Menu

B1.4 Italiensk på mellemniveau - online

Start
onsdag 4. september
Pris
kr. 2.880
Nedsat pris
kr. 2.665
Lektioner
36
Start 04.09.2024
Periode 04.09.2024 til 22.01.2025
Lektioner 36
Hold nr.: 1456-24
Underviser cand.ling.merc. Rossana Marisa Soro
 
Sted online
Lokale Zoom
Tid ons 18.00 - 19.40
Pris kr. 2.880
Nedsat pris kr. 2.665
Tid ons 18.00 - 19.40

Tal italiensk dér, hvor du befinder dig i Danmark eller andre steder i verden
Vær med på en virtuel rejse til nogle af de mest kendte italienske byer. Du kan være med, ligegyldigt hvor du befinder dig.
På dette onlinekursus kommer du i kontakt med andre kursister, der også vil lære mere italiensk og tale det mere flydende og korrekt - og selvfølgelig lære flere italienske gloser.

Hvad taler vi om?
Vi taler om rejser og smukke steder, bl.a. den skønne Costiera amalfitana. Vi taler også om musik og andre spændende aspekter af den italienske kultur. Du kommer til at læse og fortælle om eventyr og små historier, og du bliver bedre til at fortælle om dine oplevelser og følelser.

Grammatik
Du lærer at bruge passato remoto og trapassato prossimo, men vi repeterer også andre tider, som du skal have styr på, når du fortæller noget. Forståelsen af, hvordan man skal bruge de forskellige tider og måder, hjælper dig til selv at kunne udtrykke dig, når du skal tale italiensk i mange forskellige situationer.
Vi gennemgår også forskellige aspekter af pronominer og præpositioner.

Andet du skal vide om kurset
Vi lægger vægt på, at timerne er varierede, og vi laver mange forskellige slags samtaleøvelser og læser forskellige typer tekster, fx korte artikler, sange og reklamer.
Vi arbejder sammen i hele klassen og i små grupper, hvor du har mulighed for at tale mere italiensk.
Vi taler selvfølgelig mest italiensk, men vi bruger dansk som hjælpesprog, hvis det er nødvendigt.

Materiale
Vi bruger disse materialer:
Grammatik: Un nuovo giorno in Italia. Percorso narrativo di italiano per stranieri. Livello B1, Loredana Chiappini e Nunzia De Filippo. Loescher Editore, ISBN 8820128888. Du kan købe den på libreriauniversitaria.it. Vi starter fra Episodio 3.
Easy reader: Baci da Venezia, Daniela Folco. Edizioni CIDEB. ISBN 9788853013453. Du kan købe den på blackcat-cideb.com eller på saxo.com.

Teknikken arbejder for dig
Du behøver ikke være en teknikhaj for at deltage, men din oplevelse af undervisningen bliver bedst, hvis dit webkamera og din mikrofon er af en rimelig kvalitet.
Du deltager i undervisningen i Zooms virtuelle klasseværelse, hvor du både kan tale med din underviser, række hånden op og arbejde i mindre grupper med de andre kursister.
Undervisningen består af to lektioner a 45 minutter. Selvfølgelig opdelt af frikvarter, hvor du kan forlade 'klassen' eller småsnakke med underviseren eller dine medkursister online, ligesom hvis der havde været tale om et fysisk kursus.

Få samlet overblik over kurset og materialerne
Du får også adgang til Moodle, der er vores online læringsplatform. Her har du et samlet overblik over hele kurset. Du har også kontakt med de andre kursister, og I kan tale om, hvad der sker på holdet. På Moodle kan du:


  • se planen over hele kurset, de enkelte undervisningsgange og hjemmearbejde

  • se undervisningsmaterialer, også ekstra materialer

  • kommunikere med din underviser og dine medkursister

  • følge med og indhente det forsømte, hvis du er fraværende i løbet af kurset


Der er 10-12 kursister på holdet.

Rossana Marisa Soro

Rossana Marisa Soro er cand.ling.merc. i International Business Communication og italiensk fra CBS, hvorfra hun også har en bachelor i engelsk og italiensk. Hun er statsautoriseret translatør og tolk i italiensk og oversætter, og ikke mindst italiensklærer.

Inden for italiensk litteratur vil Rossana gerne anbefale alle at læse "Canne al vento", "Cosima", "L'edera" og "Elias Portolu" af Grazia Deledda (vinderen af Nobelprisen i litteratur i 1926); "Cristo si è fermato a Eboli” af Carlo Levi, Eugenio Montales hermetiske digte og Susanna Agnellis “Vestivamo alla marinara”. 

Fra den sardiske madlavningstradition anbefaler hun ”Ravioli di ricotta e limone in sugo di pomodoro”, malloreddus-gnocchi, ”Savadas” (indbagt pecorino-ost med honning), amaretti (makroner af søde og bitre mandler) og ”casadinas” (små tærter med ricotta og ost) og selvfølgelig det dejlige fladbrød ”pane carasau”, og inden for vinverdenen rødvinen Cannonau di Sardegna og hvidvinen Vermentino.
Vis mereVis mindre

B1.4 Italiensk på mellemniveau - online

4. september - 22. januar

Tilmeld