Menu

B1.1 og B1.2 Italiensk på mellemniveau - Farum

Start
mandag 7. september
Pris
kr. 2.465
Lektioner
51
Start 07.09.2020
Periode 07.09.2020 til 18.01.2021
Lektioner 51
Holdnr. 21353
Underviser cand.mag. Mads Holm Jørgensen
 
Sted Farum Kulturhus, Stavnsholtsvej 3, Farum
Lokale 24,2
Tid man 10.00 - 12.30
Pris kr. 2.465
Tid man 10.00 - 12.30

Vi fokuserer på at få talt så meget italiensk som muligt. Vi taler både om noveller og artikler, om hverdagshændelser, og så arbejder vi fortsat med at tackle almindelige situationer, der kan opstå på ferien i Italien.

Udover at vi læser en masse, ser vi også videoklip og lytter til italiensk musik, så du bliver bedre til at forstå, når italienerne taler.

Der vil også være god plads til at repetere forskellige grammatiske emner som fx condizionale, imperfetto over for passato prossimo og congiuntivo.

Underviseren uddeler materialet i løbet af kurset.

Mads Holm Jørgensen

Mads er cand.mag. i italiensk og har i flere omgange boet flere forskellige steder i Italien før og under studietiden. Hans speciale er oversættelse, og han har i særdeleshed arbejdet med tekster med store mængder dialekt og regionale islæt. Han fik sin sproglige opdragelse i palermitanske omklædningsrum før og efter lokale fodboldkampe under et længere ophold på Sicilien - ikke alle af de tillærte gloser optræder i lærebøgerne! Mads har boet i Nord-, Mellem- og Syditalien og har en stor interesse for regionale og lokale forskelle og kuriositeter. Derudover er han meget glad for den italienske musiktradition, navnligt de store ’cantautori’ – vise- eller folkesangere – som Fabrizio de André og Luigi Tenco. 

Mad og vin fylder også meget, og under mottoet ”Der er ikke noget, der hedder dårlig fodbold” bliver det til adskillige årlige ture til Italien, som må siges at kunne levere på disse tre områder.

Udover at undervise driver Mads sin egen oversættervirksomhed.

Mads anbefaler:
Mad og drikke: Tag til Bologna og find ud af, at det ikke hedder ’spaghetti alla bolognese’, men ’tagliatelle al ragù’. Derudover er der nu noget særligt ved at drikke en Campari-soda på Markuspladsen.

Steder: Det rå og rustikke findes bedst på Sicilien. Køb den traditionelle hat ”’na còppula” og vandr som Michael Corleone igennem det fantastiske landskab. 
Er man mere til det elegante, skal man opleve en opera i Venedigs Teatro La Fenice.

Musik: Poesien i Fabrizio de Andrés tekster er forførende. Han er bestemt mere sammenlignelig med Lenoard Cohen end Rasmus Seebach.
Vis mereVis mindre

B1.1 og B1.2 Italiensk på mellemniveau - Farum

7. september - 18. januar