Menu

A1.4 for dig, som kan lidt fransk (trin 4 af 4)

Start
tirsdag 11. april
Pris
kr. 1.435
Nedsat pris
kr. 1.290
Lektioner
24
Start 11.04.2023
Periode 11.04.2023 til 13.06.2023
Lektioner 24
Holdnr. B3214-23
Underviser maîtrise didactique des langues et du français langue étrangère Canan Kurban
 
Sted Vognmagergade 8, 2. sal
Lokale V250
Tid tir 17.30 - 20.00
Pris kr. 1.435
Nedsat pris kr. 1.290
Tid tir 17.30 - 20.00

Fransk for dig, der vil afslutte begynderniveauet og blive klar til let øvet
Nu er du nået til sidste del af begynderniveauet A1, eller også har du lidt rustent fransk med i bagagen og vil gerne repetere lidt, inden du går i gang med niveau A2. Du har styr på mange ting i dagligdags situationer. Du kan gå på marked og købe ind, og du kan være præcis, når du skal bede om et bestemt antal æbler og de rødeste tomater. Du kan foreslå dine franske venner at mødes til et glas vin på terrassen, og du kan fortælle kort om, hvorfor du er glad for fransk vin og mad.

Vi repeterer gloserne og grammatikken fra tidligere hold, og du bliver sikkert glædeligt overrasket over, hvor meget der allerede sidder fast. Og så tager vi en hurtig genvej til at udvide ordforrådet med en gennemgang af de franske ord, du allerede kender, fordi vi også bruger dem på dansk: blandt andet abonnement, dessert og emballage.

Vi fortsætter med flere gloser, og du lærer blandt andet de forskellige betegnelser på familiemedlemmer som bedstefar og bedstemor og at fortælle, hvor din familie kommer fra. Vi taler også om familiestrukturer i Frankrig. Hvor mange bliver fx gift og skilt? Ved du, hvorfor alle franskmænd bliver gift på rådhuset?
Stat og kirke har været adskilt i Frankrig siden 1905, så det er kun vielser ved rådhuset, som er juridisk gyldige.

Fortæl, hvad du har lavet
I den grammatiske afdeling lærer du at bøje flere verber i datid og at bygge en sætning op med forskellige tidsudtryk som mens, i løbet af og fra og til. Det gør dig klar til at referere, hvad du har lavet.

Fx at du har


 • købt ind

 • været på arbejde

 • spist ude

 • set tv

 • dyrket sport

 • været i biografen

 • gjort rent

 • sovetDa mange kursister vil lære at tale fransk for at få mere ud af ferierne i Frankrig, kigger vi også på fransk geografi. Du lærer at finde nogle kendte byer på kortet: Lyon, Nice, Marseilles, Lille og Rennes, ligesom vi læser om de skønne steder ved vandet og i bjergene, hvor franskmænd selv ynder at holde ferie. Du kan tale med om vejret, sæsoner - hvornår er det bedst at tage til Bourgogne og gå tur i vinmarkerne eller vandre på Korsika? Du lærer at lave sammenligninger, så du er præcis, når du skal beskrive en person, en genstand eller en oplevelse. Så kan du fx beskrive forskellen på at besøge Versaille og slottene i Loire- dalen eller forskellen på at sejle på Seinen og Rhônefloden.

Har du endnu ikke planlagt den næste ferie til Frankrig, bliver du måske fristet. For vi læser blandt andet avisnotitser og billedtekster fra franske aviser, og mange bliver overrasket over, at de allerede kan forstå meget af indholdet her på et af begynderkurserne.

Få samlet overblik over kurset og materialerne
Du får adgang til Moodle, der er vores online læringsplatform. Her har du et samlet overblik over hele kurset. Du har også kontakt med de andre kursister, og I kan tale om, hvad der sker på holdet. På Moodle kan du:

 • se planen over hele kurset, de enkelte undervisningsgange og hjemmearbejde

 • se undervisningsmaterialer, også ekstra materialer som fx videoer

 • kommunikere med din underviser og dine medkursister

 • følge med og indhente det forsømte, hvis du er fraværende i løbet af kursetLærebøger
Amical A1 Livre de l'élève. ISBN 9782090386028 (grundbog).
Amical A1 Cahier d'activités. ISBN 9782090386035 (øvebog).
Vi læser kapitel 21-24. Du kan købe bøgerne i Den Franske Bogcafé, denfranskebogcafe.dk. Her får Studieskolens kursister 5% rabat på bøger.

Praktisk
Dette hold startede som A1.3 For dig, som kan lidt fransk. Nu er vi nået til anden del A1.4, og der er ledige pladser, så kom og vær med.

Forberedelsestid: Ca. 2 timer

Canan Kurban

Canan er franskmand. Hun er fra Alsace og har en master i sprogdidaktik og fransk som fremmedsprog og derudover også en master i ‘Formation, Innovation, Recherche’ fra Université de Strassbourg.

Canan har undervist i Frankrig i 6 år og har været med i et Erasmusprojekt om undervisning i forskellige europæiske lande, og i denne forbindelse har hun været i praktik på Studieskolen.

Canan elsker at undervise, og hun lægger i særlig høj grad vægt på den mundtlige kommunikation i klassen. Hun underviser kun på fransk, men hjælper gerne på engelsk, hvis der er noget, som er særligt svært at forstå for klassen. Canans indgang til undervisning er, at alle får mest ud af at blive udsat for så meget fransk som muligt – hun taler langsomt og tydeligt og bruger både kropssprog og tavlen til at illustrere det franske sprog.

Canan går til dansk på Studieskolen, så hun kender fra egen krop, hvordan det føles, når udtalen driller eller ordene mangler – så må man udtrykke sig på en anden måde – det hele handler jo om kommunikation og om at blive forstået.

Canan anbefaler:
Hvis du gerne vil have mere fransk i hverdagen:

 • Lyt til fransk musik
 • Se franske film. Filmstriben har film for enhver smag
 • Se franske serier. På Netflix eller andre streamingtjenester kan du bl.a. finde: ‘10 pour cent’, ‘Plan coeur’, ‘Lupin’, ‘Extra French’, ‘H’, ‘Mental’, ‘Détox’ og ‘Le Bazar de la charité’

Hvis du gerne vil øve mere fransk:
“Find en tandempartner, som vil tale fransk med dig. Så kan I også øve den fransktalendes danskkundskaber. Det er faktisk meget sjovt at blive bevist om sit eget sprogs vanskeligheder, og det sætter fransk i et nyt lys. Der findes forskellige apps til sprogudveksling fx ‘HelloTalk’ eller ‘Tandem’.”

Vis mereVis mindre

A1.4 for dig, som kan lidt fransk (trin 4 af 4)

11. april - 13. juni

Tilmeld