Menu

A2.3 Fransk for let øvede - online (trin 3 af 5)

Start
onsdag 12. april
Pris
kr. 1.945
Nedsat pris
kr. 1.795
Lektioner
25
Start 12.04.2023
Periode 12.04.2023 til 14.06.2023
Lektioner 25
Holdnr. B3221-23
Underviser cand.mag. Christina Stoltenberg Perret
 
Sted online
Lokale Zoom
Tid ons 18.30 - 20.40
Pris kr. 1.945
Nedsat pris kr. 1.795
Tid ons 18.30 - 20.40

Kurset for dig, der er gået fra begynder til let øvet
Det her kursus er for dig, der kan lidt fransk, og som gerne vil lære meget mere fransk fra din egen adresse, uanset hvor i verden du bor.

Selve kursusmaterialet er gennemtestet i mange år på vores kurser i København. Men hvorfor begrænse undervisningen til københavnere? Derfor har vi rykket det populære kursus online. Hvis du ikke er vant til onlineundervisning, bliver du sikkert overrasket over, hvor mange fordele det giver dig.

Du er nu blevet let øvet, og derfor træner vi nogle mere avancerede samtaler og andre gloser, end du er vant til fra begynderkurserne.
Blandt andet bliver du klædt på til at tale om forskellige transportformer i forbindelse med en ferie i Frankrig: Hvordan du kommer hen til banegården eller lufthavnen, hvordan du lejer en bil eller stiller spørgsmål om de forskellige priser på billetter til metroen.

Du lærer også at


 • sige din mening

 • fortælle om forskelle mellem Danmark og Frankrig

 • tale om forbrugsvaner, udsalg og livsstil

 • bruge forholdsord som ved siden af, over og under

 • bede om tjenerens anbefaling af forskellige retter, når du er ude at spise. Og forstå, hvad han svarer

 • fortælle om noget i fremtidBook bolig og kend de franske spilleregler
Har du planer om at booke en privat lejlighed gennem Airbnb, er det med at lytte godt efter. Vi gennemgår en række af de ord, du skal bruge til at spørge, hvor lejligheden ligger, hvordan rummene er inddelt, og hvad det koster at leje lejligheden.
I den kulturelle afdeling får du styr på de små, men vigtige og interessante detaljer, der gør det lettere for dig at opnå en god relation til franskmændene. Blandt andet at det er almindelig høflighed at smalltalke i elevatoren i Frankrig og hjælpe de andre med at komme af på de rette etager. Du lærer også, hvorfor du sjældent ser en franskmand drikke café au lait op ad dagen, og hvordan franskmænd har det med vin til frokost.

Nu hvor du er kommet på et hold for let øvede, kan du godt indstille dig på, at du praktisk talt aldrig vil høre din lærer tale dansk. For hvorfor tale dansk, når du kan forstå de fleste grammatiske forklaringer på fransk? Men naturligvis kan du bede om en forklaring på dansk, hvis der er brug for det.
Samtidig får du stor glæde af den klassiske undervisningsform på Studieskolen, der handler om at tale mest muligt. For nu kan du og de andre kursister føre nogle af de mere nuancerede samtaler, der er så interessante, at du også ville føre dem, selv om dit fokus ikke var på at lære fransk. Når I arbejder sammen, sker det tit, at I ikke er til at stoppe igen, når I først er kommet i gang med at tale.

Teknikken arbejder for dig
Du behøver ikke være en teknikhaj for at deltage. Før hver lektion får du et link til det virtuelle klasseværelse. Din oplevelse af undervisningen bliver bedst, hvis dit webkamera og din mikrofon er af en rimelig kvalitet.
Som onlinekursist deltager du i undervisningen i Zooms virtuelle klasseværelse, hvor du både kan tale med din underviser, række hånden op og arbejde i mindre grupper med de andre kursister.
Undervisningen består af 3 lektioner af 45 minutter. Selvfølgelig opdelt af frikvarter, hvor du kan forlade "klassen" eller småsnakke med underviseren eller dine medkursister online, ligesom hvis der havde været tale om et fysisk kursus.
Den sidste halve undervisningstime arbejder du selv med en række materialer, underviseren giver dig. Du kan også vælge at arbejde med materialerne på et andet tidspunkt, hvis du har brug for fleksibilitet.

Få samlet overblik over kurset og materialerne
Du får også adgang til Moodle, der er vores online læringsplatform. Her har du et samlet overblik over hele kurset. Du har også kontakt med de andre kursister, og I kan tale om, hvad der sker på holdet. På Moodle kan du:

 • se planen over hele kurset, de enkelte undervisningsgange og hjemmearbejde

 • se undervisningsmaterialer, også ekstra materialer som fx videoer

 • kommunikere med din underviser og dine medkursister

 • følge med og indhente det forsømte, hvis du er fraværende i løbet af kursetLærebøger
Amical A2 Livre de l'élève. ISBN 9782090386059 (grundbog).
Amical A2 Cahier d'activités. ISBN 9782090386066 (øvebog).
Vi læser kapitel 1- 11. Du kan købe bøgerne i Den Franske Bogcafé, denfranskebogcafe.dk. Her får Studieskolens kursister en rabat på 5% på bøger.

Praktisk
Forberedelsestid: ca. 2 timer
tjek timetal

Christina Stoltenberg Perret

Christina er cand.mag. i fransk og har været bosat i Sydfrankrig med sin franske mand siden 2005.  Og lige siden har hun undervist i både Danmark og Frankrig i fransk, spansk og engelsk på forskellige privatskoler og gymnasier og i danske virksomheder. Christina har bl.a. undervist i fransk sprogbrug ved ejendomshandler. Christina har hjulpet mange expats på plads i det sydfranske – både sprogligt og med det franske bureaukrati.

I undervisningen lægger Christina især vægt på den mundtlige sprogfærdighed og udtale af autentisk fransk. På den måde bliver du forberedt bedst muligt til at kunne kommunikere med franskmænd.  Det er bare en bedre oplevelse at være i Frankrig eller i et fransktalende land, når kommunikationen glider, og der ikke opstår kulturelle misforståelser. Og Christina kan guide dig igennem de fleste klassiske misforståelser mellem danskere og franskmænd.

Christinas råd til dig, som gerne vil blive bedre til fransk:

”Jeg foreslår, at du kommer i nærkontakt med den franske melodi i sproget, ved at du

 • ser en masse franske film – der er efterhånden mange gode muligheder – både på Filmstriben og fx Netflix.
 • lytter til fransk musik så tit som muligt fx på YouTube, hvor man også kan finde de franske undertekster til sangene.
 • synger med på sangene og dermed træner din udtale. Senere kan du teste dig selv på Lyricstraining - en slags karaoke-version, hvor man skal skrive det manglende ord i sangen for at høre videre.
 • laver en playliste med franske sange på fx Spotify.”
Vis mereVis mindre

A2.3 Fransk for let øvede - online (trin 3 af 5)

12. april - 14. juni

Tilmeld