Menu

A2.1 for dig, som kan lidt fransk (trin 1 af 5)

Start
onsdag 12. april
Pris
kr. 1.795
Nedsat pris
kr. 1.615
Lektioner
30
Start 12.04.2023
Periode 12.04.2023 til 14.06.2023
Lektioner 30
Holdnr. B3219-23
Underviser master de lettres modernes Marc-Antoine Seddoh
 
Sted Vognmagergade 8, stuen
Lokale V023
Tid ons 18.30 - 21.00
Pris kr. 1.795
Nedsat pris kr. 1.615
Tid ons 18.30 - 21.00

Tchin-tchin
Glæder du dig også til at komme til Frankrig eller et andet fransktalende land og nyde et glas kold rosé eller en menthe à l'eau på en fortorvscafé? Franskmændene siger tchin-tchin eller à votre santé, når de skåler, og med det fransk, som du allerede kan, så kan du godt være med, men nu ønsker du at føre lidt længere samtaler og måske spørge lidt mere ind til de franske specialiteter på menukortet. Måske kan du få opskriften på den vidunderlige hjemmerørte mayonnaise eller kogetiden på de perfekt kogte asparges. Eller måske vil du hellere spørge til politiske ståsteder i fransk politik eller favoritten i Tour de France?

Til højre - nej, til venstre!
Du kan nu føre små, konkrete samtaler. Så derfor træner vi nogle mere avancerede samtaler og andre gloser, end du er vant til fra begynderkurserne. Du bliver mere præcis i dit sprog, og du får styr på retningerne, så du kan sige og forstå à droite, non à gauche !.
Du lærer også


  • at bruge forholdsord som 'ved siden af, over' og 'under'

  • flere høflighedsudtryk som je vous en prie

  • flere overtrækninger i udtalen

  • at bruge intonationen til at understrege dine pointerOverdrivelse fremmer forståelsen
Når du taler fransk, skal du som dansker nogle gange overvinde dig selv. På fransk er rytmen og udtalen af de enkelte sproglyde essentiel. Du skal overdrive lyden r og rulle på den, hvis du skal lyde som en franskmand. Du skal stemme nogle af s- lydene, og når du gør det rigtigt, så bliver franskmændene så glade, for så kan de forstå, hvad du siger.
Der er mange ord på fransk, som ligner hinanden, og som kun kan adskilles ved tydelig udtale. Fx dessert og désert - det første ord er 'dessert' og det andet er 'ørken'. Hvis du overdriver udtalen, så bliver du oftere forstået i Frankrig. Så det arbejder vi meget med.

Nu hvor du er kommet på et hold for let øvede, kan du godt indstille dig på, at du praktisk talt aldrig vil høre din lærer tale dansk. For hvorfor tale dansk, når du kan forstå de fleste grammatiske forklaringer på fransk? Men selvfølgelig kan du stadig få de grammatiske forklaringer på dansk, hvis der er brug for det.
Som på alle kurser på Studieskolen er det primære fokus altid af tale så meget som muligt og at styrke den gode franske udtale.

Få samlet overblik over kurset og materialerne
Du får også adgang til Moodle, der er vores online læringsplatform. Her har du et samlet overblik over hele kurset. Du har også kontakt med de andre kursister, og I kan tale om, hvad der sker på holdet. På Moodle kan du:

  • se planen over hele kurset, de enkelte undervisningsgange og hjemmearbejde

  • se undervisningsmaterialer, også ekstra materialer som fx videoer

  • kommunikere med din underviser og dine medkursister

  • følge med og indhente det forsømte, hvis du er fraværende i løbet af kursetLærebøger
Amical A2 Livre de l'élève. ISBN 9782090386059 (grundbog).
Amical A2 Cahier d'activités. ISBN 9782090386066 (øvebog).
Vi læser kapitel 1- 6. Du kan købe bøgerne i Den Franske Bogcafé, denfranskebogcafe.dk. Her får Studieskolens kursister en rabat på 5% på bøger.

Praktisk
A2.1 Fransk er for dig, der har fulgt undervisningen på A1.1-A1.4 eller cirka har 100 timers franskundervisning med i bagagen. A2.1 er det første trin på A2 - niveauet for let øvede. Er du i tvivl om dit niveau, så tag den grundige test på studieskolen.dk/sprogtest.

Dette hold er oprindeligt et dobbelthold A1.4 og A2.1. Nu er vi nået til anden del A2.1, og der er ledige pladser, så kom og vær med.

Forberedelsestid: ca. 2 timer om ugen.

Marc-Antoine Seddoh

Marc-Antoine er født i Paris i Frankrig og har boet i Danmark siden 2018. Han har en bachelorgrad i film og fransk litteratur og en kandidatgrad i fransk litteratur.  Derudover har han taget læreruddannelsen i fransk som fremmedsprog fra Université Sorbonne Nouvelle i Paris. Han har undervist elever fra hele verden i fransk siden 2014 og har arbejdet tre år som fransklærer på Lycée français Prins Henrik i København.

Marc-Antoine kan godt lide kunst, han danser salsa, og han er vild med at lære nye sprog, møde nye kulturer og mennesker samt at dele sin egen kærlighed til fransk kultur og sprog. For Marc-Antoine er klasseværelset et rum, hvor deltagerne skal være aktive – de skal både tale med hinanden og med ham for at forbedre deres fransk. Han har fokus på kulturmødet i sprogindlæringen, og han bruger mange videoer, sange, filmbidder og anbefaler gerne bøger i sin undervisning. Det skal være en sjov og kulturel oplevelse at lære at tale fransk. Personligt lærer Marc-Antoine også meget af sine kursister – både om Danmark og om danskernes forestillinger om Frankrig.

Marc-Antoine anbefaler:
”At læse og at lytte er selvfølgelig supervigtigt. Vores hjerne er skabt til at lære sprog, men vi skal være tålmodige.
Det er muligt at finde mange franske film og serier på Netflix eller andre platforme. Der er også mange gratis programmer på Arte.tv med franske undertekster, som fx Le Dessous des cartes (om geopolitik) eller Philosophie.
Fransk litteratur rummer mange fantastiske bøger, der fortjener at blive læst. Nogle forfattere er faktisk ikke så svære at læse, fx Albert Camus eller Marguerite Duras. Det er en god idé at forpligte sig til at bruge 10 minutter om dagen på fransk fx ved at bruge en app som Duolingo eller Babbel på telefonen. Det er et godt supplement til franskundervisningen.”

Vis mereVis mindre

A2.1 for dig, som kan lidt fransk (trin 1 af 5)

12. april - 14. juni

Tilmeld