Menu

B1.1 Hverdagsfransk - intermédiaire en ligne - online

Start
onsdag 8. februar
Pris
kr. 3.495
Nedsat pris
kr. 3.225
Lektioner
45
Start 08.02.2023
Periode 08.02.2023 til 14.06.2023
Lektioner 45
Holdnr. 3234-23
Underviser master enseignement du français langue France Rousset
 
Sted online
Lokale Zoom
Tid ons 18.30 - 20.40
Pris kr. 3.495
Nedsat pris kr. 3.225
Tid ons 18.30 - 20.40

Envie de discuter en français en ligne ?
Conversations faciles en français : on lit, on regarde, on écoute et, surtout, on parle !
À chaque séance, un nouveau thème faisant l'actualité en France ou dans un pays francophone sera abordé.
Nous lirons des articles de journaux, regarderons des extraits d'émissions télévisées et débattrons ensemble de ces sujets quotidiens.
Nous ferons des exercices de grammaire de manière ponctuelle et selon les besoins. Nous travaillerons également la phonétique.
Ces cours auront pour objectifs d'améliorer vos compétences de communication, d'acquérir un vocabulaire varié et d'enrichir vos connaissances culturelles françaises et francophones.

Let konversation på fransk - online
Fransk fjernundervisning er for dig, som gerne vil lære fransk hjemmefra. Du bliver en del af et hold, som mødes fast en gang om ugen via Zoom.
På dette kursus får du lejlighed til at træne og forbedre dit fransk ved at tale, lytte, læse og skrive.
Hver gang vi mødes i vores virtuelle klasselokale, taler vi om et aktuelt emne i Frankrig eller i et frankofont land.
Vi læser korte artikler, ser nyhedsindslag og taler om dem. Vi genopfrisker grammatik efter behov og træner din udtale gennem forskellige øvelser.
Målet er, at du bliver bedre til at forstå talt fransk og bedre til at tale fransk, så du kan klare dig i forskellige hverdagssituationer. Derudover får du mulighed for at udvide dit kulturkendskab til flere fransktalende lande.

Hvordan foregår timerne?
Vi taler fransk i timerne, lige fra første gang, så du får øvelse i både at tale og forstå fransk. Du skal arbejde med sproget på mange forskellige måder for at få det ind under huden og ud af munden. Vi kan sagtens tale med hinanden, selvom det foregår som fjernundervisning.
Som onlinekursist deltager du i undervisningen i Zooms virtuelle klasseværelse, hvor du både kan tale med din underviser, række hånden op og arbejde i mindre grupper med de andre kursister.
Undervisningen består af 2 lektioner af 45 minutter. Selvfølgelig opdelt af frikvarter, hvor du kan forlade "klassen" eller småsnakke med underviseren eller dine medkursister online, ligesom hvis der havde været tale om et fysisk kursus.

Teknikken arbejder for dig
Du behøver ikke være en teknikhaj for at deltage, men din oplevelse af undervisningen bliver bedst, hvis dit webkamera og din mikrofon er af en rimelig kvalitet.

Få samlet overblik over kurset og materialerne
Du får også adgang til Moodle, der er vores online læringsplatform. Her har du et samlet overblik over hele kurset. Du har også kontakt med de andre kursister, og I kan tale om, hvad der sker på holdet. På Moodle kan du:


  • se planen over hele kurset, de enkelte undervisningsgange og hjemmearbejde

  • se undervisningsmaterialer, også ekstra materialer som fx videoer

  • kommunikere med din underviser og dine medkursister

  • følge med og indhente det forsømte, hvis du er fraværende i løbet af kursetUndervisningsmateriale
Du bedes købe:

  • Défi 3, B1, Méthode de français, Livre de l'élève ISBN 9788416943593

  • Défi 3, B1, Cahier d'exercices ISBN 9788417249670

  • Grammaire progressive du français. Niveau intermédiaire. Nouvelle édition. 4e édition (CLE) ISBN 9782090381030.


Alle 3 bøger kan købes i Den Franske Bogcafé, www.denfranskebogcafe.dk. Husk at sige, at du er kursist på Studieskolen, så får du nemlig 5% rabat på bøger.

Praktiske oplysninger
B1.1 Fransk for kursister på mellemniveau er for dig, der har fulgt undervisningen i A2 eller noget tilsvarende - måske har du boet i Frankrig i en periode. Dette hold var oprindeligt et dobbelthold. Nu er vi nået til anden del, og der er ledige pladser. Så kom og vær med.

På kurset møder du typisk mennesker, der rejser eller har planer om at rejse til Frankrig eller fransktalende lande, har fransktalende familie eller partner eller interesserer sig for sprog, og som er optaget af kultur og samfundsspørgsmål. Vores kursister har et højt fremmøde og er meget optaget af at lære fransk i en god stemning, hvor der er let til latter, hvis grammatikken eller udtalen driller.

Forberedelsestid: ca. 1,5 time om ugen.

Hver uge har du hjemmearbejde. Vi anbefaler, at du deler lektierne op over et par dage, så du jævnligt kommer i kontakt med det franske sprog, så sidder alle de nye ord nemlig meget bedre fast. Vi sørger for et omfattende multimedialt materiale: videoer, lydfiler og interaktive øvelser, så der er masser af muligheder for at lytte til fransk og arbejde med forskellige typer øvelser - alt efter hvor meget tid du kan sætte af til hjemmearbejde.

Er du i tvivl om dit niveau, så tag en gratis online test på Studieskolens hjemmeside før du tilmelder dig: www.studieskolen.dk/sprogtest.
10-14 deltagere.

France Rousset

France er franskmand – man kan næsten ikke være andet end fransk, når man hedder France! Hun er opvokset i Alsace og har studeret i Schweiz, hvor hun har taget en bachelor i skandinaviske sprog og fransk. Efter bacheloruddannelsen tog hun til Danmark og bestod Studieprøven (tusind tak til Studieskolen!).
France er vild med den danske litteraturhistorie, især med det moderne gennembrud og elsker at læse på dansk. Denne litterære bevægelse opstod i hele Skandinavien i slutningen af 1800-tallet og var præget af nogle andre bevægelser i Europa, som for eksempel af den realistiske/naturalistiske periode i Frankrig med forfattere som Zola eller Flaubert (Frances yndlingsforfattere).

At lære et nyt sprog har altid været en spændende oplevelse (France har 5 sprog i bagagen), og det er derfor, hun besluttede at undervise i sit modersmål her i Danmark.

France er cand.mag. i fransk som fremmedsprog fra Neuchâtel Universitet i Schweiz, hvor hun især har været optaget af franskundervisning til dansktalende personer med stor vægt på dagligdags talt fransk. For France er kommunikation i fokus. 

Frances råd til at blive endnu bedre til fransk: 

  • Lyt til ny fransk musik. Jeg kan selv godt lide Sers Gauvain, som du kan finde på YouTube. Sangene drejer sig om aktuelle emner. ”Les oubliés” handler for eksempel om den nuværende situation (økonomi og politik) i Frankrig. Du kan læse mere om det på francebleu.fr.

  • Tjek "Fransk grammatik til samtale og forståelse" (2016) for at blive parat til at føre samtaler (Dorte Fristrup, Hanne Leth Andersen). 

Vis mereVis mindre

B1.1 Hverdagsfransk - intermédiaire en ligne - online

8. februar - 14. juni

Tilmeld