Menu

A1.1 Spansk for begyndere - semi-intensivt i august

Start
mandag 7. august
Pris
kr. 1.865
Nedsat pris
kr. 1.720
Lektioner
24
Start 07.08.2023
Periode 07.08.2023 til 30.08.2023
Lektioner 24
Hold nr.: 5302-23
Underviser cand.mag. Anne Højgaard Christiansen
 
Sted Borgergade 12, 1. sal
Lokale 107
Tid man 17.00 - 19.30
ons 17.00 - 19.30
Pris kr. 1.865
Nedsat pris kr. 1.720
Tid man 17.00 - 19.30
ons 17.00 - 19.30

Kom godt i gang med at tale et levende spansk
Kan du slet ikke spansk, og vil du gerne i gang? Så er dette kurset for dig. Vi taler spansk fra dag 1, og inden kurset er slut, kan du føre små samtaler på spansk.
Du lærer fx at


  • fortælle om dig selv - fx hvad du hedder og hvad du laver

  • tale om din familie

  • sige, hvad du kan lide og hvorfor

  • stille og svare på spørgsmål

  • forklare, hvorfor du gerne vil lære spansk


Du lærer også en masse gode udtryk og gloser, der er guld værd, hvis du skal rejse til Spanien eller Latinamerika. Bl.a. lærer du at stave dig gennem et ord og at spørge, hvad et ord betyder. Du lærer også tallene op til 100 og navnene på månederne. Selv til en kort samtale er det vigtigt at kunne de rigtige hilsner og at vide, hvornår du skal være dus eller Des, så det øver vi også.

Kom med på virtuel rejse gennem Latinamerika
Det er sjovt at lære spansk, når du taler om dig selv og dit liv - og spørger andre om deres, så det arbejder vi meget med. Det er også sjovt samtidig at lære mere om den spansktalende verden og spændende steder at rejse hen, så vi læser og taler bl.a. om Mexico, Guatemala og ruten Panamericana på langs af det amerikanske kontinent. Du lærer også grammatik, så du taler korrekt fra starten. Bl.a. lærer du at bøje verberne i nutid. Men fokus er primært på det levende, spanske sprog.

Du taler meget spansk i timerne
Det vigtigste er, at du kommer godt i gang med at tale sproget. Derfor har vi fra starten fokus på den spanske udtale og på, at du får talt en masse. Al undervisningen foregår på spansk, medmindre der er en god grund til andet. For hvorfor tale dansk, når vi kan tale spansk? Netop fordi det er så vigtigt, at du taler mest muligt, suppleres klasseundervisningen ofte af gruppearbejde eller arbejde to og to, så du og dine medkursister får ekstra mange muligheder for selv at tale spansk. Det er nemlig sådan, du lærer det bedst.

Lærebøger
Nos vemos hoy 1 Edición para estudiantes ISBN 9788418625169 (grundbog) og
Nos vemos hoy 1 Cuaderno de ejercicios ISBN 9788418625183 (øvebog) fra forlaget Difusión.
Vi læser kapitel 1-3. Du kan med fordel købe bøgerne hos academicbooks.dk, og vi beder dig købe dem, før undervisningen starter.
Underviseren uddeler 'Den lille spanske grammatikoversigt', som er inkluderet i prisen.

Få samlet overblik over kurset og materialerne
Du får adgang til Moodle, der er vores online læringsplatform. Her har du et samlet overblik over hele kurset. Du har også kontakt med de andre kursister, og I kan tale om, hvad der sker på holdet. På Moodle kan du:

  • se planen over hele kurset, de enkelte undervisningsgange og hjemmearbejde

  • se undervisningsmaterialer, også ekstra materialer

  • kommunikere med din underviser og dine medkursister

  • følge med og indhente det forsømte, hvis du er fraværende i løbet af kurset


Forberedelsestid: Ca. 2 timer om ugen.
Der er 10-16 kursister på holdet.

Anne Højgaard Christiansen

Jeg hedder Anne og er cand.mag. i spansk og mediefag fra Københavns Universitet. Jeg har beskæftiget mig med spansk og latinamerikansk sprog og kultur, lige siden jeg som 24-årig var på interrail i Europa og kom igennem Madrid. Her mødte jeg en pige i Retiro-parken i Madrid, og jeg spurgte hende på engelsk, om hun kunne vise mig vej til et toilet. Hun bad mig følge med, og jeg forsøgte at tale med hende i de samtlige 20 minutter, vi gik sammen. 
Men da hun ikke talte engelsk og jeg ikke spansk, blev det til en vandring i ufrivillig tavshed. 
Da jeg kom hjem til Danmark besluttede jeg at lære spansk, og siden gik det slag i slag med en lang rejse til Sydamerika (Ecuador, Peru og Colombia) og derefter et universitetsophold i Oviedo i Nordspanien.
Jeg har læst spansk som hovedfag på universitetet i København og har både undervist voksne og gymnasieelever gennem de sidste 12 år. Jeg har været i Spanien mindst en gang årligt – mest i nord, men også i Madrid, Malaga, Sevilla og Granada.
Den by, jeg dog kender bedst, er nok San Sebastián i Baskerlandet, hvor jeg har deltaget i den internationale filmfestival gennem de sidste 15 år. Efter min mening en af de absolut smukkeste byer i Spanien med sin beliggenhed ved Atlanterhavskysten – byen kaldes også for ’Lille Rio’. Og så er byen også kendt for de overdådige tapas, som her er lidt anderledes og kaldes pintxos. Min store interesse for spansksprogede film har jeg fået afløb for som skribent for blandt andet Weekendavisen og ved kurser på Folkeuniversitetet.
I 1993 blev jeg pilgrim på cykel fra Pamplona til Santiago de Compostela i det vestligste Spanien, og det var en stor oplevelse for mig. Jeg har også været i Nicaragua og Mexico, og jeg er slet ikke færdig med at opleve den latinamerikanske verden med den mangfoldige natur og kultur.

Vis mereVis mindre

A1.1 Spansk for begyndere - semi-intensivt i august

7. august - 30. august

Tilmeld