Menu

Standardarabisk 1 - for begyndere

Start
onsdag 8. februar
Pris
kr. 2.205
Nedsat pris
kr. 1.990
Lektioner
36
Start 08.02.2023
Periode 08.02.2023 til 21.06.2023
Lektioner 36
Hold nr.: 3500-23
Underviser cand.mag. Hadi Al-Khalili
 
Sted Vognmagergade 8, 2. sal
Lokale V268
Tid ons 17.15 - 18.55
Pris kr. 2.205
Nedsat pris kr. 1.990
Tid ons 17.15 - 18.55

Lær at tale, læse og skrive det 5. mest talte sprog i verden
Når du lærer standardarabisk, kan du kommunikere med folk fra hele den arabiske og muslimske verden - lige fra Marokko i vest til Indonesien i øst.

Undervisningsmateriale udviklet specielt til dig
Undervisningsmaterialet er en bog udviklet specielt til Studieskolens kursister - den fokuserer på hverdagssprog og ikke på religiøst sprog. Bogen introducerer de mest brugte bogstaver først, så du hurtigt kan bruge det, du lærer. Allerede i første kapitel lærer du fx at sige og skrive ord som 'jeg', 'du', 'han' og 'hun', og efter kapitel 2 kan du læse en kort tekst, der præsenterer to personer. Når kurset slutter, kan du læse små dialoger og korte, simple tekster og også skrive lidt om dig selv.

Tal arabisk!
Vi skal selvfølgelig også tale arabisk. Du lærer først det helt basale som at sige høfligt goddag og farvel, at spørge, hvordan det går, at spørge ind til navn, hvor nogen bor, og hvor de kommer fra, og hvad de arabiske lande hedder på arabisk. Du lærer også tallene fra 1-10, at bede om et telefonnummer, at spørge, om nogen er gift, at fortælle, hvilke sprog du taler, at fortælle om din familie og en masse andet. Vi laver også lytteøvelser, så du bliver god til at forstå arabisk.

Få samlet overblik over kurset og materialerne
Du får adgang til Moodle, der er vores online læringsplatform. Her har du et samlet overblik over hele kurset. Du har også kontakt med de andre kursister, og I kan tale om, hvad der sker på holdet. På Moodle kan du:


  • se planen over hele kurset, de enkelte undervisningsgange og hjemmearbejde

  • se undervisningsmaterialer, også ekstra materialer

  • kommunikere med din underviser og dine medkursister

  • følge med og indhente det forsømte, hvis du er fraværende i løbet af kursetUndervisningsmateriale
Undervisningsmaterialet er inkluderet i kursusprisen, og underviseren deler det ud i klassen.
Ud over bogen har du også adgang til online flashcards, som hjælper dig med at øve bogstaverne, ordforråd og læsning.

Praktiske oplysninger
På kurset møder du typisk folk, som rejser eller arbejder i Mellemøsten, folk med arabisk familie eller ægtefælle, folk som interesserer sig for sprog, og folk som arbejder med arabere i Danmark i fx en NGO eller i det offentlige.

Kurset er for dig, der ikke kan noget arabisk i forvejen. Hvis du kender det arabiske alfabet fra et andet sprog, men ellers ikke kender noget til arabisk, anbefaler vi, at du begynder på dette kursus, nemlig Standardarabisk 1.

Forberedelsestid: ca. 2 timer om ugen.
Der er mellem 13 og 20 kursister på holdet.

Hadi Al-Khalili

Hadi er cand.mag. i Mellemøstens sprog og samfund og spansk sprog og kultur. Han har rejst en del i Mellemøsten og boet et halvt semester i Spanien.
Hadi taler både standardarabisk og irakisk dialekt (mesopotamisk arabisk), men han har også studeret syrisk dialekt et halvt år og har godt kendskab til golfarabisk og levantisk arabisk.
Han har undervist på gymnasiet og har siden april 2022 undervist på Studieskolen.
Hadi interesserer sig for sprog og kulturer. Han synes, det mest fascinerende ved det arabiske sprog er, hvor rigt det er og hvor mange ord, der findes.
Det bedste ved at undervise er, når undervisningen giver meningen for kursisterne, og det så motiverer dem endnu mere til at lære sproget.

Hadi anbefaler:
Mad:
”Al arabisk mad er fantastisk, især det levantiske køkken (Syrien, Libanon, Palæstina, Jordan) og det irakiske køkken.”
Film: ”Der findes mange gode film og serier på Netflix, som man kan se med undertekster og pause og notere for at styrke sit sprog. Når det kommer til film, er egyptiske nok de bedste, og når det kommer til serier, er libanesiske og syriske de bedste... vil jeg mene.”

Vis mereVis mindre

Standardarabisk 1 - for begyndere

8. februar - 21. juni

Tilmeld