Menu

Japansk 1 - for begyndere

Start
tirsdag 8. september
Pris
kr. 1.980
Nedsat pris
kr. 1.765
Lektioner
36
Start 08.09.2020
Periode 08.09.2020 til 26.01.2021
Lektioner 36
Holdnr. 1686-20
Underviser cand.mag. Evi Egholm
 
Sted Gothersgade 14, 1. Sal
Lokale 106A
Tid tir 19.15 - 20.55
Pris kr. 1.980
Nedsat pris kr. 1.765
Tid tir 19.15 - 20.55

Lær japansk
Lær japansk, så du kan forstå, hvad der bliver sagt i de mest almindelige dagligdagssituationer. Du bliver fx i stand til at:


  • præsentere dig selv og din familie

  • fortælle, hvad du har lavet i løbet af dagen

  • bestille på en restaurant

  • spørge om vej

  • tale lidt om vejret

  • stille enkle spørgsmål som hvem, hvad, hvor, hvor meget - og at svare på dem

  • beskrive det sted, du kommer fra

  • tælle og spørge om en prisTil at begynde med bruger vi romaniserede tekster - altså tekster skrevet med det latinske alfabet. Fra midten af kurset skal du så småt i gang med at lære de japanske alfabeter hiragana og katakana. Til det bruger vi bl.a. videoer og øvelser, som samtidig støtter indlæringen af ordforråd. Du lærer, hvornår man bruger de forskellige alfabeter, og hvordan de spiller sammen med de kinesiske skrifttegn kanji.

I løbet af kurset taler vi om forskellige kulturelle emner som fx højtider, tro og traditioner. Du lærer bl.a. om personlige og sociale relationer og de forskellige tiltaleformer og hilsner.

Hvordan foregår timerne?
Undervisningen er meget varieret med forskellige øvelser. Vi bruger fx mange gruppeøvelser, så du får god tid til at tale. Vi lægger nemlig vægt på, at du bliver god til at danne dine egne sætninger. Vi bruger også spil og quizzer. Der er nemme lytteøvelser, så du bliver god til at forstå japansk.

Undervisningsmateriale
Japanese For Busy People, Romanized version med cd (3rd revised ed., 2012), ISBN 9781568363844. Vi arbejder med kapitel 1-10. Vi beder dig købe bogen, inden kurset starter. Du kan fx købe den på academicbooks.dk eller hos saxo.com.
Underviseren uddeler ekstramateriale som fx øveark og tekster til podcasts i klassen.

Praktiske oplysninger
Du kan se lektier og ekstramateriale og kommunikere med din underviser og dine medkursister på vores online undervisningsplatform Moodle.

Kurset er for dig, der ikke kan noget japansk i forvejen.

Forberedelsestid: ca. 2 timer om ugen.

NB! Vi forventer, at vi kan køre kurset som normal klasseundervisning, men vi følger altid myndighedernes anbefalinger. Derfor vil vi i august tage bestik af situationen og foretage eventuelle justeringer på holdene, fx i forhold til hvor mange kursister der kan sidde i et lokale, om vi skal omlægge noget til fjernundervisning og lignende.

Evi Egholm

Evi Egholm er cand.mag. i Asienstudier med sidefag i Komparative Kulturstudier og et års studieophold på Waseda Universitet.

Udover at undervise i japansk på Studieskolen underviser hun til daglig i almindelige skolefag og japansk på to institutioner for unge voksne med særlige behov.

Vis mereVis mindre

Japansk 1 - for begyndere

8. september - 26. januar

Tilmeld