Menu

Maria Dixen

Maria er født i Danmark, men blev allerede som meget ung forelsket i Spanien. Ad flere omgange har hun boet rundt omkring i landet, dog har hun boet flest år i Madrid.
Hun er cand.mag. i spansk sprog og kultur og tog det meste af sin bachelor i Buenos Aires. Her fordybede hun sig inderligt i den vilde gaucho litteratur. Efter Argentina flyttede hun til Madrid, hvor hun blev meget interesseret i spansk film under Franco-tiden. Hun ville finde ud af, hvordan man kommunikerede med hinanden i et censureret regime. Det kom der et speciale ud af.
Efter sine studier begyndte Maria at undervise på universitetet i Madrid og blev derefter ansat på universitetet i Granada. Der boede hun, indtil hun flyttede tilbage til København.

Det siger Maria om spansk:
”For mig er spansk det smukkeste sprog, der findes, og selvom jeg har beskæftiget mig med det i mange år, kan jeg stadig få sommerfugle i maven, når jeg hører det. Jeg elsker at arbejde med sproget ved at undervise i det og give det videre til folk, som også kan se, hvor pragtfuldt et sprog, det er.
Jeg tror på, at man bedst lærer i trygge, rare og sjove rammer, og jeg forsøger at få min undervisning til at bære præg af dette.
Når jeg ikke underviser, så skriver jeg bøger og læser.”

Maria anbefaler:
”Madrid er absolut en by, der koger over af diversitet, venlighed, humor, kunst, skønne områder, restauranter og barer. Og den er mere end et besøg værd.
Kombinationen af det melankolske, rolige og smukke Uruguay og det hektiske, vilde, argentinske Patagonien er fortryllende på alle måder.
Don Quijote er en henrivende, farverig, kritisk, intelligent og enestående rejse ind i barokkens kerne. Læs den, hvis du vil forstå den spanske kulturs kerne.”