Menu

A1.1 Polsk - for begyndere

Start
mandag 6. februar
Pris
kr. 2.795
Nedsat pris
kr. 2.580
Lektioner
36
Start 06.02.2023
Periode 06.02.2023 til 26.06.2023
Lektioner 36
Holdnr. 3546-23
Underviser cand.mag. Nina Kirkowska
 
Sted Vognmagergade 8, 2. sal
Lokale V282
Tid man 19.15 - 20.55
Pris kr. 2.795
Nedsat pris kr. 2.580
Tid man 19.15 - 20.55

Imponer venner og familie ved at tale polsk
Kender du nogen polakker, som du gerne vil imponere ved at tale polsk? Så tag et kursus og lær det grundlæggende. Vi vil godt garantere, at dine polske venner og familie bliver imponerede. For allerede fra første dag på begynderkurset taler vi polsk. I starten selvfølgelig med få ord, men du lærer hurtigt mange flere ord og nyttige polske udtryk, som du kan bruge, når du taler med polakker.
Du lærer alt det, der er nødvendigt, for at du kan klare dig i forskellige dagligdags situationer, og vi bruger tid på at træne det hele, så du føler dig tryg.

Du lærer bl.a.:


 • at hilse på en polak og bruge almindelige høflighedsfraser (goddag, farvel, hvordan går det, osv.)

 • at præsentere dig selv og spørge ind til andre

 • at fortælle, hvor du kommer fra, og hvilke sprog du taler

 • at bestille på en café eller restaurant

 • at stille spørgsmål med hvem, hvad og hvor - og at svare på dem

 • at spørge, hvad ting koster - og forstå svaret

 • tallene op til 100

 • at bruge forskellige tillægsord til at beskrive personer og ting


Vi gennemgår den mest grundlæggende grammatik som fx stedord og navneord, og du kommer til at snuse til brugen af kasus, når du bliver introduceret for nominativ og instrumentalis. Du lærer også de mest almindelige verber i nutid.

I timerne laver vi rollespil og praktiske øvelser, så du får mulighed for at øve polsk. Vi laver også quizzer og leger, så timerne bliver sjove og afvekslende. Indimellem ser vi nemme polske videoer på YouTube, så du vænner dig til det autentiske polske sprog.

Få samlet overblik over kurset og materialerne
Du får adgang til Moodle, der er vores online læringsplatform. Her har du et samlet overblik over hele kurset. Du har også kontakt med de andre kursister, og I kan tale om, hvad der sker på holdet. På Moodle kan du:

 • se planen over hele kurset, de enkelte undervisningsgange og hjemmearbejde

 • se undervisningsmaterialer, også ekstra materialer

 • kommunikere med din underviser og dine medkursister

 • følge med og indhente det forsømte, hvis du er fraværende i løbet af kursetPraktisk info
Lærebøger: Polski jest cool, ISBN 9788394777913, og opgavehæfte Polski jest cool Zeszyt cwiczen, ISBN 9788394777920. Du kan fx købe bøgerne på studiotemat.com eller ksiegarnia.poltax.waw.pl. Vi beder dig købe dem, inden kurset starter. Vi arbejder med kapitel 1-6.

Forberedelsestid: 1-2 timer om ugen.

Nina Kirkowska

Nina er cand.mag. i arkæologi og læreruddannet. Hun har arbejdet på Studieskolen siden 2010. Nina underviser i polsk og dansk for polsktalende. Som sproglærer er hun optaget af sprogenes oprindelse og kontrastiv lingvistik. Hun kan lide at sætte det polske sprog i kontrast til det danske og fremhæve forskelle og ligheder i sprogene, som begge tilhører den indoeuropæiske sprogfamilie.
Polsk indgår i den vestslaviske sproggruppe og er det mest talte slaviske sprog lige efter russisk. Sproget er det officielle sprog i Polen og tales af ca. 65 millioner mennesker.
”The Polish language sounds like leaves rustling” (”Język szeleszczących liści”), siger udlændinge om sproget, som udfordrer på det udtalemæssige plan.

Nina anbefaler:
Litteratur: Edward Stachura – ”Wiersze”, Forlag C & T, 2001. Et udvalg af digte og sange af en berømt digter.
Film: ”Warszawa 44” (2014), (originaltitel: ”Miasto 44”), skrevet og instrueret af Jan Komasa. Filmen er en historie om kærlighed, venskab og søgen efter eventyr under den blodige og brutale virkelighed i Warszawa i sensommeren 1944 (Warszawaopstanden).
Sted: Zakopane, der er malerisk beliggende i Tatrabjergene i den sydligste del af Małopolska, nær den slovakiske grænse. Zakopane er det største turistcenter i Polen og kaldes Polens vinterhovedstad. Byen ligger i en bjergsænkning ved foden af Høje Tatra.

Vis mereVis mindre

A1.1 Polsk - for begyndere

6. februar - 26. juni

Tilmeld