Menu

Spansk film og debat - La civil

Dato
17.04.2024
Pris
kr. 0
Start 17.04.2024
Lektioner 3
Arrangement nr. 3361-24
 
Sted Borgergade 14, 1. sal
Pris kr. 0

Kan du lide spansksprogede film? Vil du lære den spansktalende kultur bedre at kende igennem film? Er du nysgerrig på forskellige aspekter af den spansktalende verden? Kunne du tænke dig at få mulighed for at bruge og forbedre dit spansk? Hvis du kan svare ja til disse spørgsmål, så kom og se spansksprogede film og deltag i den efterfølgende debat. Alle er velkomne.

Vi skal se La Civil (2021, Teodora Mihai, Mexico, Belgien og Rumænien, 140 min.), som fortæller historien om Cielo, en mor, der leder efter sin datter, som er blevet kidnappet af et narkokartel i det nordlige Mexico. Da myndighederne nægter at komme hende til hjælp, beslutter Cielo sig for at tage sagen i egen hånd. Hun begynder sin efterforskning og vinder tillid hos Lamarque, en ukonventionel soldat, der er udstationeret i regionen. Han indvilliger i at hjælpe Cielo i hendes søgen, da hendes oplysninger kan være nyttige for hans egne operationer. Hans samarbejde kommer til at trække Cielo ind i en frygtelig voldsspiral. En historie om en hård virkelighed i det nuværende Mexico.

Underviser Teresa Alcacio laver på letforståeligt spansk en kort introduktion til filmen og de særlige elementer, som det er væsentligt at være opmærksom på under filmvisningen. Efter filmen går debatten i gang. Du kan vælge at debattere på spansk eller på dansk. Vi taler om de aspekter, underviseren har introduceret før filmvisningen, og du kan kommentere, hvilke aspekter du lagde mærke til i filmen, hvorfor du godt kunne lide den, eller hvorfor den ikke talte til dig, og hvad du tænker om filmens temaer

Det foregår:
Onsdag den 17. april 2024 kl. 12.15-15.15
Borgergade 12., 1. sal, lokale 127.

Det er gratis, men du skal tilmelde sig, da der er et begrænset antal pladser.

Teresa Alcacio

"Jeg hedder Teresa Alcacio og er født i Leon, midt i Mexico. Jeg flyttede til Holland for 12 år siden og har dér arbejdet som spansklærer på Groningen Universitetet. Nu er jeg flyttet til Danmark, hvor jeg bor sammen med min danske mand. Jeg er MA i Litteraturvidenskab og sprogundervisning.

Jeg har altid ønsket at bidrage til at sprede viden om den spansktalende verden, kulturen og sproget, derfor bestemte jeg mig for at blive spansklærer. Jeg har besøt mange byer i Spanien, bl.a. Madrid, Toledo, Barcelona, Valencia, Malaga og mange flere, og jeg kender til forskellige aspekter af livet og kulturen i de latinamerikanske lande som Costa Rica, Nicaragua, Colombia, Peru, Chile, Cuba, Ecuador og Argentina.

I Holland uddannede jeg mig i spansk og italiensk sprog med fokus på litteraturvidenskab og sprogundervisning og kultur.

Jeg har et ganske godt kendskab til Danmark og dansk kultur, fordi jeg i 2010 fik mulighed for et praktikophold på Den Mexicanske Ambassade i København, og samme år fik jeg et stipendium til at gennemføre et kursus i dansk sprog og kultur, og siden da har jeg været på besøg i Danmark flere gange. Jeg har også arbejdet i Danmark som sproglærer på Københavns Universitet, først som gæstelærer på CIP (Center for Internationalisering og Parallelsproglighed) fra marts til maj 2015, hvor jeg hjalp med at undervise på afdelingen for Spansk og Italiensk (Institut for Engelsk, Germansk og Romansk) og igen i august, hvor jeg stod for sommerkurset i spansk på CIP."
Vis mereVis mindre

Spansk film og debat - La civil

Tilmeld