Menu

A1.2 og A1.3 Fransk flex for næsten begyndere - online flex (trin 2 af 4)

Start
tirsdag 14. februar
Pris
kr. 3.730
Nedsat pris
kr. 3.440
Lektioner
48
Start 14.02.2023
Periode 14.02.2023 til 07.06.2023
Lektioner 48
Holdnr. 3209-23
Underviser maîtrise didactique des langues et du français langue étrangère Canan Kurban
 
Sted online
Lokale Zoom
Tid tir 10.00 - 11.40
Pris kr. 3.730
Nedsat pris kr. 3.440
Tid tir 10.00 - 11.40

Tag Studieskolens kursus Fransk for næsten begyndere - hjemmefra
Det her kursus er for dig, der kan lidt fransk, og som gerne vil lære meget mere fransk fra din egen adresse, uanset hvor i verden du bor. Når du har lidt fransk med i bagagen, så behøver du ikke at starte helt forfra. I stedet kan du begynde på dette hold og straks komme i gang med at blive bedre til fransk. Så bliver det meget sjovere at gå på marked og handle eller gå ud og spise i Frankrig.

Selve kursusmaterialet er gennemtestet i mange år på vores populære kurser i København. Men hvorfor begrænse undervisningen til københavnere? Derfor har vi rykket det populære kursus online. Hvis du ikke er vant til onlineundervisning, bliver du sikkert overrasket over, hvor mange fordele det giver dig.

Du får fra starten et godt ordforråd, som du kan bruge, når du skal


 • rejse med offentlige transportmidler

 • præsentere dig selv og din familie, ven, kæreste eller kollega. Herunder hvor gamle I er, hvad I laver, og hvor I kommer fra

 • købe ind på det lokale marked. Så du fx kan udpege de smukkeste vindruer og de lækreste oste og fortælle, hvor mange du skal bruge

 • bestille et godt glas vin og en flaske vand på en café eller restaurant

 • fortælle om, hvad du har lavet i weekendenDu lærer også tallene og at bruge dem i konkrete sammenhænge. Blandt andet hvis du vil spørge, hvad noget koster på markedet eller i en butik. Og vi går i gang med at tale fransk i datid, så kan du fortælle, hvilken bil du lejede sidste år, eller hvor du så de smukkeste lavendelmarker i Provence.

Undskyld. Er det langt væk?
Det at spørge om vej er en vigtig del af kurset. Dels fordi det er noget, du ofte får brug for, når du er på ferie. Dels fordi det er en nem måde at komme i kontakt med franskmændene. De fleste franskmænd vil med stor glæde hjælpe dig med at finde den adresse, som du leder efter. Og så er det jo rart at have styr på retningerne som højre, venstre og ligeud. Særligt fordi 'højre' og 'ligeud' ligger meget tæt på hinanden på fransk, så det kan hurtigt blive til noget rod.
En ferie er tit blandt målene for at lære at tale fransk. Derfor taler vi blandt andet om, hvilken slags ferier vi godt kan lide. Er det skiferien i de franske alper eller solferien ved Côte d'Azur? Eller er det snarere vandreferie i Les Gorges du Verdon i Haute-Provence, eller drømmer du om at besøge Frankrigs ældste golfklub Le Pau Golf Club, som åbnede i 1856?
På Studieskolens franskkurser bliver du hurtigt god til fransk, fordi vi taler sproget så meget som muligt. Underviseren hjælper gerne med en smule dansk eller engelsk. Her på næstenbegynderkurset lærer du udelukkende den nødvendige grammatik, der styrker dine samtaler. Særligt at bøje udsagnsord i nutid, datid og nær fremtid.
Udtale og ordforråd er noget af det vigtigste på begynderkurserne, og ofte er den karakteristiske franske rytme og melodi med til at løfte stemningen, så vi har det sjovt, mens vi taler fransk.

Teknikken arbejder for dig
Du behøver ikke være en teknikhaj for at deltage, men din oplevelse af undervisningen bliver bedst, hvis dit webkamera og din mikrofon er af en rimelig kvalitet.
Som onlinekursist deltager du i undervisningen i Zooms virtuelle klasseværelse, hvor du både kan tale med din underviser, række hånden op og arbejde i mindre grupper med de andre kursister.
I frikvarteret kan du forlade "klassen" eller småsnakke med underviseren eller dine medkursister online, ligesom hvis der havde været tale om et fysisk kursus.

Undervisningen består af 3 lektioner af 45 minutter.
Vi mødes på i det virtuelle klasseværelse én gang om ugen i to undervisningstimer. Her gennemgår underviseren ordforråd, udtale og basal grammatik, og du får masser af mulighed for at øve dig i at tale fransk med både underviseren og dine medkursister.

