Menu

A1.2 Fransk for næsten begyndere (trin 2 af 4)

Start
tirsdag 11. april
Pris
kr. 1.655
Nedsat pris
kr. 1.495
Lektioner
27
Start 11.04.2023
Periode 11.04.2023 til 20.06.2023
Lektioner 27
Holdnr. B3204-23
Underviser cand.mag. Chiara Arghittu
 
Sted Vognmagergade 8, 2. sal
Lokale V268
Tid tir 17.30 - 20.00
Pris kr. 1.655
Nedsat pris kr. 1.495
Tid tir 17.30 - 20.00

For dig, der har fået smag for fransk
Kurset er for dig, der har lært en lille smule fransk, fx på vores begynderhold A1.1. Nu vil du gerne lære mere, for nu ved du, at du får bedre kontakt med fransktalende, når du kan tale deres sprog, også selvom det foreløbig kun er en lille smule. Du bliver som regel belønnet med et smil, når du kaster dig ud i det franske, for franskmændene er ikke særlig gode til fremmedsprog, så de bliver meget glade, når udlændinge kommer dem i møde på fransk.
Du får fra starten et godt ordforråd, som du kan bruge, når du skal


  • hilse på andre, alt efter om du er dus eller Des med ham eller hende, du taler med

  • præsentere dig selv og din ægtefælle, ven, kæreste eller chef. Herunder hvor gamle I er, hvad I laver, og hvor I kommer fra

  • købe ind på det lokale marked. Eller hvis du skal til bageren efter et baguette

  • bestille noget at spise på en café eller restaurant

  • lave en aftale med en kollega, en ven eller hos lægenDu lærer også tallene og at bruge dem i konkrete sammenhænge. Blandt andet hvis du vil spørge, hvad klokken er, ligesom du lærer navnene på de forskellige ugedage.

Pardon, monsieur. Ved De hvor ??
Med høflighed kommer man som bekendt langt. Og i Frankrig er det vigtigt at indlede alle samtaler med en høflighedsvending, fx pardon. Det at spørge om vej er en vigtig del af kurset. Dels fordi det er noget, du ofte får brug for, når du er på ferie. Dels fordi det er en nem måde at komme i kontakt med franskmændene.
På Studieskolens franskkurser bliver du hurtigt god til fransk, fordi vi taler sproget så meget som muligt. Derfor er grammatikken noget af det eneste, vi nogle gange gennemgår på dansk. Her på næsten-begynderkurset lærer du udelukkende den nødvendige grammatik, der styrker dine samtaler. Særligt at bøje udsagnsord i nutid.
Udtale og ordforråd er noget af det vigtigste på begynderkurserne, og ofte er den karakteristiske franske melodi med til at løfte stemningen, så vi har det sjovt, mens vi taler fransk.
Netop for at du kan træne sproget mest muligt, bliver klasseundervisningen suppleret med gruppearbejde og opgaver, I skal løse to og to.

Få samlet overblik over kurset og materialerne
Du får adgang til Moodle, der er vores online læringsplatform. Her har du et samlet overblik over hele kurset. Du har også kontakt med de andre kursister, og I kan tale om, hvad der sker på holdet. På Moodle kan du:

  • se planen over hele kurset, de enkelte undervisningsgange og hjemmearbejde

  • se undervisningsmaterialer, også ekstra materialer som fx videoer

  • kommunikere med din underviser og dine medkursister

  • følge med og indhente det forsømte, hvis du er fraværende i løbet af kursetLærebøger
Amical A1 Livre de l'élève. ISBN 9782090386028 (grundbog).
Amical A1 Cahier d'activités. ISBN 9782090386035 (øvebog).
Vi læser kapitel 9-14. Du kan købe bøgerne i Den Franske Bogcafé, denfranskebogcafe.dk. Her får Studieskolens kursister en rabat på 5% på bøger. Du skal købe bøgerne, inden undervisningen starter.
Underviseren uddeler 'Den lille nøgle til fransk grammatik', som er inkluderet i prisen.

Praktisk
A1.2 Fransk - for næsten begyndere er for dig, der har deltaget i A1.1 Fransk for begyndere og/eller for dig, der allerede kan tale lidt fransk og nu gerne vil lære mere, eller som gennem et meget kortvarigt ophold i et fransktalende land har fået et lille indblik i sproget.
Dette hold startede som A1.1 Fransk for begyndere. Nu er vi nået til anden del A1.2 Fransk for næsten begyndere, og der er ledige pladser, så kom og vær med.

Forberedelsestid: ca. 2 timer.

Chiara Arghittu

Chiara er franskmand og voksede op på middelhavskysten - tæt på Marseille. Selvom hun savnede solen og varmen, blev hun cand.mag. i historie fra Uppsala Universitet og har sprogvidenskab som sidefag fra Aix-Marseille. Da hun boede i Sverige, begyndte hun at undervise i fransk. Chiara har erfaring med mange forskellige typer af elever, fra børn til pensionister. Hun elsker at blande kultur og leg med sproglæring.

Chiara anbefaler:
Hvis du gerne vil blive bedre til at forstå fransk:
“Lyt til fransk musik! Det hjælper meget med udtalen og ordforrådet.
Læs om emner, du allerede kender eller kan godt lide på fransk. Der findes mange gode ressourcer, som TV5 Monde eller Arte. Begge kanaler har ofte undertekster. Og selvfølgelig kan du også læse nyhedsartikler og se film på fransk. Mine yndlings franske film er de gamle fra 1960-erne (tænk på Alain Delon, Yves Montand, Brigitte Bardot, Romy Schneider osv.). De snakker så tydeligt!”

Hvis du gerne vil læse franske bøger:
“Hvis du har lyst til at læse en fransk klassiker, men synes, det virker lidt for svært, så kan du starte med at læse en forkortet version af fx ‘De tre musketerer’.
Et godt sted at starte er serien ‘Lire en Français Facile’, udgivet af Hachette. Her er der er fodnoter og gloseforklaringer. Klassikerne er bearbejdet på forskellig vis og inddelt i sværhedsgrader, så du kan finde bøger allerede fra A1-niveau (begynder). Men der er selvfølgelig flere muligheder jo mere fransk, du mestrer.”

Hvis du gerne til tale mere fransk:
“Find en ‘sprogpartner’! Der er flere steder i København, hvor franskmænd gerne vil øve deres dansk og hjælpe dig med at øve dit fransk. Jeg kender fx en snakkeklub på Nørrebro Bibliotek, som er meget aktiv.”

Vis mereVis mindre

A1.2 Fransk for næsten begyndere (trin 2 af 4)

11. april - 20. juni

Tilmeld