Menu

Information om danskundervisning i Københavns Kommune

12. juni 2018

I løbet af 2018 er der sket flere ting, der har indflydelse på danskundervisningen på Studieskolen. Især to ting er vigtige:
 
1. Danskundervisning er ikke længere gratis i Danmark
Fra den 1. juli 2018 er det ikke længere gratis at gå til dansk. Kursisterne skal være med til at betale de udgifter, der er til lærere, lokaler, bøger, administration osv.
Et modul på danskuddannelsen kommer fra 1. juli til at koste kr. 2.000.
Dette er vedtaget af Folketinget den 4. juni 2018.
Derudover skal kursisterne betale depositum på kr. 1.250, og reglen om klippekort gælder stadig.
Den nye regel om betaling gælder i hele Danmark for alle skoler, der tilbyder danskundervisning under kontrakt med en kommune.
 
2. Danskundervisning i Københavns Kommune
Undervisningen i dansk for voksne udlændinge i Københavns Kommune har været i udbud. Studieskolen har ikke vundet udbuddet, så fra den 1. august 2018 kan vi ikke længere tilbyde danskundervisning under kontrakt med Københavns Kommune - du kan dog stadig lære dansk på Studieskolen, se nedenfor.
 
Dansk på Studieskolen

Indtil 1. august underviser vi i dansk, som vi plejer.
Fra 1. august, når reglerne om betaling af danskundervisning går i gang over hele landet, tilbyder Studieskolen stadig kurser i dansk. Prisen for kurserne på Studieskolen bliver nogenlunde den samme som på alle andre skoler.
Et modul kommer på Studieskolen således til at koste cirka 2.000 kr.
Bemærk, at på Studieskolen skal du efter 1. august ikke betale depositum, og du er ikke underlagt reglerne om klippekort.
 
Hvad betyder det for dig som kursist fra nu og INDTIL 1. august?
Hvis du allerede nu går til dansk på Studieskolen, kan du fortsætte din danskundervisning uden ændringer til og med den 31. juli 2018. Du vil stadigvæk kunne tage din modultest og/eller gå op til Prøve i Dansk 3, helt som du har planlagt.
 
Du kan stadig starte på dansk på Studieskolen, også på modul 1, før reglen om betaling går i gang.
 
Hvad betyder det for dig som kursist EFTER 1. august?
Hvis du vil fortsætte med at lære dansk, når reglen om betaling bliver indført, kan du stadig tilmelde dig dansk på Studieskolen. Det er nemt at tilmelde sig! Du tilmelder dig online på hjemmesiden.
Bemærk, at som kursist på Studieskolen skal du efter 1. august ikke betale depositum, og du er ikke underlagt reglerne om klippekort.youtube