Menu

A2.3 Brasiliansk portugisisk

Start
mandag 5. september
Pris
kr. 2.900
Nedsat pris
kr. 2.720
Lektioner
30
Start 05.09.2022
Periode 05.09.2022 til 19.12.2022
Lektioner 30
Holdnr. 1556-22
Underviser Raquel Watanabe
 
Sted Vognmagergade 8, 2.sal
Lokale V273
Tid man 18.50 - 20.30
Pris kr. 2.900
Nedsat pris kr. 2.720
Tid man 18.50 - 20.30

Vi fortsætter med grundbogen og andre opgaver, hvor vi bygger videre på grammatikken som fx nutidskonjunktiv, relative pronominer, forskellige adverbier. Du udvider dit ordforråd, så du kan udtrykke dig mere flydende på portugisisk. På kurset lægger vi stor vægt på at tale portugisisk.

Undervisningsmateriale
Lærebog: Falar, Ler, Escrever Português, Um Curso Para Estrangeiros (E.P.U.), ISBN 9788521632382 (Ny udgave 2017). Vi arbejder med stk. 12-13. Du kan købe bogen af underviseren for 350 kr. den første gang. Medbring venligst lige penge.

Få samlet overblik over kurset og materialerne
Du får adgang til Moodle, der er vores online læringsplatform. Her har du et samlet overblik over hele kurset. Du har også kontakt med de andre kursister, og I kan tale om, hvad der sker på holdet. På Moodle kan du:


  • se planen over hele kurset, de enkelte undervisningsgange og hjemmearbejde

  • se undervisningsmaterialer, også ekstra materialer

  • kommunikere med din underviser og dine medkursister

  • følge med og indhente det forsømte, hvis du er fraværende i løbet af kursetPraktiske oplysninger
Kurset passer til dig, der har deltaget i ca. 135 timers undervisning eller har et tilsvarende niveau. Du skal gerne allerede kende til regelmæssige og uregelmæssive verber i nutid, fremtid, datid (perfektum og imperfektum) og førdatid (pluskvamperfektum), og du har en god forståelse for sproget.
Da underviseren er fra Brasilien, er det den brasilianske variant af portugisisk, du lærer.
Forberedelsestid: Vi anbefaler mindst 2 timer om ugen.
Der er mellem 8 og 14 kursister på holdet.

Raquel Watanabe

Raquel Watanabe er oprindeligt fra Brasilien. Hun er født og opvokset i São Paulo, i den sydøstlige region af Brasilien. Hun er uddannet tandlæge og har mange års erfaring som portugisiskunderviser. 
Årsagen til hendes japanske udseende og efternavn er, at hendes oldeforældre i 1908 udvandrede fra Japan og rejste til Brasilien. De var blandt de 781 passagerer på skibet Kasato Maru, der som det første ankom til det store sydamerikanske land. I dag er der ca. 1,5 millioner efterkommere af japanere i Brasilien. Denne befolkningsgruppe kaldes "nipobrasileiros".

Raquel er vild med at rejse, og ligesom de fleste brasilianere kan hun rigtig godt lide at være på stranden. Desuden elsker hun brasiliansk musik, dans og sport, især fodbold og tennis.
I fritiden kan hun godt lide at lave forskellig slags kunsthåndværk, madlavning, kager og brasilianske snacks, der hedder "salgadinhos", og som ofte spises, når brasilianerne ser fodboldkampe med vennerne, holder picnic på stranden eller til dagligt. 

Hvis du skal rejse til Brasilien, anbefaler Raquel følgende uforglemmelige steder og madoplevelser:  
Steder: Avenida Paulista, Iguaçu-vandfaldene, Copacabana Strand, Pelourinho i Salvador og bådtur i Amazonas regnskov.
Mad: Feijoada med caipirinha, Pizza fra São Paulo, Brasiliansk barbecue (churrasco), pastel og pão de queijo.
Vis mereVis mindre

A2.3 Brasiliansk portugisisk

5. september - 19. december

Tilmeld