Menu

A1.1 og A1.2 Fransk for begyndere - online flex (trin 1+2 af 4)

Start
onsdag 15. februar
Pris
kr. 3.495
Nedsat pris
kr. 3.225
Lektioner
45
Start 15.02.2023
Periode 15.02.2023 til 14.06.2023
Lektioner 45
Holdnr. 3201-23
Underviser maîtrise didactique des langues et du français langue étrangère Canan Kurban
 
Sted online
Lokale Zoom
Tid ons 18.30 - 20.10
Pris kr. 3.495
Nedsat pris kr. 3.225
Tid ons 18.30 - 20.10

Tag Studieskolens begynderkursus i fransk - hjemmefra
Det her kursus er for dig, der ikke kan et ord fransk, og som gerne vil lære det fra din egen adresse, uanset hvor i verden du bor. Og med 200 millioner mennesker verden over, der taler fransk dagligt, er der jo mange gode grunde til at lære at tale verdens 5. mest talte sprog.
Selve kursusmaterialet er gennemtestet i mange år på vores populære kurser i København. Men hvorfor begrænse undervisningen til københavnere? Derfor har vi rykket kurset online. Hvis du ikke er vant til onlineundervisning, bliver du sikkert overrasket over, hvor mange fordele det giver dig. Du sparer fx transporten til Studieskolen, og måske kan du også lige nå at spise aftensmad med familien, inden du skal til fransk.

På Studieskolens kurser er det primære fokus altid på at tale sproget så meget som muligt. Vi sniger selvfølgelig grammatik ind i passende mængder, men du vil aldrig mærke, at det tager overhånd.
Fordi der er tale om et begynderkursus, får du de mest gængse gloser, så du også kan træne det franske, når du tager til Frankrig eller et af de andre fransktalende lande.

Du lærer, hvordan du


 • hilser på andre, alt efter om du er dus eller Des med ham eller hende, du taler med

 • præsenterer dig selv og din ven, veninde eller kæreste. Herunder hvor gamle I er, hvad I laver, og hvor I kommer fra

 • bestiller croissanter eller baguette hos bageren

 • fortæller, hvad du godt kan lide - fx at gå på stranden, læse eller dyrke sportTeknikken arbejder for dig
Du behøver ikke være en teknikhaj for at deltage, men din oplevelse af undervisningen bliver bedst, hvis dit webkamera og din mikrofon er af en rimelig kvalitet.
Som onlinekursist deltager du i undervisningen i Zooms virtuelle klasseværelse, hvor du både kan tale med din underviser, række hånden op og arbejde i mindre grupper med de andre kursister.

Undervisningen består af 3 lektioner af 45 minutter.
Vi mødes på i det virtuelle klasseværelse én gang om ugen i to undervisningstimer. Her gennemgår underviseren ordforråd, udtale og basal grammatik, og du får masser af mulighed for at øve dig i at tale fransk med både underviseren og dine medkursister.

Den sidste undervisningstime er fleksibel, og du kan lægge den, helt når du vil, før næste kursusgang. Her arbejder du selv med en række materialer, som underviseren giver dig, så du er klædt på, til du møder de andre i 'klassen'. Det giver plads til masser af mundtlighed, når vi mødes, og du har ro til at arbejde alene med sproget derhjemme bl.a. med selvrettende øvelser.
De to undervisningstimer i 'klassen' er selvfølgelig opdelt af et frikvarter, hvor du kan småsnakke med underviseren eller dine medkursister online, ligesom hvis der havde været tale om et fysisk kursus.
Du kan finde link til Zoom på Moodle.

