Menu

B1.2 Flex. Konversation, kultur og grammatik - intermédiaire

Start
torsdag 13. april
Pris
kr. 1.630
Nedsat pris
kr. 1.505
Lektioner
21
Start 13.04.2023
Periode 13.04.2023 til 01.06.2023
Lektioner 21
Holdnr. B3235-23
Underviser cand.mag. Kamel Benkaaba
 
Sted Borgergade 12, 1. sal
Lokale 119
Tid tor 18.20 - 20.00
Pris kr. 1.630
Nedsat pris kr. 1.505
Tid tor 18.20 - 20.00

Fransk flex - undervisning i klassen og hjemme
Vi mødes på Studieskolen én gang om ugen i to undervisningstimer. Her gennemgår underviseren ordforråd, udtale og basal grammatik, og du får masser af mulighed for at øve dig i at tale fransk med både underviseren og dine medkursister.
Derudover er der en lektion mere, som du kan lægge fleksibelt i løbet af ugen. Det er det, vi kalder flex. I denne lektion arbejder du selv derhjemme med en række materialer, underviseren giver dig. På denne måde når vi det samme som på andre hold, selvom vi mødes i kortere tid, fordi du selv sidder og arbejder med sproget derhjemme med bl.a. selvrettende øvelser, og så kan vi fokusere på masser af mundtlige øvelser, når vi ses i klassen.

Hvad sker der i Frankrig og de fransktalende lande lige nu? Tal med på fransk
Kurset er for dig, der allerede et godt basiskendskab til fransk og kan klare dig i de fleste dagligdagssituationer, så længe sproget er enkelt. Du ønsker dels at genopfriske sproget og dels at blive klædt på til at tale med om aktuelle emner i de fransktalende lande.
Netop fordi vi gennemgår aktuelle emner, læser vi ikke efter en fast bog på kurset, men ser video, lytter til sange eller læser uddrag af avisartikler. Du kan selv præge, hvilke emner vi tager op, hvis du gerne vil lære at begå dig bedre i bestemte situationer, der også vil være relevante for de andre kursister.
Og som altid på Studieskolens kurser er det vigtigste jo, at du får trænet dit fransk. Primært mundtligt. Underviseren sørger for en god stemning på holdet, så du kan folde dig ud og tale en masse fransk med de andre kursister. Du bliver mere afslappet på fransk, du får et meget større ordforråd og en dybere forståelse af fransk kultur. Vi arbejder stadig med den franske grammatik, så dit sprog bliver mere nuanceret, og du kan udtrykke dig mere præcist. På B1-niveauet har vi fx fokus på raconter og se débrouiller. Så bliver du klar til din næste rejse til Frankrig eller et andet fransktalende land med et mere forfinet fransk.

Få samlet overblik over kurset og materialerne
Du får adgang til Moodle, der er vores online læringsplatform. Her har du et samlet overblik over hele kurset. Du har også kontakt med de andre kursister, og I kan tale om, hvad der sker på holdet. På Moodle kan du:


  • se planen over hele kurset, de enkelte undervisningsgange og hjemmearbejde

  • se undervisningsmaterialer, også ekstra materialer som fx videoer

  • kommunikere med din underviser og dine medkursister

  • følge med og indhente det forsømte, hvis du er fraværende i løbet af kursetDen eneste bog, du skal købe forud for kurset, er Grammaire progressive du français. Niveau intermédiaire. Nouvelle édition. 4e édition (CLE) ISBN 9782090381030. Fx i Den Franske Bogcafé, www.denfranskebogcafe.dk. Husk at sige, at du er kursist på Studieskolen, så får du nemlig 5% rabat på bøger.

Praktiske oplysninger
B1.1 Fransk for kursister på mellemniveau er for dig, der har fulgt undervisningen i A2 eller noget tilsvarende - måske har du boet i Frankrig i en periode. Du kan præsentere dig og fortælle om dit job, din familie, din ferie, og du kan bruge nutid, førnutid, fremtid på fransk. Du kan lave korte beskrivelser. Du er klar til at læse, høre og forstå korte autentiske dokumenter på fransk mellemniveau.

Er du i tvivl om dit niveau, så tag en gratis test online på Studieskolens hjemmeside før du tilmelder dig: studieskolen.dk/sprogtest.

Hver uge har du også hjemmearbejde. Vi anbefaler, at du deler lektierne op over et par dage, så du jævnligt kommer i kontakt med det franske sprog, så sidder alle de nye ord nemlig meget bedre fast.

Forberedelsestid: ca. 2 timer.

Kamel Benkaaba

Kamel er født i Toulon i Frankrig og har boet i Danmark i 11 år. Han er cand.mag. i Film- og Medievidenskab fra Københavns Universitet og har desuden et maîtrise-diplom i information og kommunikation fra Aix-en-Provence. Kamel  er ekstern lektor i  Film- og Medievidenskab og har også undervist i fransk på Københavns Universitet. Han har 25 års erfaring i at undervise i fransk sprog på både folkeskole-, gymnasie- og universitetsniveau. Han har undervist på universitetet i Aix-en-Provence og har været gæsteunderviser på Sorbonne Nouvelle Universitet i Paris. Han holder jævnligt foredrag i både Danmark og Frankrig om fransk film og kultur.

Kamel anbefaler lige nu:
Steder: Sydfrankrig er min hjemegn, og jeg har derfor valgt tre fantastiske steder fra Provence, Alpes Côte d'Azur:

  • Porquerolles: en fantastisk ø med smuk natur i nærheden af Toulon, hvor Jean-Luc Godard har lavet "Pierrot le fou" med Anna Karina.
  • Les Calanques fra Marseille (Luminy) til Cassis: en vidunderlig vandretur på 20 km langs kysten.
  • Les Baux-de-Provence: en af Frankrigs smukkeste landsbyer som ligger 20 km syd for Avignon, hvor man kan opleve usædvanlige kunstudstillinger.

Litteratur: Selvom det er en meget barsk historie, vil jeg anbefale Leila Slimanis "Chanson douce", som fik den største litterære pris i Frankrig i 2016 (Prix Goncourt). Jeg vil også nævne Négar Djavadis ambitiøse roman "Désorientale", der samler mange temaer, private såvel som historiske.

Film:
der er mange store instruktører i Frankrig, bl.a. François Ozon, Bruno Dumont, Claire Denis. Én af de mest udfordrende og spændende er efter min mening Philippe Grandrieux, hvis film er eksperimentelle og giver tilskueren en stærk sanseoplevelse.

Vis mereVis mindre

B1.2 Flex. Konversation, kultur og grammatik - intermédiaire

13. april - 1. juni

Tilmeld