Menu

A1.2 og A1.3 Fransk for næsten begyndere (trin 2+3 af 4)

Start
mandag 6. februar
Pris
kr. 3.270
Nedsat pris
kr. 2.950
Lektioner
54
Start 06.02.2023
Periode 06.02.2023 til 26.06.2023
Lektioner 54
Holdnr. 3208-23
Underviser maîtrise de français langue étrangère Lise Soula
 
Sted Borgergade 12, 1. sal
Lokale 108
Tid man 18.00 - 20.30
Pris kr. 3.270
Nedsat pris kr. 2.950
Tid man 18.00 - 20.30

Din gode rejse til Frankrig begynder her
Når du har lidt fransk med i bagagen, så behøver du ikke at starte helt forfra. I stedet kan du begynde på dette hold og straks komme i gang med at blive bedre til fransk. Så bliver det meget sjovere at gå på marked og handle eller gå ud og spise i Frankrig.

På alle Studieskolens kurser er fokus altid at lære at tale sproget. For det primære mål for alle - særligt begyndere - er jo at kunne tale med lokalbefolkningen.

Du får fra starten et godt ordforråd, som du kan bruge, når du skal


  • præsentere dig selv og din familie, ven, kæreste eller kollega. Herunder hvor gamle I er, hvad I laver, og hvor I kommer fra

  • købe ind på det lokale marked, så du fx kan udpege de smukkeste vindruer og de lækreste oste og fortælle, hvor mange du skal bruge

  • bestille et godt glas vin og en flaske vand på en café eller restaurant

  • fortælle om, hvad du har lavet i weekenden

  • rejse med offentlige transportmidlerDu lærer også tallene og at bruge dem i konkrete sammenhænge. Blandt andet hvis du vil spørge om, hvad noget koster på markedet eller i en butik. Og vi går i gang med at tale fransk i datid, så du kan fortælle, hvilken bil du lejede sidste år, eller hvor du så de smukkeste lavendelmarker i Provence.

Undskyld. Er det langt væk?
Det at spørge om vej er en vigtig del af kurset. Dels fordi det er noget, du ofte får brug for, når du er på ferie. Dels fordi det er en nem måde at komme i kontakt med franskmændene. De fleste franskmænd vil med stor glæde hjælpe dig med at finde den adresse, som du leder efter. Og så er det jo rart at have styr på retningerne som højre, venstre og ligeud. Særligt fordi 'højre' og 'ligeud' ligger meget tæt på hinanden på fransk, så det kan hurtigt blive til noget rod.
En ferie er tit blandt målene for at lære at tale fransk. Derfor taler vi blandt andet om, hvilken slags ferier vi godt kan lide. Er det skiferien i De Franske Alper eller solferien ved Côte d'Azur? Eller er det snarere vandreferie i Les Gorges du Verdon i Haute-Provence? Eller drømmer du om at besøge Frankrigs ældste golfklub Le Pau Golf Club, som åbnede i 1856?
På Studieskolens franskkurser bliver du hurtigt god til fransk, fordi vi taler sproget så meget som muligt. Derfor er grammatikken noget af det eneste, vi nogle gange gennemgår på dansk. På dette kursus lærer du udelukkende den nødvendige grammatik, der styrker dine samtaler. Særligt at bøje udsagnsord i nutid og datid.
Udtale og ordforråd er noget af det vigtigste på begynderkurserne, og ofte er den karakteristiske franske melodi med til at løfte stemningen, så vi har det sjovt, mens vi taler fransk.
Netop for at du kan træne sproget mest muligt, bliver klasseundervisningen suppleret med gruppearbejde og opgaver, I skal løse to og to.

Få samlet overblik over kurset og materialerne
Du får adgang til Moodle, der er vores online læringsplatform. Her har du et samlet overblik over hele kurset. Du har også kontakt med de andre kursister, og I kan tale om, hvad der sker på holdet. På Moodle kan du:

  • se planen over hele kurset, de enkelte undervisningsgange og hjemmearbejde

  • se undervisningsmaterialer, også ekstra materialer som fx videoer

  • kommunikere med din underviser og dine medkursister

  • følge med og indhente det forsømte, hvis du er fraværende i løbet af kursetLærebøger
Amical A1 Livre de l'élève. ISBN 9782090386028 (grundbog).
Amical A1 Cahier d'activités. ISBN 9782090386035 (øvebog).
Vi læser kapitel 9-20. Du kan købe bøgerne i Den Franske Bogcafé, denfranskebogcafe.dk. Her får Studieskolens kursister en rabat på 5% på bøger. Du skal købe bøgerne, inden undervisningen starter.

Praktisk
Forberedelsestid: ca. 2 timer.

Lise Soula

Lise er franskmand og er uddannet som underviser i fransk som fremmedsprog på Tours Universitet og Nottingham Universitet. Hun har undervist børn, unge og voksne i både England og Danmark.

Lises råd til dig, der lærer fransk:
”Lyt til fransk musik og syng med for at huske teksten!
Se franske film derhjemme og i biografen for at mærke kulturen, udvide dit ordforråd og forbedre udtalen! Grand Teatret og Cinemateket viser året rundt nye og gamle fransktalende film med undertekster på dansk.”

Vis mereVis mindre

A1.2 og A1.3 Fransk for næsten begyndere (trin 2+3 af 4)

6. februar - 26. juni

Tilmeld