Menu

A1.4 Kinesisk - for dig, der kan lidt

Start
mandag 2. september
Pris
kr. 2.720
Nedsat pris
kr. 2.515
Lektioner
34
Start 02.09.2024
Periode 02.09.2024 til 13.01.2025
Lektioner 34
Hold nr.: 1571-24
Underviser cand.mag. Ziran Li
 
Sted Borgergade 12, 1. sal
Lokale 115
Tid man 19.15 - 20.55
Pris kr. 2.720
Nedsat pris kr. 2.515
Tid man 19.15 - 20.55

Udvid dit ordforråd og bliv mere sikker i at tale om dagligdags emner
Du lærer at begå dig bedre i forskellige hverdagssituationer og også i nogle lidt mere professionelle sammenhænge.

Du lærer fx:


  • at fortælle mere detaljeret om dit hverdagsliv og dine oplevelser

  • at tale om fødselsdag og gaver

  • at tale om steder og seværdigheder i Kina

  • at bestille hotelværelser og billetter til fly og tog

  • nyttige gloser til din rejse rundt i Kina


Du bliver i det hele taget bedre til at udtrykke dig og lærer at kommunikere mere nuanceret. Derfor kan vi også gå i gang med fx at tale om forskellene mellem Danmark og Kina på kinesisk.

Som sædvanlig øver vi meget samtale i klassen, så du bliver god til at tale og udtale kinesisk, og vi fokuserer på, at du lærer sætninger og ordforråd, som du kan bruge i konkrete hverdagssituationer.

Du får kendskab til kinesiske samfundsforhold via sproget, kultursiderne i bogen og diskussioner i klassen. Vi taler fx om fødselsdage og gaver og også om de kinesiske stjernetegn.

Vi fortsætter med at arbejde med kinesiske tegn, og du lærer ca. 25 nye - fx en del udsagnsord og nogle helt grundlæggende navneord som tegnene for 'uge', 'bil', 'ris', 'grøntsager' osv.

Hvordan foregår timerne?
Undervisningen er en blanding af klasseundervisning og gruppe- og pararbejde. Vi bruger fx aktiviteter, hvor du kommer op og bevæger dig lidt, og forskellige hjemmesider som quizlet.com til at øve ordforråd og udtale. Vi fokuserer på, at du lærer at tale kinesisk, og vi bruger tid på at træne udtale. En gang imellem er der en lille skriftlig opgave med pinyin.

Få samlet overblik over kurset og materialerne
Du får adgang til Moodle, der er vores online læringsplatform. Her har du et samlet overblik over hele kurset. Du har også kontakt med de andre kursister, og I kan tale om, hvad der sker på holdet. På Moodle kan du:

  • se planen over hele kurset, de enkelte undervisningsgange og hjemmearbejde

  • se undervisningsmaterialer, også ekstra materialer

  • kommunikere med din underviser og dine medkursister

  • følge med og indhente det forsømte, hvis du er fraværende i løbet af kursetPraktiske oplysninger
Lærebog: Kinesisk 1 - Kinesisk sprog for begyndere, ISBN 9788761686718. Du kan fx købe den på systime.dk. Det er ikke nødvendigt at købe øvebogen. Vi arbejder med kapitel 12-14.

Underviseren uddeler ekstra materiale på holdet, og det er inkluderet i prisen. Du får også adgang til online flashcards på quizlet.com, som hjælper dig med at øve ordforråd og udtale.

Kurset passer til dig, der har lært at klare dig på grundlæggende kinesisk. Du ved, hvordan sproget er bygget op og kan klare dagligdags situationer som fx at finde vej, tage offentlig transport, aftale et møde eller købe ind og shoppe. Du kan forstå og stille mere avancerede spørgsmål som hvorfor, hvordan, hvor længe og hvornår.

Forberedelsestid: ca. 2 timer om ugen.
Der er 10-16 kursister på holdet.

Ziran Li

Ziran Li er uddannet i lingvistik på kandidatniveau fra Københavns Universitet.

Ziran er en passioneret og ansvarlig underviser. Han er god til at bruge forskellige undervisningsmetoder, opmuntre eleverne til aktivt at bruge kinesisk til dialog, lave målrettede svar på elevernes spørgsmål og lade eleverne spille spil, så de kan lære kinesisk effektivt i et afslappet miljø.

Vis mereVis mindre

A1.4 Kinesisk - for dig, der kan lidt

2. september - 13. januar

Tilmeld