Menu

A2 Bliv klar til tysk i gymnasiet (1 uge i august)

Start
mandag 31. juli
Pris
kr. 2.620
Nedsat pris
kr. 2.500
Lektioner
20
Start 31.07.2023
Periode 31.07.2023 til 04.08.2023
Lektioner 20
Hold nr.: 5100-23
Underviser cand.mag. Sabine Kramer
 
Sted Borgergade 12, 1. sal
Lokale 109
Tid man 09.30 - 13.00
tir 09.30 - 13.00
ons 09.30 - 13.00
tor 09.30 - 13.00
fre 09.30 - 13.00
Pris kr. 2.620
Nedsat pris kr. 2.500
Tid man 09.30 - 13.00
tir 09.30 - 13.00
ons 09.30 - 13.00
tor 09.30 - 13.00
fre 09.30 - 13.00

Få lyst til at tale tysk - og bliv klar til gymnasiet
Skal du starte på tysk i gymnasiet efter sommerferien? Og er du en lille smule urolig ved tanken om det? Måske synes du ikke, at du kan finde ud af grammatikken, eller måske synes du ikke, at du overhovedet kan sige noget på tysk. I så fald er du ikke alene! Vi ved, at mange elever ikke føler sig helt klædt på til kravene i gymnasiet. Derfor har vi planlagt et kursus, der hjælper dig og andre nye tyskelever, så tysk ikke bliver en forhindring for dig, men et fag som du glæder dig til at tage fat på i gymnasiet.

På kurset laver vi en masse sjove aktiviteter på tysk. Du skal ikke sidde i klassen og læse op og oversætte, nej, du skal op og stå og tale med dine klassekammerater om alle mulige forskellige hverdagssituationer, der faktisk er sjove at tale om - også når vi taler tysk.

Grammatik hører med til alle sprog, det et er værktøj, som vi bruger, når vi taler. Men vi ser ikke grammatikken som et formål i sig selv, tværtimod. Når vi øver grammatik i undervisningen, så gør vi det gennem leg og sjove og varierede øvelser. Faktisk opdager mange slet ikke, at det handler om grammatik!

Vi skal også læse og høre forskellige tekster, og vi lytter til ny tysk musik.

Kurset er for dig, der har haft 2-3 år med tysk i folkeskolen og nu skal fortsætte i gymnasiet. Måske føler du dig lidt usikker på grammatikken eller på at skulle tale tysk. Det kan også være, at du bare gerne lige vil repetere og øve dig på alt det, du kan, inden det går løs.

Kurset ligger i den sidste uge af sommerferien, så du er varmet helt op, når du starter i gymnasiet.

Få samlet overblik over kurset og materialerne
Du får også adgang til Moodle, der er vores online læringsplatform. Her har du et samlet overblik over hele kurset. Du har også kontakt med de andre kursister, og I kan tale om, hvad der sker på holdet. På Moodle kan du:


  • se planen over hele kurset, de enkelte undervisningsgange og hjemmearbejde

  • se undervisningsmaterialer, også ekstra materialer

  • kommunikere med din underviser og dine medkursister

  • følge med og indhente det forsømte, hvis du er fraværende i løbet af kursetPraktisk
Du skal lave en smule hjemmearbejde i løbet af ugen, men du skal mest bruge din energi i klasselokalet.
Materialet er sat sammen specielt til dette kursus, og underviseren udleverer det i klassen.
Der er mellem 6 og 10 kursister på holdet.

Sabine Kramer

Sabine er vokset op i Tyskland. Hun er cand.mag. i tysk fra Københavns Universitet. Hun er en rutineret lærer, der gerne bruger videoer og lyd i undervisningen. Hun synes, at grammatikken gerne må være sjov, og hun er god til at formidle den, så kursisterne let kan følge med.

Sabine anbefaler lige nu:
Litteratur: Litteratur: "Juli Zeh (Unterleuten) er en af yndlingsforfatterne, men der er også mange andre som Daniel Kehlmann (Tyll), Doris Hansen (Altes Land) og selvfølgelig klassikere som Herman Hesse og Stefan Zweig. Hvis de er for svære at læse endnu, så tag i stedet på biblioteket og find én af de utallige tyske easy-readers. De findes på alle niveauer."
Overnatte i Tyskland: ”Jeg har gode erfaringer med at bo på Bed & Breakfast. Det er oftest billigere end hoteller, man bor hos en familie, og man kommer tættere på tysk kultur.”
Lær mere tysk: Hjemmesiden Deutsche Welle er en guldgrube af informationer om kultur og samfund. Man kan få opdateret sit ordforråd, og der er sprogkurser for både begyndere og på mellemniveau. Der er også bearbejdede avisartikler, der bliver læst op på tysk.

Vis mereVis mindre

A2 Bliv klar til tysk i gymnasiet (1 uge i august)

31. juli - 4. august

Tilmeld