Få samlet overblik over kurset og materialerne
Du får også adgang til Moodle, der er vores online læringsplatform. Her har du et samlet overblik over hele kurset. Du har også kontakt med de andre kursister, og I kan tale om, hvad der sker på holdet. På Moodle kan du:

 • se planen over hele kurset, de enkelte undervisningsgange og hjemmearbejde

 • se undervisningsmaterialer, også ekstra materialer som fx videoer

 • kommunikere med din underviser og dine medkursister

 • følge med og indhente det forsømte, hvis du er fraværende i løbet af kursetLærebøger
Amical A1 Livre de l'élève. ISBN 9782090386028 (grundbog).
Amical A1 Cahier d'activités. ISBN 9782090386035 (øvebog).
Vi læser kapitel 1-14. Du kan købe bøgerne i Den Franske Bogcafé, denfranskebogcafe.dk. Her får Studieskolens kursister en rabat på 5% på bøger. Du skal købe bøgerne, inden undervisningen starter.

Praktisk
Canan elsker at undervise, og hun lægger i særlig høj grad vægt på den mundtlige kommunikation i klassen. Hun underviser kun på fransk, men hjælper gerne på engelsk, hvis der er noget, som er særligt svært at forstå for klassen. Canans indgang til undervisning er, at alle får mest ud af at blive udsat for så meget fransk som muligt ? hun taler langsomt og tydeligt og bruger både kropssprog og tavlen til at illustrere det franske sprog.
Canan går til dansk på Studieskolen, så hun kender fra egen krop, hvordan det føles, når udtalen driller eller ordene mangler ? så må man udtrykke sig på en anden måde ? det hele handler jo om kommunikation og om at blive forstået.
Canan kommer til at arbejde sammen med en dansk underviser Sara Thelle, som forbereder den fleksible lektion hver uge. Målet er at du kommer til at tale en masse fransk, samtidig med at du får støtte på dansk i den fleksible lektion.

Du skal sætte tid af hver uge til at lave lektier + til den fleksible lektion.
10-14 deltagere.

Canan Kurban

Canan er franskmand. Hun er fra Alsace og har en master i sprogdidaktik og fransk som fremmedsprog og derudover også en master i ‘Formation, Innovation, Recherche’ fra Université de Strassbourg.

Canan har undervist i Frankrig i 6 år og har været med i et Erasmusprojekt om undervisning i forskellige europæiske lande, og i denne forbindelse har hun været i praktik på Studieskolen.

Canan elsker at undervise, og hun lægger i særlig høj grad vægt på den mundtlige kommunikation i klassen. Hun underviser kun på fransk, men hjælper gerne på engelsk, hvis der er noget, som er særligt svært at forstå for klassen. Canans indgang til undervisning er, at alle får mest ud af at blive udsat for så meget fransk som muligt – hun taler langsomt og tydeligt og bruger både kropssprog og tavlen til at illustrere det franske sprog.

Canan går til dansk på Studieskolen, så hun kender fra egen krop, hvordan det føles, når udtalen driller eller ordene mangler – så må man udtrykke sig på en anden måde – det hele handler jo om kommunikation og om at blive forstået.

Canan anbefaler:
Hvis du gerne vil have mere fransk i hverdagen:

 • Lyt til fransk musik
 • Se franske film. Filmstriben har film for enhver smag
 • Se franske serier. På Netflix eller andre streamingtjenester kan du bl.a. finde: ‘10 pour cent’, ‘Plan coeur’, ‘Lupin’, ‘Extra French’, ‘H’, ‘Mental’, ‘Détox’ og ‘Le Bazar de la charité’

Hvis du gerne vil øve mere fransk:
“Find en tandempartner, som vil tale fransk med dig. Så kan I også øve den fransktalendes danskkundskaber. Det er faktisk meget sjovt at blive bevist om sit eget sprogs vanskeligheder, og det sætter fransk i et nyt lys. Der findes forskellige apps til sprogudveksling fx ‘HelloTalk’ eller ‘Tandem’.”

Vis mereVis mindre

A1.1 og A1.2 Fransk for begyndere - online flex (trin 1+2 af 4)

15. februar - 14. juni

Tilmeld