Menu

A1.4 for dig, som kan lidt fransk - online hybrid (trin 4 af 4)

Start
mandag 17. april
Pris
kr. 1.710
Nedsat pris
kr. 1.575
Lektioner
22
Start 17.04.2023
Periode 17.04.2023 til 26.06.2023
Lektioner 22
Holdnr. B3213-23
Underviser master enseignement du français langue France Rousset
 
Sted online
Lokale Zoom
Tid man 19.00 - 20.40
Pris kr. 1.710
Nedsat pris kr. 1.575
Tid man 19.00 - 20.40

Fransk for dig, der vil mere
Nu er du nået til sidste del af begynderniveauet A1, eller også har du lidt rustent fransk med i bagagen og vil gerne repetere lidt, inden du går i gang med niveau A2. Du har styr på mange ting i dagligdags situationer. Du kan gå på marked og købe ind, og du kan være præcis, når du skal bede om et bestemt antal æbler og de rødeste tomater. Du kan foreslå dine franske venner at mødes til et glas vin på terrassen, og du kan fortælle kort om, hvorfor du er glad for fransk vin og mad.

Der kan være mange grunde til at vælge et onlinehold - og vi har mange glade onlinekursister - men nogle af dem savner at mødes med medkursisterne i et klassisk klasselokale. Derfor tilbyder vi nu hybridhold, der blander online og fremmødeundervisning.
Din undervisning ligger altid online om mandagen, men cirka en mandag om måneden mødes holdet fysisk på Studieskolen. Første og sidste kursusgang er på Studieskolen, så du kan lære dine medkursister at kende inden I mødes online. Det giver en god, intensiv start og en rar afslutning. Når I mødes på Studieskolen til klasseundervisning, så mødes I 3,5 lektioner og online mødes I 2 lektioner. 6 mandage med onlineundervisning kombineret med 3 mandage med klasseundervisning på Studieskolen


Vi repeterer gloserne og grammatikken fra tidligere hold, og du bliver sikkert glædeligt overrasket over, hvor meget der allerede sidder fast. Og så tager vi en hurtig genvej til at udvide ordforrådet med en gennemgang af de franske ord, du allerede kender, fordi vi også bruger dem på dansk: blandt andet abonnement, dessert og emballage.

Men vi skal selvfølgelig ikke hvile på de franske laurbær. Så vi fortsætter med flere gloser, og du lærer blandt andet de forskellige betegnelser på familiemedlemmer som bedstefar og bedstemor og at fortælle, hvor din familie kommer fra. I Frankrig er det almindeligt, at der i en familie er et familiemedlem, der ikke er født i Frankrig, så nationalitet betyder noget. Vi taler også om familiestrukturer i Frankrig. Hvor mange bliver gift og skilt?

Fortæl, hvad du har lavet
I den grammatiske afdeling lærer du at bøje flere verber i datid og at bygge en sætning op med forskellige tidsudtryk som mens, i løbet af og fra og til. Det gør dig klar til at genfortælle, hvad du har lavet.

Fx at du har


 • været på arbejde

 • spist ude

 • set tv

 • dyrket sport

 • gjort rent

 • sovetDa mange kursister vil lære at tale fransk for at få mere ud af deres ophold i Frankrig, gennemgår vi også fransk geografi. Du kommer forbi flere kendte byer på kortet: Lyon, Nice, Marseille, Lille og Rennes, ligesom vi læser om de skønne steder ved vandet og i bjergene, hvor franskmænd selv ynder at holde ferie. Du kan tale med om vejret, sæsoner - hvornår er det bedst at tage til Bourgogne og gå tur i vinmarkerne eller vandre på Korsika? Du lærer at lave sammenligninger, så du er præcis, når du skal beskrive en person, en genstand eller en oplevelse. Så kan du fx beskrive forskellen på at besøge Versailles og slottene i Loire- dalen eller forskellen på at sejle på Seinen og Rhônefloden.

