Menu

A2/B1 Picasso, Cézanne et Aix-en-Provence - foredrag på letforståeligt fransk

Date
10.11.2023
Price
DKK 195
Start 10.11.2023
Lessons 2
Event no.: 1238-23
 
Location Gothersgade 14, 1. sal
Price DKK 195

Hvad har Aix-en-Provence, Picasso og Cézanne til fælles?
Kom og hør Jacqueline Rousselon fortælle om Aix-en-Provence, Picasso og Cézanne.
Dagens foredrag bliver anekdoter om Cézanne, Aix-en-Provences historie og ikke mindst om, hvordan Cézannes arbejde inspirerede Picasso. Derudover vil Jacqueline også tale om voldsomheden i Picassos værker set med nutidens øjne.

Cézannes fødeby
Kubismens mester Pablo Picasso gik bort for 50 år siden i 1973. Han døde i Mougins.
Hvad bragte Picasso til Aix-en-Provence? Frankrig var Picassos andet fædreland. Først trak Paris, siden Côte d?Azur og så Provence. Picassos store interesse for Aix-en-Provence skyldtes uden tvivl, at det er Cézannes fødeby, som han aldrig kunne frigøre sig fra.
Aix-en-Provence er en af de smukkeste byer i Sydfrankrig. Byen er kun 30 km fra storbyen Marseille, og er en perle af skønhed. Siden middelalderen har Aix-en-Provence været kunstens by. Malerkunst, dans og musik fejres ved festivaller, som tiltrækker publikum fra hele verden. Byens universitet tiltrækker også studerende - både franske og internationale. De giver byen et evigt ungdommeligt præg og en livsglæde, som smitter.
Byen har været mål for mange kunstnere, mange har bosat sig i byen og nogle har som Cézanne haft et helt særligt nært forhold til byen. Bjerget Sainte-Victoire er takket være Cézanne nærmest blevet en helligdom. Myten fortæller, at han malede det mere end 80 gange, og det var dette bjerg, som gjorde at Picasso købte et slot nær Aix-en-Provence for at være så tæt på det som muligt.

À bientôt !
Vi serverer et glas vin i pausen, som er inkluderet i prisen.

Kl. 16.30-19.00

Jacqueline Rousselon

Jacqueline Rousselon er født i Marseille i Frankrig, og hun har boet i Danmark i 20 år. Jacqueline er, hvad der svarer til cand.mag. fra Frankrig. Hun har 20 års erfaring i at undervise i fransk sprog, kultur og samfund ikke bare i Danmark, men mange steder i hele verden. Jacqueline har f.eks. undervist i Aix-en-Provence, i Vermont i USA og på Harvard University i USA.
Jacqueline tager til Frankrig to-tre gange om året for at være sammen med familie og venner.

Jacqueline anbefaler lige nu:
Steder: Prøv de forskellige franske regioner, én ad gangen, de er meget forskellige indbyrdes. Det er blandt andet variationen mellem regionerne, der gør Frankrig så spændende. Hvis man er i Frankrig i længere tid, så kan man opleve noget helt andet, hvis man tager på en weekendtur til en anden region, det kan blive helt eksotisk.
Mad: Igen er det de regionale forskelle, der er mest fascinerende. Man skal spise det lokale køkken, det gør franskmænd altid. Prøv f.eks. om sommeren maden fra Sydfrankrig, der er baseret på olivenolie og grøntsager. Det bedste kød er lam fra de franske alper, det har en helt unik kraftig smag.
Film: Hold øje med Grand-biografen i København. De viser mange gode franske film, især mandag eftermiddage. Franske film er ofte både sjove og underholdende og handler om almindelige menneskers historie. De kan helt klart anbefales.
Show moreShow less

A2/B1 Picasso, Cézanne et Aix-en-Provence - foredrag på letforståeligt fransk

Register