Menu

Catharina Evald

Catharina Evald er kandidatstuderende i fransk og retorik på Københavns Universitet og har to bachelorgrader i samme fag. I løbet af sine studier har Catharina både opholdt sig et semester i Strasbourg og 1,5 år i Paris; hun har bl.a. været i praktik på den danske ambassade i Paris, studeret på Université de Paris VII og undervist franskmænd i dansk på Université de Strasbourg.

Desuden har Catharina arbejdet som tolk (dansk/fransk) for det franske modehus Hermès, og hun har tidligere arbejdet som kommunikationsmedarbejder for lektiehjælpsvirksomheden MentorDanmark, hvor hun bl.a. skrev e-bøger om læringsstile og undervisningsstrategier. Med andre ord har Catharina erfaring med mange forskellige hjørner af sprog, formidling og læring – men fælles for dem alle er en optagethed af sprog og kommunikation, der muliggør mødet mellem mennesker og kulturer.

Catharina anbefaler:
Er du nybegynder i fransk, kan jeg anbefale YouTube-kanalen Parlez-vous French. Her underviser franskmanden Anne i en lang række nyttige emner på fransk, og man kan også finde en del gratis materiale på hendes hjemmeside.

Er du let øvet i fransk, og vil du lytte til autentisk fransk i et ikke alt for hurtigt tempo, er Le Journal en français facile helt genial. Hver dag kan du lytte til en 10 minutter lang nyhedsudsendelse om aktuelle begivenheder – og er der ord, du har brug for at oversætte, kan du finde en transskription af udsendelsen på samme side.

Er du øvet i fransk, og er du optaget af kulturmødet mellem Danmark og Frankrig, kan du gå på opdagelse på kulturplatformen Le Bicolore – en platform, der formidler dansk litteratur, kultur og samtidskunst til Frankrig og den fransktalende verden. Her kan du bl.a. finde en række podcasts om danske bogudgivelser oversat til fransk og lytte til danskeres erfaringer med at bosætte sig i Frankrig.