Menu

A2.2 og A2.3 Fransk for let øvede - online (trin 2+3 af 5)

Start
onsdag 8. februar
Pris
kr. 3.495
Nedsat pris
kr. 3.225
Lektioner
45
Start 08.02.2023
Periode 08.02.2023 til 21.06.2023
Lektioner 45
Holdnr. 3221-23
Underviser cand.mag. Christina Stoltenberg Perret
 
Sted online
Lokale Zoom
Tid ons 18.30 - 20.40
Pris kr. 3.495
Nedsat pris kr. 3.225
Tid ons 18.30 - 20.40

Meget mere fransk - hjemmefra
Du er let øvet og har lyst til at tale meget mere fransk fra din egen stue, uanset hvor i verden du bor. På dette hold får du finpudset flere detaljer i din udtale og din melodi, når du taler fransk. Du bliver bedre til at lave gode pauser, når du taler - ligesom franskmændene selv gør, når de leder efter et udtryk. Man kan vinde meget tid i en samtale, når man kan placere et alors rigtigt.

På dette hold har vi fokus på hypoteser og betingelser. Så kan du fx lave en aftale om at leje en cykel, hvis det ikke regner i morgen. Eller fortælle, at du drømmer om at cykle op ad Alpe d'Huez næste sommer, hvis benene kan klare det.
Jeg søger en lejlighed, en handyman, en cykel
Vi læser også små annoncer i avisen og på nettet om køb og salg, boligleje og serviceydelser. Vi gennemgår boligordforrådet, både hvordan rummene er inddelt, hvilke møbler der er, og hvad det fx koster at leje en lejlighed. Vi taler også om det franske fænomen, hvor toilettet som regel er adskilt fra badeværelset, men til gengæld er udstyret med bidet. Og at der i de fleste franske boliger er et badekar - uanset hvor lille boligen er.
Som altid på Studieskolen er der fokus på at tale sproget. Derfor taler vi fransk så meget af tiden som muligt. Men har du brug for en dansk forklaring på en grammatisk problemstilling, så får du selvfølgelig det.

Selve kursusmaterialet er gennemtestet i mange år på vores kurser i København. Men hvorfor begrænse undervisningen til københavnere? Derfor har vi rykket det populære kursus online. Hvis du ikke er vant til onlineundervisning, bliver du sikkert overrasket over, hvor mange fordele det giver dig.

Teknikken arbejder for dig
Du behøver ikke være en teknikhaj for at deltage, men din oplevelse af undervisningen bliver bedst, hvis dit webkamera og din mikrofon er af en rimelig kvalitet.
Som onlinekursist deltager du i undervisningen i Zooms virtuelle klasseværelse, hvor du både kan tale med din underviser, række hånden op og arbejde i mindre grupper med de andre kursister.
I frikvarteret kan du forlade "klassen" eller småsnakke med underviseren eller dine medkursister online, ligesom hvis der havde været tale om et fysisk kursus.

Få samlet overblik over kurset og materialerne
Du får også adgang til Moodle, der er vores online læringsplatform. Her har du et samlet overblik over hele kurset. Du har også kontakt med de andre kursister, og I kan tale om, hvad der sker på holdet. På Moodle kan du:


  • se planen over hele kurset, de enkelte undervisningsgange og hjemmearbejde

  • se undervisningsmaterialer, også ekstra materialer som fx videoer

  • kommunikere med din underviser og dine medkursister

  • følge med og indhente det forsømte, hvis du er fraværende i løbet af kursetLærebøger
Amical A2 Livre de l'élève. ISBN 9782090386059 (grundbog).
Amical A2 Cahier d'activités. ISBN 9782090386066 (øvebog).
Vi læser kapitel 7- 15 og kapitel 21. Du kan købe bøgerne i Den Franske Bogcafé, denfranskebogcafe.dk. Her får Studieskolens kursister en rabat på 5% på bøger.

Praktisk
Forberedelsestid: Ca. 2 timer
10-14 deltagere.
Ingen undervisning i uge 7.

Find dit niveau i fransk
Skal du finde det rigtige kursus, der passer lige til dig? Så tag vores online sprogtest i fransk. Når du har taget testen, kan vores sprogkonsulent nemmere vejlede dig til det helt rigtige kursus https://www.studieskolen.dk/da/sprogtest.

Christina Stoltenberg Perret

Christina er cand.mag. i fransk og har været bosat i Sydfrankrig med sin franske mand siden 2005.  Og lige siden har hun undervist i både Danmark og Frankrig i fransk, spansk og engelsk på forskellige privatskoler og gymnasier og i danske virksomheder. Christina har bl.a. undervist i fransk sprogbrug ved ejendomshandler. Christina har hjulpet mange expats på plads i det sydfranske – både sprogligt og med det franske bureaukrati.

I undervisningen lægger Christina især vægt på den mundtlige sprogfærdighed og udtale af autentisk fransk. På den måde bliver du forberedt bedst muligt til at kunne kommunikere med franskmænd.  Det er bare en bedre oplevelse at være i Frankrig eller i et fransktalende land, når kommunikationen glider, og der ikke opstår kulturelle misforståelser. Og Christina kan guide dig igennem de fleste klassiske misforståelser mellem danskere og franskmænd.

Christinas råd til dig, som gerne vil blive bedre til fransk:

”Jeg foreslår, at du kommer i nærkontakt med den franske melodi i sproget, ved at du

  • ser en masse franske film – der er efterhånden mange gode muligheder – både på Filmstriben og fx Netflix.
  • lytter til fransk musik så tit som muligt fx på YouTube, hvor man også kan finde de franske undertekster til sangene.
  • synger med på sangene og dermed træner din udtale. Senere kan du teste dig selv på Lyricstraining - en slags karaoke-version, hvor man skal skrive det manglende ord i sangen for at høre videre.
  • laver en playliste med franske sange på fx Spotify.”
Vis mereVis mindre

A2.2 og A2.3 Fransk for let øvede - online (trin 2+3 af 5)

8. februar - 21. juni

Tilmeld