Menu

Isabel Deceuninck

Isabel er født og opvokset i Belgien og har en kandidatgrad i fremmedsprog fra oversætter- og tolkeskolen i Antwerpen. Desuden har hun en uddannelse i undervisning og formidling fra Belgien. Hun har boet og arbejdet i Bruxelles i flere år, hvor hun har undervist i fremmedsprog i forskellige sprogskoler.  Hun har også undervist voksne i sprog i København igennem en årrække. Ud over det har Isabel været ansat på Belgiens ambassade i København, hvor hun arbejdede med kultur, oversatte og fungerede som ambassadørens personlige assistent.

Isabel har, siden hun var et barn, haft en stor lidenskab for sprog, og hun har derfor følt sig privilegeret over at have været omgivet af det franske, smukke sprog. Hun er vokset op i en familie, som elskede franske film og fransk musik, og som rejste flere gange om året til Frankrig eller de belgiske Ardenner, hvor naturen er exceptionelt smuk.
Isabel elsker at undervise voksne og formidle sprog. I sin undervisning prioriterer hun samtale og kommunikation, så du skal regne med at komme til at bruge det franske fra dag et. 

Isabels råd:
”Fordyb dig i det franske sprog, så meget du kan, og vælg noget som du kan lide. Elsker du musik, lyt til fransktalende sange og forsøg at følge med i teksterne, som du snildt kan finde på nettet. Spotify er en god kilde til al slags musik.” 
Film: ”Elsker du at se film, som jeg gør, så se fransksprogede film på for eksempel filmstriben.dk. Eller tag i biografen: I Grand Teater viser de en del fransksprogede film og afholder Franske Filmmandage. Nogle af mine yndlingsinstruktører er brødrene Dardenne.”
Tegneserier: ”Som belgier er jeg vokset op med tegneserier, og de er fantastiske til at lære fransk med. Mange kender nok Tintin. Læs den endelig på fransk! Du kan for eksempel skaffe Tintin i den franske bogcafé i Fiolstræde.”
Bruxelles, Vallonien og Ardennerne: ”Jeg elsker disse områder af Belgien og føler mig hjemme der, for de har meget at byde på. Elsker du kultur, museer, fantastisk arkitektur og hyggelige cafeer - nogle af dem i art nouveau-stil -  smut en tur forbi Bruxelles. Hvis du er den, der elsker Tintin, så kig forbi ”Centre Belge de la Bande Dessinée”. Er du mere til flotte landskaber og pittoreske landsbyer, vil du elske Rochefort - der hvor den verdenskendte Rochefort klosterøl kommer fra - Durbuy, Houffalize, Malmédy, osv.”