Menu

Maike Hiltmann

Maike Hiltmann er cand.mag. i spansk, fransk og engelsk filologi fra universitetet i Jena, Tyskland. På Studieskolen underviser hun både i spansk og tysk. Dele af sit studium har hun taget på Goethe Universität i Frankfurt, universitetet i Barcelona og universitetet i Bordeaux. Hun har i flere år undervist i tysk på Goethe-Instituttet.

På spansk har hun skrevet speciale om nutidig spansk litteratur, helt konkret om Carlos Ruiz Zafóns La sombra del viento, på universitetet i Barcelona. Maike har i flere år boet og arbejdet i Costa Rica og Barcelona og er kommet til Danmark på grund af sin costaricanske kæreste, der er i gang med sin master på DTU.

I de seneste to år har hun arbejdet som sprogunderviser, oversætter og turistfører i København.

Maike anbefaler - om tysk:
•  Prøv at lytte til Mark Forster eller Namika, de er begge to meget gode musikere. I kan også lære meget af gruppen Wise Guys, et a cappella-band med meget gode tekster kun på tysk. 

•  Har I nogensinde været i Freiburg i det sydlige Tyskland? Hvis svaret er „nej“, så har I planen til jeres næste ferie. Det er en vidunderlig smuk by i nærheden af Schwarzwald.


Maike anbefaler - om spansk:
• Min yndlingsby i Spanien er Barcelona, fordi byen har alt, hvad man kan ønske sig: Hav og strand, bjerge, smuk arkitektur, fantastiske parker, et livligt natteliv og masser af kultur. Klimaet er så behageligt, at byen er værd at besøge året rundt.

• Jeg elsker at danse salsa, og der er en masse steder i København, hvor man kan danse og måske tale lidt spansk med de latinamerikanere, som mødes her. Et par af disse steder er Kedelhallen, The Old Irish Pub om torsdagen og forskellige salsaskoler.

• Når det gælder musik, kan jeg anbefale Prince Royce, som er en amerikansk bachatasanger med dominikanske rødder. Min yndlingssang er Deja vu, som han har indspillet med Shakira. Alvaro Soler, en spansk popsanger, har mange sange med enkle tekster, som er lette at forstå allerede på begynderniveau.