Menu

A1.3 og A1.4 for dig, som kan lidt fransk - online hybrid (trin 3+4 af 4)

Start
mandag 6. februar
Pris
kr. 3.420
Nedsat pris
kr. 3.155
Lektioner
43
Start 06.02.2023
Periode 06.02.2023 til 26.06.2023
Lektioner 43
Holdnr. 3213-23
Underviser master enseignement du français langue France Rousset
 
Sted online
Lokale Zoom
Tid man 19.00 - 20.40
Pris kr. 3.420
Nedsat pris kr. 3.155
Tid man 19.00 - 20.40

Fransk for dig, der vil mere
Har du blod på tanden efter mere fransk? Kan du lidt fransk, og vil du lære endnu mere? Så er det her kursus dit næste skridt mod bedre oplevelser og ferier i det franske. Og nu kan du endda være med fra hjemmematriklen, kontoret eller sommerhuset, for vi har lagt vores kurser online, så alle kan være med, uanset hvor de bor. Hvis du ikke er vant til onlineundervisning, bliver du sikkert overrasket over, hvor mange fordele det giver dig.

Der kan være mange grunde til at vælge et onlinehold - og vi har mange glade onlinekursister - men nogle af dem savner at mødes med medkursisterne i et klassisk klasselokale. Derfor tilbyder vi nu hybridhold, der blander online og fremmødeundervisning.

Din undervisning ligger altid online om mandagen, men cirka en mandag om måneden mødes holdet fysisk på Studieskolen. Første og sidste kursusgang er på Studieskolen, så du kan lære dine medkursister at kende inden I mødes online. Det giver en god, intensiv start og en rar afslutning. Når I mødes på Studieskolen til klasseundervisning, så mødes I 3,5 lektioner og online mødes I 2 lektioner. 13 mandage med onlineundervisning kombineret med 5 mandage med klasseundervisning på Studieskolen

Vi repeterer gloserne fra begynderkurset, og du vil opleve, at meget allerede sidder fast. Og så tager vi en hurtig genvej til at udvide ordforrådet med en gennemgang af de franske ord, du allerede kender, fordi vi også bruger dem på dansk: blandt andet apéritif, intelligent og lingerie.

Men vi skal selvfølgelig ikke hvile på de franske laurbær. Så vi fortsætter med flere gloser, og du lærer blandt andet de forskellige betegnelser på familiemedlemmer som bedstefar og bedstemor og at fortælle, hvor din familie kommer fra. I Frankrig er det almindeligt, at der i en familie er et familiemedlem, der ikke er født i Frankrig, så rødder betyder noget.

Fortæl, hvad du har lavet
I den grammatiske afdeling lærer du at bøje flere verber i datid og at bygge en sætning op med forskellige tidsudtryk som mens, i løbet af og fra og til. Det gør dig klar til at fortælle, hvad du har lavet. Du lærer også at jonglere mellem de to forskellige datider passe composé og imparfait, som giver dine sætninger dybde og variation.

Fx at du har


 • været på marked

 • været på restaurant

 • snakket med naboerne

 • set tv

 • læst en bog

 • været i teatretDa mange kursister vil lære at tale fransk for at få mere ud af ferierne i det populære ferieland, kigger vi også på fransk geografi. Bestil fx une galette i Rennes, som er Bretagnes charmerende og livlige hovedstad med masser af studerende. La galette er en boghvedepandekage og Bretagnes svar på en sandwich. Drik gerne et glas cidre til la galette - og nyd den syrlige, prikkende æbledrik i stedet for en øl. Vi klæder dig på til at komme i kontakt med de lokale, og så derfor taler vi om vejrudsigten, kendte mennesker og aktuelle nyheder. På den måde kan du bedre falde i snak med bagerkonen, tjeneren eller din franske udlejer, næste gang du er i Frankrig.

Det virtuelle klasseværelse
Du behøver ikke være en teknikhaj for at deltage i fjernundervisning. Din oplevelse af undervisningen bliver dog bedst, hvis dit webkamera og din mikrofon er af en rimelig kvalitet. I Zooms virtuelle klasseværelse kan du både tale med din underviser, række hånden op og arbejde i mindre grupper med de andre kursister.
Undervisningen er selvfølgelig opdelt af frikvarter, hvor du kan forlade "klassen" eller småsnakke med underviseren eller dine medkursister online, ligesom hvis der havde været tale om et fysisk kursus.

Få samlet overblik over kurset og materialerne
Du får adgang til Moodle, der er vores online læringsplatform. Her har du et samlet overblik over hele kurset. Du har også kontakt med de andre kursister, og I kan tale om, hvad der sker på holdet. På Moodle kan du:

 • se planen over hele kurset, de enkelte undervisningsgange og hjemmearbejde

 • se undervisningsmaterialer, også ekstra materialer som fx videoer

 • kommunikere med din underviser og dine medkursister

 • følge med og indhente det forsømte, hvis du er fraværende i løbet af kursetLærebøger
Amical A1 Livre de l'élève. ISBN 9782090386028 (grundbog).
Amical A1 Cahier d'activités. ISBN 9782090386035 (øvebog).
Vi læser kapitel 15-24. Du kan købe bøgerne i Den Franske Bogcafé, denfranskebogcafe.dk. Her får Studieskolens kursister 5% rabat på bøger.

Praktisk
Forberedelsestid: ca. 2 timer
10-14 deltagere.
Der er undervisning i Borgergade 12 følgende 5 mandage: 6/2, 6/3, 17/4, 22/5 og 26/6. Kl. 18:00-21:00.

France Rousset

France er franskmand – man kan næsten ikke være andet end fransk, når man hedder France! Hun er opvokset i Alsace og har studeret i Schweiz, hvor hun har taget en bachelor i skandinaviske sprog og fransk. Efter bacheloruddannelsen tog hun til Danmark og bestod Studieprøven (tusind tak til Studieskolen!).
France er vild med den danske litteraturhistorie, især med det moderne gennembrud og elsker at læse på dansk. Denne litterære bevægelse opstod i hele Skandinavien i slutningen af 1800-tallet og var præget af nogle andre bevægelser i Europa, som for eksempel af den realistiske/naturalistiske periode i Frankrig med forfattere som Zola eller Flaubert (Frances yndlingsforfattere).

At lære et nyt sprog har altid været en spændende oplevelse (France har 5 sprog i bagagen), og det er derfor, hun besluttede at undervise i sit modersmål her i Danmark.

France er cand.mag. i fransk som fremmedsprog fra Neuchâtel Universitet i Schweiz, hvor hun især har været optaget af franskundervisning til dansktalende personer med stor vægt på dagligdags talt fransk. For France er kommunikation i fokus. 

Frances råd til at blive endnu bedre til fransk: 

 • Lyt til ny fransk musik. Jeg kan selv godt lide Sers Gauvain, som du kan finde på YouTube. Sangene drejer sig om aktuelle emner. ”Les oubliés” handler for eksempel om den nuværende situation (økonomi og politik) i Frankrig. Du kan læse mere om det på francebleu.fr.

 • Tjek "Fransk grammatik til samtale og forståelse" (2016) for at blive parat til at føre samtaler (Dorte Fristrup, Hanne Leth Andersen). 

Vis mereVis mindre

A1.3 og A1.4 for dig, som kan lidt fransk - online hybrid (trin 3+4 af 4)

6. februar - 26. juni

Tilmeld