og jeg har derfor valgt tre fantastiske steder fra Provence, Alpes Côte d'Azur:

  • Porquerolles: en fantastisk ø med smuk natur i nærheden af Toulon, hvor Jean-Luc Godard har lavet "Pierrot le fou" med Anna Karina.
  • Les Calanques fra Marseille (Luminy) til Cassis: en vidunderlig vandretur på 20 km langs kysten.
  • Les Baux-de-Provence: en af Frankrigs smukkeste landsbyer som ligger 20 km syd for Avignon, hvor man kan opleve usædvanlige kunstudstillinger.

Litteratur: Selvom det er en meget barsk historie, vil jeg anbefale Leila Slimanis "Chanson douce", som fik den største litterære pris i Frankrig i 2016 (Prix Goncourt). Jeg vil også nævne Négar Djavadis ambitiøse roman "Désorientale", der samler mange temaer, private såvel som historiske.

Film:
der er mange store instruktører i Frankrig, bl.a. François Ozon, Bruno Dumont, Claire Denis. Én af de mest udfordrende og spændende er efter min mening Philippe Grandrieux, hvis film er eksperimentelle og giver tilskueren en stærk sanseoplevelse.

Vis mereVis mindre

Fransk film og debat: Au hasard Balthazar

Tilmeld