Menu

Russisk 4

Start
tirsdag 7. september
Pris
kr. 2.665
Nedsat pris
kr. 2.450
Lektioner
36
Start 07.09.2021
Periode 07.09.2021 til 18.01.2022
Lektioner 36
Holdnr. 1565-21
Underviser cand.phil. Marie Nytoft
 
Sted Vognmagergade 8, 2.sal
Lokale V231
Tid tir 17.15 - 18.55
Pris kr. 2.665
Nedsat pris kr. 2.450
Tid tir 17.15 - 18.55

Tal om dine interesser på russisk
Du bliver bedre til at klare en række praktiske situationer som fx bestille et hotelværelse, checke ind og tage med taxa, bestille mad og drikke på café eller restaurant samt købe billetter til koncert eller film.

Du lærer at fortælle om fremtiden, fx ferieplaner - hvornår, hvordan og hvorhen. Du bliver bedre til at fortælle om begivenheder, der har fundet sted, og tale om dine interesser så som bøger, teater, musik og mad.

Du lærer at udtrykke dig mere nuanceret om karakteregenskaber, holdninger, meninger og følelser.

Undervisningen er en blanding af klasseundervisning, gruppe- og pararbejde. Du træner lyttefærdigheder, bl.a. gennem sangtekster og videoklip. Du lærer også mere om forskellige kulturelle emner.

Undervisningsmateriale
Hertz m.fl.: Svidanie v Peterburge (Møde i Petersborg). Læsebog (ISBN 9788700380561) og øvebog (ISBN 9788700380486). Vi arbejder med lektion 16-21. Du kan købe bøgerne på academicbooks.dk. Vi beder dig købe dem, inden kurset starter.

Praktiske oplysninger
Dette kursus er for dig, der har fulgt cirka 100 timers russiskundervisning for nylig, eller som netop har afsluttet begynderniveauet A1. Du kan tale i nutid og fortælle, hvad der skete i går. Du kan også give udtryk for, hvad man skal og bør gøre og sige din egen mening.

På kurset møder du folk, der rejser eller har planer om at rejse til Rusland eller russisktalende lande. Nogle har russisktalende familie, partner eller kollegaer eller interesserer sig for sprog, kultur og det moderne Rusland.

Du kan se lektier og ekstramateriale og kommunikere med din underviser og dine medkursister på vores online undervisningsplatform Moodle.

Forberedelsestid: ca. 2 timer om ugen.
Der er mellem 10 og 16 kursister på holdet.

Vi tilpasser undervisningen til den aktuelle situation
På Studieskolen viser erfaringen, at man bedst lærer sprog ved at øve sig og tale meget. Det gør vi normalt i klassen, hvor I noget af tiden arbejder i par eller i grupper, så I når at sige så meget som muligt i løbet af timen, og underviseren går rundt mellem jer. På mange hold laver vi også øvelser, hvor I skal op og stå og gå rundt mellem hinanden.
Pga. covid-19 er det ikke muligt at undervise på den måde, for vi kan ikke holde nok afstand. Derfor tilpasser vi hele tiden vores metoder til den aktuelle situation, så vi kan holde afstand, og så det er sikkert for både undervisere og kursister at være på Studieskolen.
NB! Hvis vi på et tidspunkt må lukke for undervisning med fysisk fremmøde på grund af corona, fortsætter holdet med undervisning online. Det kan også ske, at vi må gennemføre en enkelt eller to undervisningsgange online - fx hvis underviseren skal testes.
Onlineundervisning på coronalukkede hold betragtes som almindelig gennemført undervisning, uanset om den enkelte deltager ønsker at gøre brug af denne mulighed eller ej. Hvis vi må ændre til onlineundervisning, bortfalder kompensation i form af tilbagebetaling eller erstatningsundervisning. Husk, at du altid kan annullere din tilmelding op til en uge, før dit kursus starter.

Marie Nytoft

Marie Nytoft er cand.phil. i russisk og underviser ud over Studieskolen også på Copenhagen Business School, hvor hun er fagansvarlig for faget russisk.  Derudover kan man møde hende rundt omkring i Danmark, når hun tolker for både det private og det officielle Danmark. 

Marie anbefaler lige nu:
Mad & drikke: Den relativt billige russiske såkaldte champagne sælger vist godt i Danmark, men den er efter min bedste overbevisning udrikkelig – nej, vodka og saltagurker, det ved man hvad er! Og så passer vodka jo også glimrende til både marinerede og saltede svampe. Hvilken vodka – enten den helt almindelige eller eventuelt en Pertsovka med chili og en anelse honning.
Sted: Sankt Petersborg, Sankt Petersborg, Sankt Petersborg...
Litteratur: Hvis jeg skal holde mig til de oversatte af vores samtidige forfattere vil jeg anbefale Slapovskij, Sorokin og Pelevin. Gelasimov bliver forhåbentlig snart oversat, og hvis vi tager noget lidt ældre, kan man ikke komme uden om Bulgakovs mesterværk "Mesteren og Margarita" og Venedikt Erofejevs filosofiske drukroman "Moskva-Petushki". I det hele taget skal man ikke spørge mig om russisk litteratur, for det hænder, at jeg ikke er til at stoppe….
Begivenhed: Derevnja Khudoznikov.
Vis mereVis mindre

Russisk 4

7. september - 18. januar

Tilmeld