Menu

A2.5 Polsk

Start
tirsdag 7. februar
Pris
kr. 2.900
Nedsat pris
kr. 2.720
Lektioner
30
Start 07.02.2023
Periode 07.02.2023 til 30.05.2023
Lektioner 30
Holdnr. 3549-23
Underviser cand.mag. Marzena Barbara Pedersen
 
Sted Vognmagergade 8, 1. sal
Lokale Meddeles3
Tid tir 17.15 - 18.55
Pris kr. 2.900
Nedsat pris kr. 2.720
Tid tir 17.15 - 18.55

Tal om polsk kultur og samfund - på polsk!
På holdet fokuserer vi på at træne en naturlig og nuanceret samtale og fremme selvstændig produktion af sprog. Vi lægger vægt på udvide dit ordforråd, som du kan bruge i hverdagssituationer, fx når du er på rejsen, hos lægen, på besøg hos din polske familie eller venner. Vi taler om den polske kultur, og vi drøfter de samfundsmæssige emner, så du øver dig i at fremføre og diskutere synspunkter og argumenter.

Du bliver bedre til at:


 • at udtrykke præferencer

 • at bruge imperativ

 • at tale om forskellige måder at tilbringe fritiden

 • at forstå nyhedsartikler, opskrifter, anmeldelser

 • at rådgive og fraråde

 • at beskrive placeringen af genstande og geografiske områder samt steder

 • at skrive en privat e-mail og et klagebrevVi styrker dit polske niveau gennem samtaler, brug af autentiske materialer samt sjove og praktiske øvelser. Du repeterer og udvider dine grammatiske færdigheder via supplerende øvelser. Vi arbejder primært med imperativ, aspekt og vi repeterer forskellige kasus. Du bliver bedre til at bruge verber i nutid, datid og fremtid.

Desuden får du indsigt i den polske kultur, tradition og gastronomi. Vi læger vægt på, at det skal være sjovt at lære sprog. Derfor sørger vi for en god stemning på vores polskhold.

Få samlet overblik over kurset og materialerne
Du får adgang til Moodle, der er vores online læringsplatform. Her har du et samlet overblik over hele kurset. Du har også kontakt med de andre kursister, og I kan tale om, hvad der sker på holdet. På Moodle kan du:

 • se planen over hele kurset, de enkelte undervisningsgange og hjemmearbejde

 • se undervisningsmaterialer, også ekstra materialer

 • kommunikere med din underviser og dine medkursister

 • følge med og indhente det forsømte, hvis du er fraværende i løbet af kursetPraktiske oplysninger
Kurset er velegnet for dig, som er øvet i at tale polsk. Du kan tale om nutid, fortid og fremtid på polsk, og du er vant til at anvende alle kasus. Vi taler polsk i klassen.

Lærebøger: Hurra!!! Po Polsku 2 Podrecznik studenta. Nowa Edycja, ISBN 9788360229545 og opgavehæfte: Hurra!!! Po Polsku 2 Zeszyt cwiczen. Nowa Edycja, ISBN, 9788360229552.

Underviseren deler supplerende materiale ud på holdet. Du kan købe bøgerne på academicbooks.dk, prologpublishing.com eller ksiegarnia.poltax.waw.pl. Vi beder dig købe dem, inden kurset starter.


Forberedelsestid: ca. 1-2 timer om ugen.
Der er mellem 8 og 14 kursister på holdet.
Ingen undervisning 14/2.

Marzena Barbara Pedersen

Marzena er kandidat i polsk filologi med fokus på undervisning og journalistik. Hun har flere års erfaring som polsklærer, både fra Polen og Danmark. At være lærer har altid været hendes stor passion. Hun interesserer sig for moderne undervisning, innovativ didaktik og brug af digitale værktøjer i sprogundervisning. Hun brænder for at formidle det polske sprog og kultur på en sjov og kreativ måde.
Siden hun kom til Danmark i slutningen af 2010, har hun arbejdet for forskellige danske og internationale virksomherder bl.a. som oversætter og community manager. 

Marzena anbefaler:
Sted: Den polske kyst – den strækker sig over 500 km! Her kan man glæde sig til masser af frisk luft, flotte lange sandstrande og et stort udbud af aktiviteter for både voksne og børn.
Mad: pierogi med kød, pierogi med svampe og surkål, pierogi med ost, pierogi med spinat, pierogi med jordbær, pierogi med boghvedegrød...osv. osv. :) 
Litteratur: Reportagebøger af Kapuściński - en af verdens bedste rejseforfattere og krigskorrespondent. 
Film: Polske komedier fra 70’erne og 80’erne, fx Miś, Nie lubię poniedziałku, Co mi zrobisz, jak mnie złapiesz. For alle der elsker surrealistisk humor og har en del kendskab til Polen i det 20. århundrede.
Vis mereVis mindre

A2.5 Polsk

7. februar - 30. maj

Tilmeld