Menu

A1.4 for dig, som kan lidt fransk (trin 4 af 4)

Start
mandag 17. april
Pris
kr. 1.795
Nedsat pris
kr. 1.615
Lektioner
30
Start 17.04.2023
Periode 17.04.2023 til 26.06.2023
Lektioner 30
Holdnr. B3211-23
Underviser master de lettres modernes Marc-Antoine Seddoh
 
Sted Vognmagergade 8, stuen
Lokale V023
Tid man 18.15 - 20.45
Pris kr. 1.795
Nedsat pris kr. 1.615
Tid man 18.15 - 20.45

Fransk for dig, der vil afslutte begynderniveauet og blive klar til let øvet
Nu er du nået til sidste del af begynderniveauet A1, eller også har du lidt rustent fransk med i bagagen og vil gerne repetere lidt, inden du går i gang med niveau A2. Du har styr på mange ting i dagligdags situationer. Du kan gå på marked og købe ind, og du kan være præcis, når du skal bede om et bestemt antal æbler og de rødeste tomater. Du kan foreslå dine franske venner at mødes til et glas vin på terrassen, og du kan fortælle kort om, hvorfor du er glad for fransk vin og mad.

Vi repeterer gloserne og grammatikken fra tidligere hold, og du bliver sikkert glædeligt overrasket over, hvor meget der allerede sidder fast. Og så tager vi en hurtig genvej til at udvide ordforrådet med en gennemgang af de franske ord, du allerede kender, fordi vi også bruger dem på dansk: blandt andet abonnement, dessert og emballage.

Vi fortsætter med flere gloser, og du lærer blandt andet de forskellige betegnelser på familiemedlemmer som bedstefar og bedstemor og at fortælle, hvor din familie kommer fra. Vi taler også om familiestrukturer i Frankrig. Hvor mange bliver fx gift og skilt? Ved du, hvorfor alle franskmænd bliver gift på rådhuset?
Stat og kirke har været adskilt i Frankrig siden 1905, så det er kun vielser ved rådhuset, som er juridisk gyldige.

Fortæl, hvad du har lavet
I den grammatiske afdeling lærer du at bøje flere verber i datid og at bygge en sætning op med forskellige tidsudtryk som mens, i løbet af og fra og til. Det gør dig klar til at referere, hvad du har lavet.

Fx at du har


 • købt ind

 • været på arbejde

 • spist ude

 • set tv

 • dyrket sport

 • været i biografen

 • gjort rent

 • sovetDa mange kursister vil lære at tale fransk for at få mere ud af ferierne i Frankrig, kigger vi også på fransk geografi. Du lærer at finde nogle kendte byer på kortet: Lyon, Nice, Marseilles, Lille og Rennes, ligesom vi læser om de skønne steder ved vandet og i bjergene, hvor franskmænd selv ynder at holde ferie. Du kan tale med om vejret, sæsoner - hvornår er det bedst at tage til Bourgogne og gå tur i vinmarkerne eller vandre på Korsika? Du lærer at lave sammenligninger, så du er præcis, når du skal beskrive en person, en genstand eller en oplevelse. Så kan du fx beskrive forskellen på at besøge Versaille og slottene i Loire- dalen eller forskellen på at sejle på Seinen og Rhônefloden.

Har du endnu ikke planlagt den næste ferie til Frankrig, bliver du måske fristet. For vi læser blandt andet avisnotitser og billedtekster fra franske aviser, og mange bliver overrasket over, at de allerede kan forstå meget af indholdet her på et af begynderkurserne.

Få samlet overblik over kurset og materialerne
Du får adgang til Moodle, der er vores online læringsplatform. Her har du et samlet overblik over hele kurset. Du har også kontakt med de andre kursister, og I kan tale om, hvad der sker på holdet. På Moodle kan du:

 • se planen over hele kurset, de enkelte undervisningsgange og hjemmearbejde

 • se undervisningsmaterialer, også ekstra materialer som fx videoer

 • kommunikere med din underviser og dine medkursister

 • følge med og indhente det forsømte, hvis du er fraværende i løbet af kursetLærebøger
Amical A1 Livre de l'élève. ISBN 9782090386028 (grundbog).
Amical A1 Cahier d'activités. ISBN 9782090386035 (øvebog).
Vi læser kapitel 21-24. Du kan købe bøgerne i Den Franske Bogcafé, denfranskebogcafe.dk. Her får Studieskolens kursister 5% rabat på bøger.

Praktisk
Dette hold startede som A1.3 For dig, som kan lidt fransk. Nu er vi nået til anden del A1.4, og der er ledige pladser, så kom og vær med.

Forberedelsestid: Ca. 2 timer

Marc-Antoine Seddoh

Marc-Antoine er født i Paris i Frankrig og har boet i Danmark siden 2018. Han har en bachelorgrad i film og fransk litteratur og en kandidatgrad i fransk litteratur.  Derudover har han taget læreruddannelsen i fransk som fremmedsprog fra Université Sorbonne Nouvelle i Paris. Han har undervist elever fra hele verden i fransk siden 2014 og har arbejdet tre år som fransklærer på Lycée français Prins Henrik i København.

Marc-Antoine kan godt lide kunst, han danser salsa, og han er vild med at lære nye sprog, møde nye kulturer og mennesker samt at dele sin egen kærlighed til fransk kultur og sprog. For Marc-Antoine er klasseværelset et rum, hvor deltagerne skal være aktive – de skal både tale med hinanden og med ham for at forbedre deres fransk. Han har fokus på kulturmødet i sprogindlæringen, og han bruger mange videoer, sange, filmbidder og anbefaler gerne bøger i sin undervisning. Det skal være en sjov og kulturel oplevelse at lære at tale fransk. Personligt lærer Marc-Antoine også meget af sine kursister – både om Danmark og om danskernes forestillinger om Frankrig.

Marc-Antoine anbefaler:
”At læse og at lytte er selvfølgelig supervigtigt. Vores hjerne er skabt til at lære sprog, men vi skal være tålmodige.
Det er muligt at finde mange franske film og serier på Netflix eller andre platforme. Der er også mange gratis programmer på Arte.tv med franske undertekster, som fx Le Dessous des cartes (om geopolitik) eller Philosophie.
Fransk litteratur rummer mange fantastiske bøger, der fortjener at blive læst. Nogle forfattere er faktisk ikke så svære at læse, fx Albert Camus eller Marguerite Duras. Det er en god idé at forpligte sig til at bruge 10 minutter om dagen på fransk fx ved at bruge en app som Duolingo eller Babbel på telefonen. Det er et godt supplement til franskundervisningen.”

Vis mereVis mindre

A1.4 for dig, som kan lidt fransk (trin 4 af 4)

17. april - 26. juni

Tilmeld