Menu

B1.3 og B1.4 Spansk på mellemniveau

Start
onsdag 1. marts
Pris
kr. 3.730
Nedsat pris
kr. 3.440
Lektioner
45
Start 01.03.2023
Periode 01.03.2023 til 14.06.2023
Lektioner 45
Hold nr.: 3333-23
Underviser cand.mag. Eva Clemmensen
 
Sted Borgergade 12, 1. sal
Lokale 124
Tid ons 17.30 - 20.00
Pris kr. 3.730
Nedsat pris kr. 3.440
Tid ons 17.30 - 20.00

Giv din mening til kende, tal om fremtiden og om store beslutninger - på spansk
På mellemniveauet lærer du at udtrykke dig mere frit på spansk. Vi diskuterer forskellige emner i klassen, så du bliver endnu bedre til at udtrykke din mening om forskellige forhold og til at diskutere med andre. Du får øvelse i at sige, hvad du kunne tænke dig, hvad du kan lide - og hvad du ikke kan lide.
Emnerne er bl.a.:


 • livet på landet og i byen - hvordan lever man i spansktalende lande?

 • skolesystemet i dag

 • hvordan var det at gå i skole tidligere?

 • fremtiden med robotter og science fiction


Vi diskuterer de udfordringer, bylivet kan give. Vi kommer også rundt om intelligente byer med gode teknologiske løsninger, og du lærer selv at sige, hvordan du tror, fremtiden bliver. Sprogligt bliver du stærk til at sammenligne ting, tale om fordele og ulemper, tage stilling til forslag, foreslå løsninger og på andre måder udtrykke din mening.
Du lærer også at tale om ting, du husker (og ikke husker!) og at tale om store tanker og ideer: hvad lægger vi i ordet 'kald', hvilke livsforandrende beslutninger har du selv taget, og hvad er gode regler og idealer for sameksistens?
Du lærer meget nyt grammatisk, som gør, at du mere detaljeret kan redegøre for din mening og tale om fremtiden. Du lærer brugen af creo que + indikativ og no creo que + konjunktiv samt brugen af konditionalis, når du ønsker at fremsætte forslag. Du lærer at bruge fremtidsform på spansk og nuancerne i brugen af quizas og probablemente med efterfølgende brug af indikativ/konjunktiv. Du lærer også at gengive information (decir que + indikativ) og at anmode eller give en ordre (decir/querer/pedir que + konjunktiv). Derudover lærer du også den grammatik, der skal til, så du kan sige, om du kan erindre noget eller har glemt det, til at bede om lov og tale om at burde og at skulle.Vi arbejder med mere komplekse sætninger, samtidig med at vi har fokus på, at grammatikken bliver korrekt.

Hver gang arbejder vi med tekster om emnerne, med ordforråd og nyttige vendinger.
Vi taler fortrinsvis spansk i timerne, og efter behov gennemgår vi grammatikken på dansk.

Undervisningsmateriale
Bitácora 3 (Nueva edición) Libro del alumno ISBN 9788416657520 (grundbog)
Bitácora 3 (Nueva edición) Cuaderno de ejercicios ISBN 9788416657537 (øvebog)
Vi læser kapitel 5-8. Bøgerne kan du købe på difusion.com eller academicbooks.dk. Vi bruger også Tag tyren ved hornene som opslagsværk, når vi arbejder med grammatikken. Denne bog kan du købe på tengbergmedia.com. Vi beder dig købe bøgerne, før undervisningen starter.

Få samlet overblik over kurset og materialerne
Du får adgang til Moodle, der er vores online læringsplatform. Her har du et samlet overblik over hele kurset. Du har også kontakt med de andre kursister, og I kan tale om, hvad der sker på holdet. På Moodle kan du:

 • se planen over hele kurset, de enkelte undervisningsgange og hjemmearbejde

 • se undervisningsmaterialer, også ekstra materialer

 • kommunikere med din underviser og dine medkursister

 • følge med og indhente det forsømte, hvis du er fraværende i løbet af kursetForberedelsestid: ca. 2 timer om ugen
Der er 10-16 kursister på holdet.

Eva Clemmensen

Eva Clemmensen er cand. mag i spansk og engelsk med spansk som hovedfag, og lige siden hun som 19-årig første gang rejste rundt i Latinamerika og blev forelsket i spansk sprog og kultur, har hun været fuldstændig vild med alt spansk. Hun har undervist i gymnasiet, hf og VUC i mange år, bl.a. 16 år på Det Fri Gymnasium, og ser det som sin fornemste opgave at formidle spanskkundskaber og åbne døren til det fantastiske univers, som det spanske sprog giver adgang til. 
Eva har læst et år på universitet i Sevilla – en skøn by at blive god til spansk i - og et semester på Complutense Universitetet i Madrid – en mere kosmopolitisk metropol, men stadig meget spansk og også en god by at læse spansk i. Hun har oversat to romaner af en af Spaniens største forfattere, Almudena Grandes, og kender derfor udfordringen med at formulere nuancerne og de faste udtryk, når man vil udtrykke sig avanceret og med sproglige referencer til kultur og politik. Faderen til hendes børn er latinamerikaner, og hun har selv altid bevæget sig rundt til salsarytmer med den fordel, at hun forstod teksterne. Eva rejser ofte til steder i verden, hvor der tales spansk, og det er mange steder, for ikke blot i Spanien og Latinamerika og Caribien tales der spansk, men også i store dele af USA. Hun føler sig hjemme i sproget og kulturen og er meget optaget af, hvad der sker på den litterære, kulturelle og politiske front overalt i den spansktalende verden. 

Eva anbefaler - gode fif til at lære spansk:

 • Omgiv dig med et lydtæppe af spansk musik og forestil dig fx at du er i Centralamerika hvor reggaeton banker en konstant rytme. Syng med og læg mærke til de enkelte ord.
 • Hvis du kan lide at spille, så spil Duolingo – en sjov app, hvor du hurtigt bliver bedre både til de enkelte gloser og til hele sætninger.
 • Se nogle af de mange spanske og latinamerikanske film og serier, der kan streames på Netflix etc. Sæt evt. spanske undertekster på.
Vis mereVis mindre

B1.3 og B1.4 Spansk på mellemniveau

1. marts - 14. juni

Tilmeld