Menu

Russisk 2

Start
tirsdag 7. september
Pris
kr. 2.050
Nedsat pris
kr. 1.835
Lektioner
36
Start 07.09.2021
Periode 07.09.2021 til 18.01.2022
Lektioner 36
Holdnr. 1560-21
Underviser cand.mag. Mai Fabricius
 
Sted Vognmagergade 8, Stuen
Lokale V020
Tid tir 17.15 - 18.55
Pris kr. 2.050
Nedsat pris kr. 1.835
Tid tir 17.15 - 18.55

Lær at klare dig i Rusland
Vi bygger videre på det elementære sprog, og du får også et basalt kendskab til turistrussisk, så du kan klare dig i forskellige situationer, når du besøger Rusland.

Du lærer fx


  • at spørge om vej

  • at fortælle, hvor noget er

  • tallene, klokken og ugedagene

  • at lave de første aftaler om tid og sted

  • at bestille på en restaurant

  • at købe ind

  • at fortælle om noget, der skete i går

  • at tale om transportUndervisningen er en blanding af klasseundervisning, gruppe- og pararbejde.

Undervisningsmateriale
Hertz m.fl.: Svidanie v Peterburge (Møde i Petersborg). Læsebog (ISBN 9788700380561) og øvebog (ISBN 9788700380486). Vi arbejder med lektion 4-9. Du kan købe bøgerne på academicbooks.dk. Vi beder dig købe dem, inden kurset starter.

Praktiske oplysninger
Dette kursus er for dig, der har gået på Russisk 1 eller har fået ca. 30-40 lektioners begynderundervisning et andet sted.

På kurset møder du folk, der rejser eller har planer om at rejse til Rusland eller russisktalende lande. Nogle har russisktalende familie, partner eller kollegaer eller interesserer sig for sprog, kultur og det moderne Rusland.

Du kan se lektier og ekstramateriale og kommunikere med din underviser og dine medkursister på vores online undervisningsplatform Moodle.

Forberedelsestid: ca. 2 timer om ugen.
Der er mellem 13 og 20 kursister på holdet.

Vi tilpasser undervisningen til den aktuelle situation
På Studieskolen viser erfaringen, at man bedst lærer sprog ved at øve sig og tale meget. Det gør vi normalt i klassen, hvor I noget af tiden arbejder i par eller i grupper, så I når at sige så meget som muligt i løbet af timen, og underviseren går rundt mellem jer. På mange hold laver vi også øvelser, hvor I skal op og stå og gå rundt mellem hinanden.
Pga. covid-19 er det ikke muligt at undervise på den måde, for vi kan ikke holde nok afstand. Derfor tilpasser vi hele tiden vores metoder til den aktuelle situation, så vi kan holde afstand, og så det er sikkert for både undervisere og kursister at være på Studieskolen.
NB! Hvis vi på et tidspunkt må lukke for undervisning med fysisk fremmøde på grund af corona, fortsætter holdet med undervisning online. Det kan også ske, at vi må gennemføre en enkelt eller to undervisningsgange online - fx hvis underviseren skal testes.
Onlineundervisning på coronalukkede hold betragtes som almindelig gennemført undervisning, uanset om den enkelte deltager ønsker at gøre brug af denne mulighed eller ej. Hvis vi må ændre til onlineundervisning, bortfalder kompensation i form af tilbagebetaling eller erstatningsundervisning. Husk, at du altid kan annullere din tilmelding op til en uge, før dit kursus starter.

Mai Fabricius

Mai Fabricius er cand.mag. i russisk og historie fra Københavns Universitet og har studeret i Sankt Petersborg. Hun har erfaring med fremmedsprogsundervisning fra undervisning i dansk som andetsprog og har undervist i dansk via russisk.

Hun anbefaler, at man træner sit russisk ved at se russiske film og serier på nettet.  Se f.eks. komedieserien ”Køkkenet”, som foregår i køkkenet på en fin restaurant i Moskva. Søg på Кухня/Kitchen. Det meste af første sæson foreligger på YouTube med engelske undertitler. På Solsjenitsincentrets YouTubeside kan man finde filmatiseringen af romanen ”Den første Kreds” med amerikanske undertekster. 

Desværre kan man ikke finde det russiske svar på ”Mad Men”, serien ”Tøbrud” (Оттепель) med engelske undertekster, men for de øvede kan det anbefales at kigge med alligevel.
Vis mereVis mindre

Russisk 2

7. september - 18. januar

Tilmeld