Menu

Til filmfestival i San Sebastián

Dato
24.02.2023
Pris
kr. 0
Start 24.02.2023
Lektioner 2
Holdnr. 3363-23
 
Sted Borgergade 12, 1. sal
Pris kr. 0

Til filmfestival i San Sebastián

Hvert år i september afholdes en stor international filmfestival i San Sebastián i Nordspanien, hvor der er mulighed for at se alle de nye spanske og latinamerikanske film. Anne Højgaard Christiansen har gennem 20 år deltaget i festivalen for den danske presse og vil fortælle om, hvordan det er at være til filmfestival i denne skønne by i Baskerlandet. Hun vil præsentere dig for de vigtigste film, vise klip fra dem og give anbefalinger til, hvilke af dem du bør holde øje med i de danske biografer.

Film er en fantastisk kilde til kulturforståelse, gennem film kan du besøge hele verden og opleve, hvordan vores forhold både ligner hinanden og adskiller sig fra hinanden. Hvordan er det at høste tequilaplanter i Mexico, at være teenagemor i Spanien eller at arve et stykke jord fra sin bedstemor, når man lever på gaden i Medellín i Colombia?

Du vil blandt andet se klip af film fra Costa Rica, Spanien, Colombia, Chile og Cuba, og Anne vil fortælle lidt om instruktørerne, temaer og baggrund for filmene. Måske får du selv lyst til at tage med? Så har du chancen i september, hvor Anne arrangerer en filmrejse til San Sebastián
Du kan selvfølgelig også bare nøjes med at høre om det hele på let forståeligt spansk - alle er velkomne, også til at stille spørgsmål på dansk.
!Bienvenidos al mundo del cine y tal vez a San Sebastián!

Det foregår:
fredag 24. februar 2023 kl. 16:30 -ca. 18:10
Borgergade 12, 1. sal, aud. 108-110

Det er gratis, men du skal tilmelde dig.

Anne Højgaard Christiansen

Jeg hedder Anne og er cand.mag. i spansk og mediefag fra Københavns Universitet. Jeg har beskæftiget mig med spansk og latinamerikansk sprog og kultur, lige siden jeg som 24-årig var på interrail i Europa og kom igennem Madrid. Her mødte jeg en pige i Retiro-parken i Madrid, og jeg spurgte hende på engelsk, om hun kunne vise mig vej til et toilet. Hun bad mig følge med, og jeg forsøgte at tale med hende i de samtlige 20 minutter, vi gik sammen. 
Men da hun ikke talte engelsk og jeg ikke spansk, blev det til en vandring i ufrivillig tavshed. 
Da jeg kom hjem til Danmark besluttede jeg at lære spansk, og siden gik det slag i slag med en lang rejse til Sydamerika (Ecuador, Peru og Colombia) og derefter et universitetsophold i Oviedo i Nordspanien.
Jeg har læst spansk som hovedfag på universitetet i København og har både undervist voksne og gymnasieelever gennem de sidste 12 år. Jeg har været i Spanien mindst en gang årligt – mest i nord, men også i Madrid, Malaga, Sevilla og Granada.
Den by, jeg dog kender bedst, er nok San Sebastián i Baskerlandet, hvor jeg har deltaget i den internationale filmfestival gennem de sidste 15 år. Efter min mening en af de absolut smukkeste byer i Spanien med sin beliggenhed ved Atlanterhavskysten – byen kaldes også for ’Lille Rio’. Og så er byen også kendt for de overdådige tapas, som her er lidt anderledes og kaldes pintxos. Min store interesse for spansksprogede film har jeg fået afløb for som skribent for blandt andet Weekendavisen og ved kurser på Folkeuniversitetet.
I 1993 blev jeg pilgrim på cykel fra Pamplona til Santiago de Compostela i det vestligste Spanien, og det var en stor oplevelse for mig. Jeg har også været i Nicaragua og Mexico, og jeg er slet ikke færdig med at opleve den latinamerikanske verden med den mangfoldige natur og kultur.

Vis mereVis mindre

Til filmfestival i San Sebastián

Tilmeld