Menu

Mads Holm Jørgensen

Mads er cand.mag. i italiensk og har i flere omgange boet flere forskellige steder i Italien før og under studietiden. Hans speciale er oversættelse, og han har i særdeleshed arbejdet med tekster med store mængder dialekt og regionale islæt. Han fik sin sproglige opdragelse i palermitanske omklædningsrum før og efter lokale fodboldkampe under et længere ophold på Sicilien - ikke alle af de tillærte gloser optræder i lærebøgerne! Mads har boet i Nord-, Mellem- og Syditalien og har en stor interesse for regionale og lokale forskelle og kuriositeter. Derudover er han meget glad for den italienske musiktradition, navnligt de store ’cantautori’ – vise- eller folkesangere – som Fabrizio de André og Luigi Tenco. 

Mad og vin fylder også meget, og under mottoet ”Der er ikke noget, der hedder dårlig fodbold” bliver det til adskillige årlige ture til Italien, som må siges at kunne levere på disse tre områder.

Udover at undervise driver Mads sin egen oversættervirksomhed.

Mads anbefaler:
Mad og drikke: Tag til Bologna og find ud af, at det ikke hedder ’spaghetti alla bolognese’, men ’tagliatelle al ragù’. Derudover er der nu noget særligt ved at drikke en Campari-soda på Markuspladsen.

Steder: Det rå og rustikke findes bedst på Sicilien. Køb den traditionelle hat ”’na còppula” og vandr som Michael Corleone igennem det fantastiske landskab. 
Er man mere til det elegante, skal man opleve en opera i Venedigs Teatro La Fenice.

Musik: Poesien i Fabrizio de Andrés tekster er forførende. Han er bestemt mere sammenlignelig med Lenoard Cohen end Rasmus Seebach.