Menu

A1.4 og A2.1 for dig, som kan lidt fransk (trin 4 af 4)

Start
onsdag 8. februar
Pris
kr. 3.230
Nedsat pris
kr. 2.910
Lektioner
54
Start 08.02.2023
Periode 08.02.2023 til 14.06.2023
Lektioner 54
Holdnr. 3219-23
Underviser master de lettres modernes Marc-Antoine Seddoh
 
Sted Vognmagergade 8, stuen
Lokale V023
Tid ons 18.35 - 21.05
Pris kr. 3.230
Nedsat pris kr. 2.910
Tid ons 18.35 - 21.05

Afslut begynderniveauet og kom godt i gang med at tale endnu mere fransk
Vidste du, at fransk er det tredje mest talte sprog i Europa? Så der er god grund til at blive ved med at lære fransk. På dette kursus bliver du endnu bedre til at indgå i en samtale med fransktalende. Du har allerede styr på mange ting i dagligdags situationer, så du går på marked og handler med et smil på læben - om det er i Bruxelles eller i Nice. Og som regel får du også det antal æbler eller blommer, som du har bedt om. Du kan fortælle kort om din glæde ved fx schweizisk chokolade, belgisk øl og franske østers.

Vi repeterer gloserne og grammatikken fra tidligere hold, og du bliver sikkert glædeligt overrasket over, hvor meget der allerede sidder fast. Og så tager vi en hurtig genvej til at udvide ordforrådet med en gennemgang af de franske ord, du allerede kender, fordi vi også bruger dem på dansk: blandt andet balcon, melon og concert. Vi afslutter begynderniveauet på dette kursus og går i gang med næste niveau, som er fransk for let øvede.

Fortæl, hvad du har lavet
I den grammatiske afdeling lærer du at bøje flere verber i datid og at bygge en sætning op med forskellige tidsudtryk som mens, i løbet af og fra og til. Det gør dig klar til at genfortælle, hvad du har lavet.

Du lærer at fortælle, at du har


  • været på arbejde

  • spist ude

  • set tv

  • dyrket sport

  • gjort rent

  • sovetDa mange kursister vil lære at tale fransk for at få mere ud af deres ophold i fransktalende lande, så kigger vi på Frankrigs geografi. Men vi glemmer ikke, at der også tales fransk mange andre steder. I Quebec er der fx mellem 7 og 10 millioner fransktalende. Og der er 31 lande i Afrika, hvor der tales fransk. Du kan tale med om vejret, sæsoner - hvornår er det bedst at tage til Schweiz og gå tur i bjergene eller vandre i Ardennerne? Du lærer at lave sammenligninger, så du er præcis, når du skal beskrive en person, en genstand eller en oplevelse. Så kan du fx beskrive forskellen på at besøge Grand-Place i Bruxelles og l'Arc de Triomphe i Paris eller forskellen på at sejle på Seinen og Meusefloden.

Har du endnu ikke planlagt den næste ferie til Frankrig eller et andet fransktalende land, bliver du måske fristet. For vi læser blandt andet avisnotitser og billedtekster fra franske aviser, og mange bliver overrasket over, at de allerede kan forstå indholdet her på det sidste af begynderkurserne, og hvor blid overgangen er til de nye bøger i serien Amical. Næste niveau er let øvet, og her får du nye bygggesten til dit fransk, men der er også repetition af stoffet fra begynderniveauet, så du er sikker på, at det sidder fast. Du bliver nu mere og mere rutineret i det franske sprog.

Få samlet overblik over kurset og materialerne
Du får adgang til Moodle, der er vores online læringsplatform. Her har du et samlet overblik over hele kurset. Du har også kontakt med de andre kursister, og I kan tale om, hvad der sker på holdet. På Moodle kan du:

  • se planen over hele kurset, de enkelte undervisningsgange og hjemmearbejde

  • se undervisningsmaterialer, også ekstra materialer som fx videoer

  • kommunikere med din underviser og dine medkursister

  • følge med og indhente det forsømte, hvis du er fraværende i løbet af kursetLærebøger
Amical A1 Livre de l'élève. ISBN 9782090386028 (grundbog).
Amical A1 Cahier d'activités. ISBN 9782090386035 (øvebog).

Amical A2 Livre de l'élève. ISBN 9782090386059. (grundbog)
Amical A2 Cahier d'activités. ISBN 9782090386066. (øvebog)

Bøgerne er fra forlaget CLE og giver et godt indblik i Frankrig, fransk kultur og fransktalende lande.
Vi læser kap. 21- 24 i Amical A1 og kap. 1- 6 i Amical A2. Du kan købe bøgerne i Den Franske Bogcafé, www.denfranskebogcafe.dk. Du får 5% rabat, når du oplyser, at du er kursist ved Studieskolen.

Praktiske oplysninger
A1.4 Fransk er for dig, der har fulgt undervisningen i A1.3 Fransk eller for dig, der allerede kan tale lidt fransk og nu gerne vil lære mere.
Er du i tvivl om dit niveau, så tag den grundige, gratis test på studieskolen.dk/sprogtest.
A1.4 er den sidste del på begynderniveauet A1.
A2.1 er første trin på det næste niveau - let øvet. Du afslutter med andre ord vores begyndersystem Amical A1 og kommer i gang med næste niveau med Amical A2 på dette kursus.

Forberedelsestid: Du skal regne med cirka to timers forberedelse om ugen. Brug hellere 15 minutter hver dag end to timer aftenen før undervisningen.

Marc-Antoine Seddoh

Marc-Antoine er født i Paris i Frankrig og har boet i Danmark siden 2018. Han har en bachelorgrad i film og fransk litteratur og en kandidatgrad i fransk litteratur.  Derudover har han taget læreruddannelsen i fransk som fremmedsprog fra Université Sorbonne Nouvelle i Paris. Han har undervist elever fra hele verden i fransk siden 2014 og har arbejdet tre år som fransklærer på Lycée français Prins Henrik i København.

Marc-Antoine kan godt lide kunst, han danser salsa, og han er vild med at lære nye sprog, møde nye kulturer og mennesker samt at dele sin egen kærlighed til fransk kultur og sprog. For Marc-Antoine er klasseværelset et rum, hvor deltagerne skal være aktive – de skal både tale med hinanden og med ham for at forbedre deres fransk. Han har fokus på kulturmødet i sprogindlæringen, og han bruger mange videoer, sange, filmbidder og anbefaler gerne bøger i sin undervisning. Det skal være en sjov og kulturel oplevelse at lære at tale fransk. Personligt lærer Marc-Antoine også meget af sine kursister – både om Danmark og om danskernes forestillinger om Frankrig.

Marc-Antoine anbefaler:
”At læse og at lytte er selvfølgelig supervigtigt. Vores hjerne er skabt til at lære sprog, men vi skal være tålmodige.
Det er muligt at finde mange franske film og serier på Netflix eller andre platforme. Der er også mange gratis programmer på Arte.tv med franske undertekster, som fx Le Dessous des cartes (om geopolitik) eller Philosophie.
Fransk litteratur rummer mange fantastiske bøger, der fortjener at blive læst. Nogle forfattere er faktisk ikke så svære at læse, fx Albert Camus eller Marguerite Duras. Det er en god idé at forpligte sig til at bruge 10 minutter om dagen på fransk fx ved at bruge en app som Duolingo eller Babbel på telefonen. Det er et godt supplement til franskundervisningen.”

Vis mereVis mindre

A1.4 og A2.1 for dig, som kan lidt fransk (trin 4 af 4)

8. februar - 14. juni

Tilmeld