Menu

Serbisk/bosnisk/kroatisk 3 - online

Start
mandag 7. februar
Pris
kr. 2.810
Nedsat pris
kr. 2.630
Lektioner
30
Start 07.02.2022
Periode 07.02.2022 til 30.05.2022
Lektioner 30
Holdnr. 3567-22
Underviser cand.mag. Marija Krgovic
 
Sted online
Lokale Zoom
Tid man 19.15 - 20.55
Pris kr. 2.810
Nedsat pris kr. 2.630
Tid man 19.15 - 20.55

Lær at tale mere sammenhængende og naturligt
Du kommer bl.a. til at:


  • arbejde med korte tekster og kommentere dem

  • udvide dit ordforråd

  • fortælle om dine planer i ferien, livet og fremtiden

  • stille spørgsmål

  • beskrive et billede og digte en historie til det

  • genfortælle en kort litterær tekst

  • lære om jul og fødselsdage i Bosnien, Serbien og Kroatien

  • snakke og sammenligne før og nu

  • skrive et CVVi kombinerer forskellige undervisningsmetoder: klasseundervisning, pararbejde, alle arbejder med alle, den gode gamle diktat samt lytteøvelser, og vi synger også en gang i mellem.

Hvordan foregår timerne?
Du er en del af et hold, som mødes fast en gang om ugen i vores virtuelle klasseværelse via programmet Zoom. Du deltager fra din computer eller tablet.
Du skal ikke være en teknikhaj for at deltage, men din computer eller tablet skal have et rimeligt webkamera og en rimelig mikrofon, så vi alle sammen kan se og høre hinanden godt.

Praktiske oplysninger
Underviseren kombinerer materiale fra Serbien og Kroatien og laver selv materiale løbende. Vi arbejder med de tre varianter af sproget (serbisk, bosnisk og kroatisk) alt efter behov.

Vi bruger serbokroatisk, så meget vi kan i klassen, men hjælper til med dansk. Vi bruger kun det latinske alfabet, selvom serbisk også bruger kyrillisk. Dem, der har lyst, får vejledning i at lære kyrillisk.
Materialets grammatiske forklaringer er på engelsk, men underviseren forklarer selvfølgelig alt på dansk og gør det tydeligt og enkelt.
Undervisningsmaterialet er inkluderet i kursusprisen.

Det er en fordel, hvis du afser 1-2 timer til forberedelse hver uge.

Kurset passer til dig, der kan føre enkle samtaler om fx din hverdag og din familie - både i nutid og datid, og som allerede kan købe ind og gå på restaurant. Du har også grundlæggende kendskab til grammatikken og sætningsopbygning.
Der er mellem 10 og 14 kursister på holdet.

Marija Krgovic

Marija er opvokset i Montenegro og har boet i Serbien i 17 år, hvor hun har taget en uddannelse i serbisk sprog og litteratur. Hun flyttede til Danmark i 2013 og  blev siden cand.mag. i Østeuropastudier på Københavns Universitet.
Udover at undervise på Studieskolen underviser hun også i serbisk, bosnisk, kroatisk og montenegrinsk på Københavns Universitet. Hun er vild med grammatikken og med at undervise i sit modersmål og sin kultur. For Marija er kommunikation og hverdagssprog i fokus. Hun gør brug af nye indlæringsmetoder som fx cooperative learning og kinetisk læring, hvor man bl.a. lærer sprog ved at spille, synge og bevæge sig.
Marija er interesseret i forskning i sprog og litteratur, og hun har mange andre interesser. Hun elsker også at lære om Danmarks historie og kultur.

Vis mereVis mindre

Serbisk/bosnisk/kroatisk 3 - online

7. februar - 30. maj

Tilmeld