Har du endnu ikke planlagt den næste ferie til Frankrig, bliver du måske fristet. For vi læser blandt andet avisnotitser og billedtekster fra franske aviser, og mange bliver overrasket over, at de allerede kan forstå indholdet her på et af begynderkurserne.

Det virtuelle klasseværelse
Du behøver ikke være en teknikhaj for at deltage i fjernundervisning. Din oplevelse af undervisningen bliver dog bedst, hvis dit webkamera og din mikrofon er af en rimelig kvalitet. I Zooms virtuelle klasseværelse kan du både tale med din underviser, række hånden op og arbejde i mindre grupper med de andre kursister.
Undervisningen er selvfølgelig opdelt af frikvarter, hvor du kan forlade "klassen" eller småsnakke med underviseren eller dine medkursister online, ligesom hvis der havde været tale om et fysisk kursus.

Få samlet overblik over kurset og materialerne
Du får adgang til Moodle, der er vores online læringsplatform. Her har du et samlet overblik over hele kurset. Du har også kontakt med de andre kursister, og I kan tale om, hvad der sker på holdet. På Moodle kan du:

 • se planen over hele kurset, de enkelte undervisningsgange og hjemmearbejde

 • se undervisningsmaterialer, også ekstra materialer som fx videoer

 • kommunikere med din underviser og dine medkursister

 • følge med og indhente det forsømte, hvis du er fraværende i løbet af kursetLærebøger
Amical A1 Livre de l'élève. ISBN 9782090386028 (grundbog).
Amical A1 Cahier d'activités. ISBN 9782090386035 (øvebog).
Vi læser kapitel 21-24. Du kan købe bøgerne i Den Franske Bogcafé, denfranskebogcafe.dk. Her får Studieskolens kursister 5% rabat på bøger.

Praktisk
Dette hold startede som A1.3 For dig, som kan lidt fransk. Nu er vi nået til næste trin A1.4, og der er ledige pladser, så kom og vær med.

Forberedelsestid: Ca. 2 timer
10-14 deltagere.

Der er undervisning i Borgergade 12 følgende 3 mandage: 17/4, 22/5, 26/6. Kl. 18:00-21:00.

France Rousset

France er franskmand – man kan næsten ikke være andet end fransk, når man hedder France! Hun er opvokset i Alsace og har studeret i Schweiz, hvor hun har taget en bachelor i skandinaviske sprog og fransk. Efter bacheloruddannelsen tog hun til Danmark og bestod Studieprøven (tusind tak til Studieskolen!).
France er vild med den danske litteraturhistorie, især med det moderne gennembrud og elsker at læse på dansk. Denne litterære bevægelse opstod i hele Skandinavien i slutningen af 1800-tallet og var præget af nogle andre bevægelser i Europa, som for eksempel af den realistiske/naturalistiske periode i Frankrig med forfattere som Zola eller Flaubert (Frances yndlingsforfattere).

At lære et nyt sprog har altid været en spændende oplevelse (France har 5 sprog i bagagen), og det er derfor, hun besluttede at undervise i sit modersmål her i Danmark.

France er cand.mag. i fransk som fremmedsprog fra Neuchâtel Universitet i Schweiz, hvor hun især har været optaget af franskundervisning til dansktalende personer med stor vægt på dagligdags talt fransk. For France er kommunikation i fokus. 

Frances råd til at blive endnu bedre til fransk: 

 • Lyt til ny fransk musik. Jeg kan selv godt lide Sers Gauvain, som du kan finde på YouTube. Sangene drejer sig om aktuelle emner. ”Les oubliés” handler for eksempel om den nuværende situation (økonomi og politik) i Frankrig. Du kan læse mere om det på francebleu.fr.

 • Tjek "Fransk grammatik til samtale og forståelse" (2016) for at blive parat til at føre samtaler (Dorte Fristrup, Hanne Leth Andersen). 

Vis mereVis mindre

A1.4 for dig, som kan lidt fransk - online hybrid (trin 4 af 4)

17. april - 26. juni

Tilmeld