Menu

Japansk 12

Start
torsdag 9. februar
Pris
kr. 2.640
Nedsat pris
kr. 2.440
Lektioner
34
Start 09.02.2023
Periode 09.02.2023 til 15.06.2023
Lektioner 34
Holdnr. 3521-23
Underviser cand.mag. Diana Bang Udesen
 
Sted Vognmagergade 8, 2. sal
Lokale V250
Tid tor 18.15 - 19.55
Pris kr. 2.640
Nedsat pris kr. 2.440
Tid tor 18.15 - 19.55

For dig, der har kendskab til japansk svarende til ca. 300 timers undervisning. Vi sætter fokus på evnen til at udrykke sig selv på en nuanceret måde. Du bliver i stand til bl.a. at beskrive situationer og ytre og begrunde din mening. Ud over lærebogen inddrager vi autentiske tekster såsom artikler, blogs og kortere litterære uddrag. Du udbygger din viden om grammatik og lærer flere faste vendinger, som kan tilføje nuancer til dit sprog, og som du omsætter i diskussioner i klassen. Vi hører og diskuterer aktuelle nyheder eller andre emner, som har kursisternes interesse.

Lærebog: Mayumi Oka: TOBIRA Gateway to Advanced Japanese Learning Through Content and Multimedia, 2009. Dertil supplerende materiale, som bliver uddelt på holdet.
Der er mellem 10 og 16 kursister på holdet.

Diana Bang Udesen

Diana Bang Udesen har en kandidatgrad i japansk fra Københavns Universitet og har også studeret i lingvistik på Århus Universitet. Udover de mange aftentimer som japansklærer på Studieskolen arbejder hun som kommunikationsmedarbejder. Hun er også ganske aktiv i den samfundsmæssige og politiske debat.
  
Diana anbefaler:
Litteratur: Akutagawa Ryuunosuke: en af Japans mest fascinerede forfattere, som bl.a. har skrevet de noveller, der er ophav til Akira Kurosawas berømte film 'Rashomon - dæmonernes port'. Akutagawa genfortolker i sine noveller motiver fra den klassiske japanske litteratur fra et moderne perspektiv. 
Film: Japanske tegneserier og tegnefilm - manga og anime - har gået deres globale sejrsgang og er blevet inspiration for en hel subkultur. Produktionen af både manga og anime er mildest talt frodig, og det kan være svært at vælge en favorit. Man kan dog ikke komme uden om animes grand old man, Hayao Miyazaki. Alle hans film er yderst seværdige. "Men tættest på mit hjerte er Kaze no tani no Naushika (Nausicaä of the Valley of the Wind), som desværre aldrig har fået dansk premiere i de danske biografer." 
Mad: Macha-is – utrolig lækker, nemt at skaffe ingredienser til (i hvert fald hvis man bor i en større by), meget nemt at lave og usund nok til at man kan føle sig som en helt på den politisk ukorrekte arena.
Vis mereVis mindre

Japansk 12

9. februar - 15. juni

Tilmeld