Den sidste undervisningstime er fleksibel, og du kan lægge den, helt når du vil, før næste kursusgang. Her arbejder du selv med en række materialer, som underviseren giver dig, så du er klædt på, til du møder de andre i 'klassen'. Det giver plads til masser af mundtlighed, når vi mødes, og du har ro til at arbejde alene med sproget derhjemme bl.a. med selvrettende øvelser.
De to undervisningstimer i 'klassen' er selvfølgelig opdelt af et frikvarter, hvor du kan småsnakke med underviseren eller dine medkursister online, ligesom hvis der havde været tale om et fysisk kursus.
Du kan finde link til Zoom på Moodle.

Få samlet overblik over kurset og materialerne
Du får også adgang til Moodle, der er vores online læringsplatform. Her har du et samlet overblik over hele kurset. Du har også kontakt med de andre kursister, og I kan tale om, hvad der sker på holdet. På Moodle kan du:

 • se planen over hele kurset, de enkelte undervisningsgange og hjemmearbejde

 • se undervisningsmaterialer, også ekstra materialer som fx videoer

 • kommunikere med din underviser og dine medkursister

 • følge med og indhente det forsømte, hvis du er fraværende i løbet af kursetLærebøger
Amical A1 Livre de l'élève. ISBN 9782090386028 (grundbog).
Amical A1 Cahier d'activités. ISBN 9782090386035 (øvebog).
Vi læser kapitel 9- 20. Du kan købe bøgerne i Den Franske Bogcafé, denfranskebogcafe.dk. Her får Studieskolens kursister en rabat på 5% på bøger. Du skal købe bøgerne, inden undervisningen starter.

Praktisk
Hjemmearbejde: ca. 1,5 timer til lektier og 45 minutter til den fleksible lektion.
10-13 deltagere.
Canan elsker at undervise, og hun lægger i særlig høj grad vægt på den mundtlige kommunikation i klassen. Hun underviser kun på fransk, men hjælper gerne på engelsk, hvis der er noget, som er særligt svært at forstå for klassen. Canans indgang til undervisning er, at alle får mest ud af at blive udsat for så meget fransk som muligt ? hun taler langsomt og tydeligt og bruger både kropssprog og tavlen til at illustrere det franske sprog.

Canan går til dansk på Studieskolen, så hun kender fra egen krop, hvordan det føles, når udtalen driller eller ordene mangler ? så må man udtrykke sig på en anden måde ? det hele handler jo om kommunikation og om at blive forstået.

Canan kommer til at arbejde sammen med en dansk underviser Sara Thelle, som forbereder den fleksible lektion hver uge. Målet er at du kommer til at tale en masse fransk, samtidig med at du får støtte på dansk i den fleksible lektion.

Canan Kurban

Canan er franskmand. Hun er fra Alsace og har en master i sprogdidaktik og fransk som fremmedsprog og derudover også en master i ‘Formation, Innovation, Recherche’ fra Université de Strassbourg.

Canan har undervist i Frankrig i 6 år og har været med i et Erasmusprojekt om undervisning i forskellige europæiske lande, og i denne forbindelse har hun været i praktik på Studieskolen.

Canan elsker at undervise, og hun lægger i særlig høj grad vægt på den mundtlige kommunikation i klassen. Hun underviser kun på fransk, men hjælper gerne på engelsk, hvis der er noget, som er særligt svært at forstå for klassen. Canans indgang til undervisning er, at alle får mest ud af at blive udsat for så meget fransk som muligt – hun taler langsomt og tydeligt og bruger både kropssprog og tavlen til at illustrere det franske sprog.

Canan går til dansk på Studieskolen, så hun kender fra egen krop, hvordan det føles, når udtalen driller eller ordene mangler – så må man udtrykke sig på en anden måde – det hele handler jo om kommunikation og om at blive forstået.

Canan anbefaler:
Hvis du gerne vil have mere fransk i hverdagen:

 • Lyt til fransk musik
 • Se franske film. Filmstriben har film for enhver smag
 • Se franske serier. På Netflix eller andre streamingtjenester kan du bl.a. finde: ‘10 pour cent’, ‘Plan coeur’, ‘Lupin’, ‘Extra French’, ‘H’, ‘Mental’, ‘Détox’ og ‘Le Bazar de la charité’

Hvis du gerne vil øve mere fransk:
“Find en tandempartner, som vil tale fransk med dig. Så kan I også øve den fransktalendes danskkundskaber. Det er faktisk meget sjovt at blive bevist om sit eget sprogs vanskeligheder, og det sætter fransk i et nyt lys. Der findes forskellige apps til sprogudveksling fx ‘HelloTalk’ eller ‘Tandem’.”

Vis mereVis mindre

A1.2 og A1.3 Fransk flex for næsten begyndere - online flex (trin 2 af 4)

14. februar - 7. juni

Tilmeld