Menu

Tyrkisk 7

Start
onsdag 8. februar
Pris
kr. 2.795
Nedsat pris
kr. 2.580
Lektioner
36
Start 08.02.2023
Periode 08.02.2023 til 14.06.2023
Lektioner 36
Hold nr.: 3568-23
Underviser Gülhan Comakci
 
Sted Vognmagergade 8, 2. sal
Lokale V282
Tid ons 19.00 - 20.40
Pris kr. 2.795
Nedsat pris kr. 2.580
Tid ons 19.00 - 20.40

Efter ca. 200 timers undervisning eller tilsvarende niveau. Vi benytter os i høj grad af mundtlig udtryksfærdighed og rollespil på baggrund af relevante situationer. Vi taler selvfølgelig også om forskellige tyrkiske kulturer og historie. Du kan allerede tale både i nutid, fremtid og datid og kan give udtryk for dine fremtidsplaner. Vi begynder også at arbejde med anvendelsen af udsagnsord i ønskeform og betingemåde. Der er stadig fokus på at øve tyrkisk tale, så du bliver mere tryg, når du taler tyrkisk. Vi øver også lytteforståelse og evnen til at identificere det væsentlige indhold i forskellige slags tekster, oplæg og diskussioner fra radio, tv eller film.


Lærebog: Yabanci Dilim 2, ISBN 9789756479827. Du kan købe bogen på holdet (kr. 150). Vi arbejder med kapitel 8 og 9.
Der er mellem 10 og 16 kursister på holdet.

Gülhan Comakci

Gülhan Comakci er uddannet lærer fra Gazi Univetsitet i Tyrkiet og har undervist i hjemlandet i tre år. Her i Danmark har han undervist mange år i folkeskolen i forskellige byer på Sjælland. Gülhan arbejder til daglig i Københavns Kommune som UU-vejleder. Han kan godt lide at sammenligne den danske og tyrkiske kultur og fortæller meget gerne om tyrkiske byer i undervisningen.

Gülhan anbefaler lige nu:
Sted: Kappadokien er kendt for sin karakteristiske bjergformation, en slags troldelandskab. I området findes huse og kirker, der er udhugget i klippen. Göreme Frilandsmuseum har en række kirker, og dette område er optaget på UNESCO's Verdensarvsliste for Europa.
Spise: Iskender kebab  Det er en slags döner kebab tilberedt af tyndt skåret grillet lam eller oksekød. 
Drikke: ”Raki”. I Tyrkiet, hvor Raki er den officielle nationaldrik og "følgesvend" til meze, er den især populær at indtage med hvid ost og melon. Raki bliver oftest blandet med lige dele vand. Når vand og raki blandes, skifter drikken fra gennemsigtig til hvid - derfor kaldes raki med vand også løvemælk.
Et sted at spise og drikke: Hamdi Restaurant nær den egyptiske Bazaar i Istanbul.
Litteratur: Orhan Pamuk's “Sne”. ”Sne" er en historie om det moderne Tyrkiet spændt ud mellem øst og vest. Det er også en meget smuk og poetisk historie om kærlighed, der har trange kår i et samfund, hvor hævdvundne og indiskutable traditioner, forbudsreligiøse foranstaltninger og afgrundsdybe sociale, regionale og uddannelsesmæssige forskelle ikke gør situationen lettere. 
Musik: Fahir Atakoğlu, en berømt pianist og komponist.
Vis mereVis mindre

Tyrkisk 7

8. februar - 14. juni

Tilmeld