Menu

A1.3 for dig, som kan lidt fransk (trin 3 af 4)

Start
mandag 17. april
Pris
kr. 1.795
Nedsat pris
kr. 1.615
Lektioner
30
Start 17.04.2023
Periode 17.04.2023 til 26.06.2023
Lektioner 30
Holdnr. B3208-23
Underviser maîtrise de français langue étrangère Lise Soula
 
Sted Borgergade 12, 1. sal
Lokale 108
Tid man 18.00 - 20.30
Pris kr. 1.795
Nedsat pris kr. 1.615
Tid man 18.00 - 20.30

Fransk for dig, der har mod på mere fransk
Har du lige taget et begynderhold i fransk, eller har du lidt fransk med i bagagen fra gymnasiet eller et ophold i et fransktalende land? Så kan du starte på dette hold, hvor du får et større ordforråd og bliver bedre til at tale i lidt længere sætninger.

Vi repeterer gloserne fra begynderkurset, og du bliver måske glædeligt overrasket over, hvor meget der allerede sidder fast. Og så tager vi en hurtig genvej til at udvide ordforrådet med en gennemgang af de franske ord, du allerede kender, fordi vi også bruger dem på dansk: blandt andet plateau, ironie og talent.

Men du er selvfølgelig også klar til at lære en masse nye franske gloser, og du bliver bedre til at tale om oplevelser i fremtiden og ting, som er sket. Så kan du både fortælle om dine restaurantoplevelser fra sidste år og folde dig ud, når du skal fortælle om, hvad du har planlagt i den nærmeste fremtid. Er det en tur til stranden, eller skal du ud og spise med nogle venner? Familie er et godt samtaleemne, og du lærer blandt andet de forskellige betegnelser på familiemedlemmer som søster og bror. Vi taler om franske familieforhold, hvor mange der bliver gift og skilt i Frankrig. Vidste du, at franske kvinder i gennemsnit får 1,9 barn, og de førstegangsfødende er lidt yngre end i Danmark, de er nemlig 28,5 år?

Fortæl, hvad du har lavet
I den grammatiske afdeling lærer du at bøje flere verber i datid og at bygge en sætning op med forskellige tidsudtryk som 'mens, i løbet af' og 'fra og til'. Det gør dig klar til at referere, hvad du har lavet.

Fx at du har


 • købt ind

 • været på arbejde

 • spist ude

 • set tv

 • dyrket sport

 • været i biografen

 • gjort rentDa mange kursister vil lære at tale fransk for at få mere ud af ferierne i det populære ferieland, kigger vi også på fransk geografi. Vidste du, at Lyon og Marseille kæmper om at kalde sig Frankrigs næststørste by efter Paris? Lyon er en meget velhavende by, som kan takke silkeproduktion og gastronomi for sin succes. Marseille kæmpede længe med kriminalitet og et dårligt ry, men i dag skal man ikke snyde sig selv for en bouillabaisse i den gamle havn eller et besøg på det smukke museum MUCEM, hvor alene arkitekturen er et besøg værd.

Få samlet overblik over kurset og materialerne
Du får adgang til Moodle, der er vores online læringsplatform. Her har du et samlet overblik over hele kurset. Du har også kontakt med de andre kursister, og I kan tale om, hvad der sker på holdet. På Moodle kan du:

 • se planen over hele kurset, de enkelte undervisningsgange og hjemmearbejde

 • se undervisningsmaterialer, også ekstra materialer som fx videoer

 • kommunikere med din underviser og dine medkursister

 • følge med og indhente det forsømte, hvis du er fraværende i løbet af kursetLærebøger
Amical A1 Livre de l'élève. ISBN 9782090386028 (grundbog).
Amical A1 Cahier d'activités. ISBN 9782090386035 (øvebog).
Vi læser kapitel 15-20. Du kan købe bøgerne i Den Franske Bogcafé, denfranskebogcafe.dk. Her får Studieskolens kursister 5% rabat på bøger.

Praktisk
A1.3 er den næstsidste del på begynderniveauet A1. Når du er færdig med dette kursus, kan du gå videre til A1.4 Fransk.
Er du i tvivl om dit niveau, så tag den grundige, gratis test på studieskolen.dk/sprogtest.

Dette hold startede som A1.2 Fransk for næsten begyndere. Nu er vi nået til anden del A1.3, og der er ledige pladser, så kom og vær med.

Forberedelsestid: Ca. 2 timer

Lise Soula

Lise er franskmand og er uddannet som underviser i fransk som fremmedsprog på Tours Universitet og Nottingham Universitet. Hun har undervist børn, unge og voksne i både England og Danmark.

Lises råd til dig, der lærer fransk:
”Lyt til fransk musik og syng med for at huske teksten!
Se franske film derhjemme og i biografen for at mærke kulturen, udvide dit ordforråd og forbedre udtalen! Grand Teatret og Cinemateket viser året rundt nye og gamle fransktalende film med undertekster på dansk.”

Vis mereVis mindre

A1.3 for dig, som kan lidt fransk (trin 3 af 4)

17. april - 26. juni

Tilmeld