Menu

Kim Frandsen

Kim Frandsen er uddannet cand.mag. i spansk sprog og kultur fra Københavns Universitet. Han har siden 2013 undervist unge og voksne i spansk i gymnasieskolen og på GSK-kurser. I 2022 blev han også uddannet i dansk fra Københavns Universitet.

Kims nysgerrighed for det spanske sprog og interessen for den spansktalende verden blev vækket gennem latinamerikansk musik og de universer, han stiftede bekendtskab med i spanskfaget i gymnasiet. Lysten til at lære mere og fordybe sig mere i sproget og kulturen har senere hen bragt ham rundt i det meste af Centralamerika og México, og sidenhen også til Buenos Aires, Argentina. Han har gået på sprogskoler rundt omkring i Latinamerika og under sin bacheloruddannelse har han taget kurser på universitetet i Granada, Spanien. Han holder også meget af at besøge skønne Madrid, som ofte går danskernes næse forbi til fordel for kystbyerne eller Barcelona.

Kim anbefaler:
"Se TV-serien Veneno på HBO om den transkønnede, spanske superstjerne Christina La Venenos mange liv. Serien er udover at være et tidsbillede på Spanien i 80’erne, 90’erne og frem til i dag også en undersøgelse af Christinas helt særlige selvforståelse, som vidner om, at der kan være kulturelle, historiske og individuelle måder at opfatte kategorier som køn og seksualitet.

Besøg Granada i Andalusien og bevæg dig op igennem Albayzíns snoede gader, hvorfra du mellem de hvidkalkede huse kan skimte Alhambra paladset, som vidner om en fjern maurisk storhedstid. Når du besøger Alhambra, så tag ikke bussen op ad bjerget, men følg skiltene og gå ad den skyggefulde sti langs og lyt til vandets rislen. Her kommer du også forbi smukke haver og fantastisk arkitektur på vejen op.

Gå på opdagelse i den colombianske sangerinde Shakiras opfindsomme sangtekster. Dyk ned i hendes bagkatalog fra før hun blev international superstjerne. Jeg elsker personligt det pop-rockede album ¿Dónde están los ladrones? fra 1998."