Menu

Rosa Isabel Cuc Bernabé

Rosa Isabel Cuc Bernabé er vokset op i en traditionel mayafamilie i Campeche i det sydlige Mexico. Siden flyttede hun til Mexico City, hvor hun tog en BA i Spansk Sprog og Litteratur og en MA i Latinamerikastudier fra Universidad Autónoma de México i Mexico City, der er et af Latinamerikas største og ældste universiteter. Derudover har Rosa taget adskillige kurser i spansk filologi, lingvistik, semantik, didaktik og pædagogik. 

Rosa har arbejdet mange år som gymnasielærer i spansk i Mexico City samt på universiteter i Mozambique og Nicaragua. Dertil har hun i adskillige år undervist udlændinge i spansk i både Mexico og Danmark. Hun er dansk gift og har boet i Danmark i to perioder siden 2001. Rosa Isabel er meget interesseret i spansk og latinamerikansk kultur, og hun inddrager litteratur, film, musik, dans og meget andet i sin undervisning.  

Rosa anbefaler:

  • Sevilla er en eventyrlig by, som er indbegrebet af spansk kultur. Der er den imponerende katedral, den fantastiske mauriske arkitektur og de små flamencobarer med tapas, musik og dans. 
  • Campeche i Mexico er en lidt ukendt perle, som er på UNESCO’s liste over verdenskulturarv. Byen ligger ud til den Mexicanske Golf og byder på historiske fæstningsværker, hyggelige og farverige gader og ture til mayaruiner.
  • Cervantino i Guanajuato er en af de vigtigste kulturfestivaler i Latinamerika. Guanajuato er på UNESCO's verdensarvsliste, og den regnes for en af de smukkeste byer i Mexico. 

Spansk i København

  • Edith Tamayo og Trio Domison er en gruppe, der spiller traditionel musik fra Mexico og andre latinamerikanske lande. De optræder jævnligt i Københavnsområdet.
  • Global Copenhagen og Verdenskulturcentret på Nørrebro har tit koncerter med latinamerikanske kunstnere og mange andre kulturarrangementer.

Spansk på nettet

  • Tío Spanish er en kanal på YouTube, hvor man kan se små videoer på spansk om alt fra spanske juletraditioner til bøjning af verber. 
  • Fundéu (Español Urgente) er en Facebook-side med artikler, der går i dybden med det spanske sprog. Kun for folk med avancerede spanskkundskaber.

Mad
Der er kommet flere gode tacosteder i København, hvor man kan smage traditionel mexicansk mad, der er (næsten) lige så god som i Mexico. La Hija de Sanchez i Kødbyen og Blue Taco i Blågårdsgade er to gode steder.