Menu

Japansk 5

Start
onsdag 9. september
Pris
kr. 1.980
Nedsat pris
kr. 1.765
Lektioner
36
Start 09.09.2020
Periode 09.09.2020 til 27.01.2021
Lektioner 36
Holdnr. 1692-20
Underviser cand.mag. Diana Bang Udesen
 
Sted Gothersgade 14, 1. Sal
Lokale 106A
Tid ons 17.15 - 18.55
Pris kr. 1.980
Nedsat pris kr. 1.765
Tid ons 17.15 - 18.55

Vi arbejder med at læse, tale og forstå japansk. Du øger og nuancerer din viden om grammatik, som du omsætter i mundtlige og skriftlige øvelser med fokus på at lave selvstændige sætninger. Vi øver også spontan tale med små dialoger om dagligdagssituationer. Ud over lærebogen læser vi forskellige tekster af passende niveau: korte, niveautilpassede nyheder, blogindlæg og eventyr.

Efter ca. 120 timers undervisning eller tilsvarende niveau. Du skal kunne læse og skrive hiragana og katakana. Du har allerede kendskab til ca. 180 skrifttegn og kan forvente at lære yderligere 60.

Lærebog: Eri Banno: GENKI 1 Tekst, 2nd ed. ISBN 9784789014403 og GENKI Work Book 2nd edition ISBN 9784789014410. Du kan købe bogen på academicbooks.dk. Vi beder dig købe den, inden kurset starter.

NB! Vi forventer, at vi kan køre kurset som normal klasseundervisning, men vi følger altid myndighedernes anbefalinger. Derfor vil vi i august tage bestik af situationen og foretage eventuelle justeringer på holdene, fx i forhold til hvor mange kursister der kan sidde i et lokale, om vi skal omlægge noget til fjernundervisning og lignende.

Diana Bang Udesen

Diana Bang Udesen har en kandidatgrad i japansk fra Københavns Universitet og har også studeret i lingvistik på Århus Universitet. Udover de mange aftentimer som japansklærer på Studieskolen arbejder hun som kommunikationsmedarbejder. Hun er også ganske aktiv i den samfundsmæssige og politiske debat.
  
Diana anbefaler:
Litteratur: Akutagawa Ryuunosuke: en af Japans mest fascinerede forfattere, som bl.a. har skrevet de noveller, der er ophav til Akira Kurosawas berømte film 'Rashomon - dæmonernes port'. Akutagawa genfortolker i sine noveller motiver fra den klassiske japanske litteratur fra et moderne perspektiv. 
Film: Japanske tegneserier og tegnefilm - manga og anime - har gået deres globale sejrsgang og er blevet inspiration for en hel subkultur. Produktionen af både manga og anime er mildest talt frodig, og det kan være svært at vælge en favorit. Man kan dog ikke komme uden om animes grand old man, Hayao Miyazaki. Alle hans film er yderst seværdige. "Men tættest på mit hjerte er Kaze no tani no Naushika (Nausicaä of the Valley of the Wind), som desværre aldrig har fået dansk premiere i de danske biografer." 
Mad: Macha-is – utrolig lækker, nemt at skaffe ingredienser til (i hvert fald hvis man bor i en større by), meget nemt at lave og usund nok til at man kan føle sig som en helt på den politisk ukorrekte arena.
Vis mereVis mindre

Japansk 5

9. september - 27. januar

Venteliste