Menu

Chiara Arghittu

Chiara er franskmand og voksede op på middelhavskysten - tæt på Marseille. Selvom hun savnede solen og varmen, blev hun cand.mag. i historie fra Uppsala Universitet og har sprogvidenskab som sidefag fra Aix-Marseille. Da hun boede i Sverige, begyndte hun at undervise i fransk. Chiara har erfaring med mange forskellige typer af elever, fra børn til pensionister. Hun elsker at blande kultur og leg med sproglæring.

Chiara anbefaler:
Hvis du gerne vil blive bedre til at forstå fransk:
“Lyt til fransk musik! Det hjælper meget med udtalen og ordforrådet.
Læs om emner, du allerede kender eller kan godt lide på fransk. Der findes mange gode ressourcer, som TV5 Monde eller Arte. Begge kanaler har ofte undertekster. Og selvfølgelig kan du også læse nyhedsartikler og se film på fransk. Mine yndlings franske film er de gamle fra 1960-erne (tænk på Alain Delon, Yves Montand, Brigitte Bardot, Romy Schneider osv.). De snakker så tydeligt!”

Hvis du gerne vil læse franske bøger:
“Hvis du har lyst til at læse en fransk klassiker, men synes, det virker lidt for svært, så kan du starte med at læse en forkortet version af fx ‘De tre musketerer’.
Et godt sted at starte er serien ‘Lire en Français Facile’, udgivet af Hachette. Her er der er fodnoter og gloseforklaringer. Klassikerne er bearbejdet på forskellig vis og inddelt i sværhedsgrader, så du kan finde bøger allerede fra A1-niveau (begynder). Men der er selvfølgelig flere muligheder jo mere fransk, du mestrer.”

Hvis du gerne til tale mere fransk:
“Find en ‘sprogpartner’! Der er flere steder i København, hvor franskmænd gerne vil øve deres dansk og hjælpe dig med at øve dit fransk. Jeg kender fx en snakkeklub på Nørrebro Bibliotek, som er meget aktiv.”