Menu

Film og debat - Dime cuando tú

Dato
15.03.2023
Pris
kr. 0
Start 15.03.2023
Lektioner 3
Holdnr. 3360-23
 
Sted Borgergade 12, 1. sal
Pris kr. 0

Dime cuando tú (2021)

Kan du lide spansksprogede film? Vil du lære den spansktalende kultur bedre at kende igennem film? Er du nysgerrig på forskellige aspekter af den spansktalende verden? Kunne du tænke dig at få mulighed for at bruge og forbedre dit spansk? Hvis du kan svare ja til disse spørgsmål, så kom og se spansksprogede film og deltag i den efterfølgende debat. Alle er velkomne.

Vi skal se Dime cuando tú (2021, Gerardo Gatica, Mexico, 95 min). Filmen præsenterer os for Will, en ung mexicansk-amerikaner, der bor i Los Angeles, og som efter sin afdøde bedstefars ønske beslutter sig for at tage på en rejse til Mexico City for at opdage livets vidundere og forstå sine rødder. I sit forsøg på at lære at leve i nuet møder Will forskellige personer, der hjælper ham med at lære byen at kende og frem for alt med at komme ud på en rejse med dyb selvopdagelse. Filmen viser os til de skønneste sider af den femtestørste by i verden og er velegnet til at lære nogle centrale aspekter af den rige mexicanske kultur at kende og ganske enkelt til blive forelsket i La Ciudad de Mexico.

Underviser Teresa Alcacio laver på letforståeligt spansk en kort introduktion til filmen og de særlige elementer, som det er væsentligt at være opmærksom på under filmvisningen. Efter filmen går debatten i gang. Du kan vælge at debattere på spansk eller på dansk. Vi taler om de aspekter, underviseren har introduceret før filmvisningen, og vi kommenterer, hvilke aspekter du lagde mærke til i filmen, hvorfor du godt kunne lide den, eller hvorfor den ikke talte til dig, og hvad du tænker om filmens temaer.

Det foregår:
onsdag 15. marts 2023 kl. 12.15-ca. 15.15
Borgergade 12, 1. sal, aud. 127

Det er gratis, men du skal tilmelde dig.

Teresa Alcacio

"Jeg hedder Teresa Alcacio og er født i Leon, midt i Mexico. Jeg flyttede til Holland for 12 år siden og har dér arbejdet som spansklærer på Groningen Universitetet. Nu er jeg flyttet til Danmark, hvor jeg bor sammen med min danske mand. Jeg er MA i Litteraturvidenskab og sprogundervisning.

Jeg har altid ønsket at bidrage til at sprede viden om den spansktalende verden, kulturen og sproget, derfor bestemte jeg mig for at blive spansklærer. Jeg har besøt mange byer i Spanien, bl.a. Madrid, Toledo, Barcelona, Valencia, Malaga og mange flere, og jeg kender til forskellige aspekter af livet og kulturen i de latinamerikanske lande som Costa Rica, Nicaragua, Colombia, Peru, Chile, Cuba, Ecuador og Argentina.

I Holland uddannede jeg mig i spansk og italiensk sprog med fokus på litteraturvidenskab og sprogundervisning og kultur.

Jeg har et ganske godt kendskab til Danmark og dansk kultur, fordi jeg i 2010 fik mulighed for et praktikophold på Den Mexicanske Ambassade i København, og samme år fik jeg et stipendium til at gennemføre et kursus i dansk sprog og kultur, og siden da har jeg været på besøg i Danmark flere gange. Jeg har også arbejdet i Danmark som sproglærer på Københavns Universitet, først som gæstelærer på CIP (Center for Internationalisering og Parallelsproglighed) fra marts til maj 2015, hvor jeg hjalp med at undervise på afdelingen for Spansk og Italiensk (Institut for Engelsk, Germansk og Romansk) og igen i august, hvor jeg stod for sommerkurset i spansk på CIP."
Vis mereVis mindre

Film og debat - Dime cuando tú

Tilmeld